TORNAR

Intesis treu un sistema de control remot de climatització que parteix de les receptes dels usuaris

L’aplicació de la firma igualadina també permet el control per veu

tech
Divendres, 27 novembre 2015. 00:00. Ismael Miñano.
D'un cop d'ull

IntesisHome permet programar i controlar la climatització de la llar des de l'smartphone, la tablet o l'ordinador. Es tracta del primer dispositiu d'aquestes característiques al mercat que integra la plataforma d'aplicacions IFTTT (If This Then That), que permet a l'usuari crear múltiples escenaris.

L'empresa igualadina Intesis ha anat un pas més enllà amb el control remot de l'aire condicionat llançant una nova versió del dispositiu IntesisHome que integra el sistema d'aplicacions IFTTT (If This Then That) per controlar l'aparell d'aire des del núvol partint de receptes configurades pels propis usuaris. Es tracta del primer dispositiu d'aquestes característiques que surt al mercat i és compatible amb diferents marques d'aparells de climatització.

No cal ser a casa per acondicionar el clima, amb IntesisHomeEl sistema IFTTT que integra IntesisHome és un servei que, des del núvol, connecta diferents sistemes o dispositius que interactuen entre ells. Així, l'aparell d'aire condicionat s'activa o es desactiva en funció de diversos factors com ara la previsió meteorològica, l'agenda d'activitats previstes per l'usuari, la localització d'aquest o el que publica a les diferents xarxes socials. En total són 185 canals als quals pot accedir l'usuari des del telèfon, la tauleta i l'ordinador per tal que l'aire condicionat de casa o de la feina s'activi i es desactivi automàticament i de manera immediata.

Per tal de poder conèixer on és l'usuari i actuar en conseqüència IntesisHome fa servir diversos recursos, i parla amb altres aparells ja instal·lats a casa, des del detector de presència del termostat intel·ligent NEST fins a la localització GPS perquè la climatització s'activi quan l'usuari és a punt d'arribar a casa. Si l'usuari es desconnecta del WiFi d'un espai automàticament s'apagarà l'aire, i s'encendrà quan s'hi hagi tornat a connectar, un sistema encara més precís que la localització per GPS.

El sistema IFTTT també permet treballar des d'un usuari de família; així es tenen en compte la localització de totes les persones d'una unitat familiar a l'hora de realitzar una acció (per exemple, l'aire s'apaga quan l'últim surt de casa, o s'encén quan hi arriba el primer). IntesisHome també permet el control per veu a través d’un assistent personal com el canal MONI. Només cal donar-li ordres de viva veu perquè siguin executades en pocs segons, fet molt valorat per al col·lectiu d'invidents. Una altra de les característiques que té és la possibilitat que l'aire condicionat s'activi i desactivi automàticament en funció de l'agenda de Google Calendar. El dispositiu també preveu un sistema d'enviament de notificacions quan hi ha incidències o bé quan la temperatura supera un llindar o baixa excessivament, una informació molt útil que permet a l’usuari poder actuar quan no és a casa. Finalment, IntesisHome també es sincronitza amb Google Drive per poder elaborar un fitxer de registre amb l'històric de les hores que l'aparell d'aire condicionat ha estat funcionant i fer un informe que inclou des de les gràfiques de temperatura fins a les avaries. 

El dispositiu IntesisHome es pot adquirir per menys de 150 euros i funciona amb múltiples marques d'aparells de climatització. Es pot adquirir individualment (el dispositiu universal) o bé juntament amb l'aparell d’aire de fabricants com Mitsubishi, Panasonic, LG, Toshiba, General o Fujitsu, marques que actualment venen el productes d'Intesis Software. Recentment han tancat un acord amb la cadena d'informàtica i electrònica Media Markt per vendre IntesisHome.

Altres notícies


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.