Divendres, 27/11/2009
1132 lectures

Jo també odio la Hispano Igualadina

M’imagino que ja deu haver començat el procés de substitució de la marca Hispano Igualadina per Monbus. No sé quina és l’estratègia de marca dels nous propietaris perquè he consultat les webs d’ambdues empreses i, fidels a la seva tradicional opacitat (en el cas de la Hispano), ni tan sols surt anunciada l’adquisició. En qualsevol cas, potser és el moment de reivindicar la marca. No pas creant una plataforma a l’estil de “Salvem la marca Hispano Igualadina” sinó creant un grup al Facebook amb un nom com el títol de l’article.

La història de la Hispano és una llarga història d’impunitat i de maltractament. De puteig, una paraula que no és al diccionari però que qualifica millor la naturalesa de la relació que la Hispano han mantingut de sempre amb els seus usuaris.

Impunitat perquè la Hispano sempre ha fet el que li ha rotat i ningú mai no ha estat capaç de parar-li els peus i fer-la passar per l’adreçador. Quan era estudiant els divendres al migdia venien molts més bitllets que seients tenia l’autocar i el passadís s’omplia de passatgers que viatjaven drets, pràctica que suposo que devia ser il•legal. Però ells, caixa cobri, i a veure si ens estalviem de posar un segon autocar. I així es va alimentar la llegenda urbana –o passava realment?- que de tant en tant la Guàrdia Civil parava els autocars i feia baixar els passatgers que anaven drets, que havien d’esperar que arribés al lloc dels fets el segon autocar que per pura especulació no posaven d’entrada a Barcelona.

La llista de maltractaments a que la Hispano ens ha sotmès és llarga. Tarifes abusives, manca d’informació a l’usuari, sortir de la parada abans o després de l’hora prevista, passar de llarg a la parada de Palau...

Odio la Hispano i la seva gent. Conductors però també empleats de taulell arrogants i malcarats. La mala bava com a divisa i com a únic valor corporatiu. Només veig autocars amunt i avall, alguns buits, entorpint el trànsit. Sempre envaeixen el carril del costat per on passes, i no només a les rotondes. Mai no aparquen a la parada, encara que estigui buida, i t’has d’esperar. I quan surten de la parada mai no miren si ve algú.

Per tot plegat, a prendre pel sac, Hispano Igualadina! I si els gallecs ho fan millor, benvinguts els gallecs... I que comencin per això de la mala bava dels conductors.

Altres articles de Toni Olivé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.