Dilluns, 8/6/2015
2275 lectures

Sento veus que diuen que, amb la majoria absoluta de CiU i una oposició fragmentada, el mandat que s’iniciarà dissabte vinent a l’Ajuntament d’Igualada serà un funeral. Que sigui un funeral o una festa dependrà de com CiU administri la seva majoria absoluta i de si l’oposició fa oposició. Si l’oposició no fa oposició, efectivament el mandat serà un funeral, el govern farà el que voldrà i, excepte que es faci autogols, sorgeixin conflictes ciutadans o el vent nacional bufi en contra de CiU, revalidarà la seva majoria absoluta d’aquí a quatre anys. És clar que la majoria absoluta no garanteix que un govern no cometi errors clamorosos ni es trobi amb paranys. I hi pot haver tsunamis que facin irrellevant que Igualada sigui sociològicament convergent.

Respecte a com governarà CiU poso sobre la taula alguns interrogants: quina dedicació tindrà Marc Castells a l’Alcaldia d’Igualada? En cas que sigui alcalde a temps parcial, serà capaç de bastir un equip que el supleixi i que funcioni sol? Serà capaç de mantenir l’omnipresència que ha estat fonamental per assolir la majoria absoluta? L’elector igualadí premiarà o castigarà que compagini l’Alcaldia amb càrrecs institucionals o de partit fora d’Igualada? Respecte al govern de CiU, s’endinsarà aquest mandat en jardins dels quals s’acostuma a sortir malparat facis el que facis? Sabrà torejar els merders amb què es trobi, inclosos els atiats per la mateixa oposició? Passarà el corró o treballarà per desactivar l’oposició per la via de trobar consensos en les coses importants? El temps ho dirà.

En qualsevol cas, el que donarà joc aquests quatre anys serà l’oposició que puguin fer els cinc partits que han de controlar el govern. Alguns ja han anunciat a través dels mitjans de comunicació que faran oposició, i caldrà veure si compleixen el seu compromís i, sobretot, quina mena d’oposició fan i com la fan. L’oposició s’haurà d’enfrontar a un govern que gaudeix de la simpatia de 7.500 electors, el 45%, que disposa dels recursos de qui governa i que deu tenir bons spin doctors a jutjar per l’efectivitat comunicativa. Per contra, a l’oposició fa fred i les persones que hi són no saben si repetiran com a candidats d’aquí a quatre anys. Dit això, per a mi les claus de la tasca d’oposició durant el proper mandat són tres: tenir darrera dels regidors equips sòlids que treballin com a governs a l’ombra; ser capaços de recollir adhesions del teixit associatiu d’Igualada; i aconseguir arribar a una majoria de l’electorat igualadí amb missatges nítids i contundents. Només serà alternativa al govern de CiU qui excel·leixi en aquests tres reptes.

2 Comentaris

i

igualadi

Igualada

9 de juny 2015.12:22h

Respondre

No tot es guanya fent oposició, hi ha moltes coses que es guanyent demostrant que també es sap governar, i aquesta vegada, al meu entendre, ERC ha desperdiciat l’oportunitat de positivitzar la... Llegir més tasca que havien fet al govern de la ciutat els seus dos regidors Joan Torras i Joan Requesens.

Tal com dius, a l’oposició fa molt fred i si l’equip de govern fa la seva feina ben feta com ha fet aquets darrers quatre anys a parer dels ciutadans i no et deixa gaire espai per oposar-te, les coses set posen molt difícils.

Ho he dit abans i ho repeteixo, no he entés ni entendre mai perquè ERC no ha aprofitat la feina feta pels seus regidors aquets quatre anys i més tenint en compte que ha estat molt ben valorada per la ciutadania

j

josep mª verges prat

Igualada

8 de juny 2015.12:40h

Respondre

No crec que ERC solament vagi fer el joc de seguiment, de totes maneres es un altre moment i aquesta vegada a +, si crec serà una alternativa contundent

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.