TORNAR

L'Ajuntament suprimeix el Patronat d'Esports i l'Institut Municipal de Cultura

L’alcalde dóna a conèixer els seus béns, via internet

politica
Dimarts, 7 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la presentació de l'estructura de l'Ajuntament de cara al nou mandat, Marc Castells posava en coneixement la desaparició del Patronat Municipal d'Esports i de l'Institut Municipal de Cultura. Les funcions les assumiran les respectives regidories, va apuntar. Es manté, en canvi, l'Organisme Municipal l'OMEAd'Ensenyaments Artístics (OMEAI).

Igualada va passar dels 50'4 milions d'euros de deute a 31 de desembre de 2013 als 47'9 milions d'euros a final de 2014. Això suposa una reducció de pràcticament el 5% pel que fa al deute del consistori en un any. Aquesta xifra contempla el deute amb els bancs del propi Ajuntament, dels seus organismes autònoms, de l'antiga societat World Trade Center i del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). Empreses també de titularitat municipal amb activitat de mercat com són SIMA, d'aparcaments, i PIMHA, d'habitatge, però, queden fora d'aquesta relació. En la reorganització d'organismes vinculats a l'Ajuntament, l'alcalde Marc Castells ha anunciat també que desapareixeran l'Institut Municipal de Cultura i el Patronat Municipal d'Esports. 

Castells anunciava que la seva declaració de béns està disponibleUn i altre organisme desapareixen, es liquiden, "perquè no els hi trobàvem un valor afegit". Castells, en canvi, subratllava que es manté "i potencia" l'OMEAI. En una compareixença davant els mitjans, el batlle igualadí va explicar la nova articulació de l'entramat d'empreses i organismes. "Tant els socialistes com Esquerra estaran als organismes de les empreses municipals i hi convidarem als altres grups de l'oposició" va anunciar, així com va afirmar que es reduirà el nombre de comissions perquè l'oposició tingui més facilitat d'accés. 

L'alcalde d'Igualada, que repetirà com a diputat provincial, amb la confiança de 89 dels 90 regidors de CiU a l'Anoia (va evitar votar-se a si mateix, apuntava amb ironia), insistia de nou en què "vam heretar una institució amb tots els semàfors en vermell i avui, amb responsabilitat i una gestió eficient, els estem posant tots en verd". Les dades de l'equip de govern assenyalen que des del 2012 "el deute ha baixat en pràcticament 10 milions d'euros, un 16%. Això també implica una reducció molt considerable durant aquests dos anys en un altre indicador, el del deute per habitant, que ha passat de ser de 1.463'1 euros per cada igualadí a 1.237'9 euros". El 2014 l'Ajuntament va destinar un 16,2% del seu pressupost a la reducció del deute, amb un total de 7,4 milions sumant també els interessos. Aquest any 2015 la quantitat és similar, 7,3 milions. 

Dóna a conèixer els seus béns

D'altra banda, l'alcalde ha fet ja explícita la seva declaració de béns a maig del 2015. Es pot consultar a www.marcaigualada.cat. En paraules seves "no és un patrimoni elevat". En breu, estarà disponible la consulta a la web municipal. El patrimoni financer de Marc Castells és, segons aquesta pàgina, de vora 41.000 euros, té un 50% d'un pis de 120 metres quadrats (valorat cadastralment en 104.000 euros) i té un cotxe de fa 12 anys.


23 Comentaris

M

M

9 de juliol 2015.17:59h

Respondre

Sr Igualadi :Touché !

j

j gallardo

9 de juliol 2015.16:46h

Respondre

Les retribucions ”als càrrecs” de confiança passen de 70.000 a 100.000 euros anuals.

POLITICA Dilluns, 6 juliol 2015. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.

”Exercici... Llegir més elemental”
”Sous” de abans. 70.000 Euros (sous, plural)
Nou Sou 100.000 Euros
Augment anyal 30.000 Euros
Augment en Percentatge 42.85%

Sr Igualadí, repeteixi amb mi: ” Els ”sous”, dels carracs de confiança, del govern municipal , presidit, per el Sr Castells , gracies a la majoria Absoluta de convergència en les ultimes eleccions municipals, s’ha augmentat en un .....42.85 %.”
La veritat es la que es, ·Y esto dueleeee........!!
Per cert Sr Igualadí, sap vostè quin augment, han tingut els funcionaris del ajuntament, 5,10,20,30,40 % ?
O pot ser que tinguin el sou congelat? simple curiositat!.
Com diu la seva amiga Anna, cal ser curós amb el llenguatge.......i jo afegeixo i amb els FETS!!!!

i

igualadi

Igualada

9 de juliol 2015.19:05h

Miri Sr. Gallardo he estat temptat de deixar-ho córrer però no, siguem curosos amb el llenguatge, i si ho som vostè hauria d’haver dit: el sou dels dos càrrecs de confiança sumats es de... Llegir més 100.000 euros, però vostè va dir: sous de 100.000 euros, volent donar a entendre que hi havia alguna persona que el sou d’ella soleta era de 100.000 euros i això no es cert, per tant es mentida i el que diu mentides és un mentider.

En quant al % ja l’hi he dit que no es poden comparar coses diferents, per tant vostè s’ho arregla tot a la seva manera, però es igual, el resultat final es menys 1,29% i amb això ja esta tot dit.

I finalment ja entenc que hi ha coses que “duelen” i pel que veig a vostè li “le duele mucho” la majoria absoluta que alguns van aconseguir gracies a la voluntat popular, però això es la democràcia senyor meu, la voluntat popular. Va costar quaranta anys tornar a recuperar-la i ara l’hem d’exercir i mantenir com si fos or.

Però no es preocupi home que si els seus no han aconseguit ara els resultats que vostè esperava tenen quatre anys per intentar rectificat, fer les coses millor i tornar a provar a veure si d’aqui a quatre anys coincideixen més amb la majoria dels ciutadans. Ara que si el Sr. Castells i companyia continuent connectant millor amb ells o si vostès el que pretenen es fer una oposició barroera i se’ls hi veu massa el plomero ho poden tenir complicat

J

Jep

10 de juliol 2015.15:28h

Es pot dir més alt, però no més clar. Prou mentides !

i

igualadi

Igualada

9 de juliol 2015.13:26h

Respondre

Sr. Gallardo, el Sr. Francesc Vilaprinyo va escriure: ”Augmenta la despesa associada a les retribucions dels càrrecs de confiança. Continuen sent dues persones. Els sous eren de 70.000 i passen a... Llegir més ser de 100.000 degut a que també creixen les seves responsabilitats”.

Per tant com a mínim aquets 100.000 € son per a dues persones i si per exemple dividim per dos dona 50.000. Vostè va dir “sous de 100.000 €” i jo continuo dient que això es una gran mentida i a més a més molt intencionada.

Per altre banda no es preocupi que d’aritmètica en vaig aprendre en el seu moment i molt be per cert, soc dels que encara ho sabem fer tot sense necessitat de calculadora, per això no pateixi. Tambe li he de dir que almenys a mi em varen ensenyar que no es poden sumar peres amb pomes, per tant les coses s’han de saber diferenciar i no es poden comparar dues coses diferents, aixì dons si els antics dos càrrecs de confiança tenien assignades unes tasques i el dos actuals en tenen unes altres es difícil poder fer una comparació i menys tant simple com fa vostè.

En aquets casos un s’ha de remetre al resultat final i com que el resultat final es que sumat, restat, multiplicat i dividit ens estalviem un 1,29% en referència als quatre anys anteriors, repeteixo que a mi m’està molt be.

I

I el Sr Igualadi i la Ara Anna, R que R!

8 de juliol 2015.16:18h

Respondre

Tornemi Sr Igualadi: ( Tambe va per la Sra Anna?)

Sous antics carracs de confiança. 70.000 Euros (35.000 per barba )
Nous sous carracs de confiança 100.000 Euros(50.000 per barba... Llegir més )
Augment total 30.000 Euros
En Percentatge (%) 42.85 % (Sr igualadi 42.85 %, si o si?)

Sr Igualadí, conec, a mols profesionals, amb una qualificació acadèmica espaterrant, i una experiència profesionals, extensa i amb uns resultats, excel·lents i demostrables, i no se acostant a aquest sous ni de bon tros. I ja no diguem, si els comparem amb els de 84.000 Euros del senyoret castells. ( Amb tos els sous esmenats, li hauriem de afegir, a mes a mes, altres conceptes, oi sr igualadí? )
I ja per acabar, i deixar el tema per tancat, sols dir-li que al meu entendre sr igualadí, aquest sous , que paguem tots el igualadins, en un insult, als igualadins, que en molta sort, son mileuristes.

i

igualadi

Igualada

9 de juliol 2015.12:16h

Miri Sr. Tornemi ?, el sous van en funció dels resultats i no n’hi ha prou en tenir una qualificació acadèmica espaterrant, he conegut a bastants professionals amb aquestes qualitats que... Llegir més desprès no les han sabut aplicar i han fracassat, per tant el sou que un percep normalment esta en funció dels resultats obtinguts. Per altre banda me n’adono que vostè no esta massa al cas dels sous dels directius a l’empresa privada (i també la pública) que ostenten una responsabilitat important i dirigir una ciutat al menys per a mi és important.

Per això altre que diu amb certa sorna que hi hauríem d’afegir “altres conceptes” no se ben be a que es vol referir, però per si decas solament em ve al cap aquell refrà castellà que diu “piensa el ladron que todos son de su condicion”.


Sr. Gallardo, el Sr. Francesc Vilaprinyo va escriure: Augmenta la despesa associada a les retribucions dels càrrecs de confiança. Continuen sent dues persones. Els sous eren de 70.000 i passen a ser de 100.000 degut a que també creixen les seves responsabilitats.

Per tant com a mínim aquets 100.000 € son per a dues persones i si per exemple dividim per dos dona 50.000. Vostè va dir “sous de 100.000 €” i jo continuo dient que això es una gran mentida i a més a més molt intencionada.

Per altre banda no es preocupi que d’aritmètica en vaig aprendre en el seu moment i molt be per cer, soc dels que encara ho sabem fer tot sense necessitat de calculadora, per tant per això no pateixi. Tambe li he de dir que almenys a mi em varen ensenyar a no sumar peres amb pomes, per tant les coses s’han de saber diferencia i no es poden comparar dues coses diferents, aixì dons si els altres dos càrrecs de confiança tenien assignades unes tasques i el dos actuals en tenen unes altres es difícil poder fer una comparació tant simplificada com fa vostè.

En aquets casos un s’ha de remetre al resultat total i com que el resultat total es que sumat, restat i dividit ens estalviem un 1,29% en referència als quatre anys anteriors, repeteixo que a mi m’està molt be.

M

Mentider, ...qui?, sr igualadi.

7 de juliol 2015.19:02h

Respondre

Segons aquest mateix diari, els carracs de confiança del nou govern municipal, passaran de cobra 70.000 Euros a 100.000 Euros, es a dir 30.000 Euros, mes al any.
Això es un augment del 42.85... Llegir més %.
Si.................. Sr Igualadí, el 42.85 %.

i

igualadi

Igualada

8 de juliol 2015.10:13h

I els sous de 100.000€ que deis a on son, no es una mentida això?, o es que només veus i dius el que t’interessa.

Hi ha moltes maneres de fer les coses, la de la Colau per... Llegir més exemple a Barcelona, i la de molts altres municipis, però a mi la d’Igualada no em sembla gens malament ja que al cap i a la fi el que compta es la xifra total i no la distribució i pel que sembla aquesta a Igualada baixarà un 1,29% de la que hi havia a la legislatura passada i sobretot la eficàcia de les persones que treballen per la ciutat.

A una persona o a un partit se’ls hi demana que tirin endavant la ciutat i que ho facin be i si no ho aconsegueixen se’ls critica i en darrer terme no se’ls vota, per tant per fer be les coses se’ls ha de poder donar també les eines necesaries i si aquestes mantenen els seu cost o el baixen una mica com es el cas, ho trobo del tot correcte.

Ja se que tu no, a tu t’agradaria que el cost fos molt baix, es una opció, però si nomes et guies per això a lo millor no aconseguiries l’eficàcia que demanem. Per tant t’agradi o no el Sr. Castells va guanyar les eleccions amb un gran suport ciutadà i amb el mandat de continuar empenyent perquè Igualada surti del sot en que esta situada, i ell ho ha de fer a la seva manera, no a la dels altres que ja veiem el suport ciutadà que van aconseguir, si s’equivoca s’ha d’equivocar ell i si l’encerta també ho farà a la seva manera i si la seva manera es reduint la despesa un 1,29%, a mi ja m’està be diguis el que diguis tu

j

joan

8 de juliol 2015.16:23h

Si Sra Ana, cal ser curós amb el llenguatge........ i molt mes amb els fets.

P

Per fi, apareix, el castells!

7 de juliol 2015.12:00h

Respondre

Lògic, els sous de 100.000 Euros, de alguna lloc tenen que sortir!!!!
( la esperada i mes demanada, compareixença del castells, per donar explicacions del mangoneig entre amics i familiars al... Llegir més Campus, descobrim , que no es podia fer, dons el estadista castells, estava quadrant els comtes, per poguer apujar el sou als seus incondicionals, mes 42%, )
Tot un exercici del govern de una ”ciutat amable” ( Amable per els de la seva corda!!!!)

i

igualadi

Igualada

7 de juliol 2015.13:45h

Es pot anar a favor d’una cosa o d’un altre, però el que no es pot fer es dir mentides i tot això que dius de sous de 100.000 € i d’augments del 42% es una gran mentida, per tant com que... Llegir més el que diu mentides es un mentider. Tu ets un mentider o mentidera, i molt gos o grossa

J

J Gallardo.

7 de juliol 2015.15:35h

Anoiadiari.Dilluns, 6 juliol 2015. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.

”Les retribucions als càrrecs de confiança passen de 70.000 a 100.000 euros anuals.”

Sr... Llegir més Igualadí qui menteix? jo, o vostè.
Crec sr igualadí, que necessita un curs accelerat de aritmètica bàsica. ( Com se sol dir, amb las quatre regles, es suficient, no cal ser ECONOMISTA FRUSTRAT, ni molt menys Llicenciat en Matemàtiques.

”Exercici elemental”
Sous de abans. 70.000 Euros
Nou Sou 100.000 Euros
Augment anyal 30.000 Euros
Augment en Percentatge 42.85%

Que passi una bona tarda Sr Igualadí, i sobre tot, pensi en el meu consell, li aniria be, segur!!!!

E

E

7 de juliol 2015.16:15h

Touché !

A

Ana

7 de juliol 2015.22:04h

On diu que hi hagi treballadors de l’ajuntament que cobrin 100.000€ per persona ?

R

RO

8 de juliol 2015.01:48h

Sra. Ana,
Estan parlant dels càrrecs de confiança, no dels treballadors de l’Ajuntament. Uns i altres són ben diferents. Cal ser curós amb el llenguatge.

A

Ana

8 de juliol 2015.15:23h

On diu que hi hagi càrrecs de confiança de l’ajuntament que cobrin 100.000€ per persona ? Cal ser curós amb el llenguatge.

P

Pau

7 de juliol 2015.10:43h

Respondre

Esport i Cultura dos factors fonamentals per el desrnvolupament de la democracia en una societaf. Es el que li falta el Alcalda fortalesa fisica i cultura de la bona la d en Josep MIserachs.

J

Joan Giner ITV "Gineret el Gris"

Igualada

7 de juliol 2015.11:49h

Desventurada l’hora de les benaurances, potser no cal santificar a qui tant critiquem quan encara està viu.

J

Joan Giner ITV "Gineret el Gris"

Igualada

7 de juliol 2015.09:23h

Respondre

Llàstima que no sigui quaresma perquè de bunyols no en podem fer més. Amb la calor que fa. Que marxin de vacances!.... i no cal que tornin, crec que no els trobarem a faltar.... o potser sí, qui ... Llegir més faria l’acudit de cada dia per a l’AnoiaDiari?

E

E

7 de juliol 2015.16:15h

Et felicito fill !

L

Lluis

Igualada

7 de juliol 2015.08:40h

Respondre

Entenc que aquests organismes ”fulminats” no perdran el personal ni tampoc es faran retallades...
Això de la bona gestió, de baixar el deute per habitant, etc, etc, a la pràctica i de cara... Llegir més als votants no serveix per a res. El que dóna vots és fer coses de cara al poble, o almenys fer veure que es fan coses, i, sobre tot, sortir sempre a la foto. Si el senyor Castells ha fregat la majoria absoluta ha estat per una marcada tendència populista a l’hora de saber vendre el que fa. En això se li ha de reconèixer que ha après ràpid i que demostra bons coneixements de màrketing polític.

J

Joanma

=ada

7 de juliol 2015.09:18h

Lluis: Com mes aviat liquidi el deute, mes coses es podran fer. Has de tenir en conte que tots els diners que es paguen pels interessos son diners que el poble no pot aprofitar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.