TORNAR

El cost dels polítics de l'Ajuntament d'Igualada es mantindrà en aquest mandat

Les retribucions als càrrecs de confiança passen de 70.000 a 100.000 euros anuals

politica
Dilluns, 6 juliol 2015. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Marc Castells ha donat a conèixer la despesa política del mandat de CiU del 2015 al 2019. Manifesta que el cost del govern es reduirà de 458.000 a 445.000 euros anuals i el de l'oposició passarà de 145.000 a 150.000 euros. El batlle, que serà també el representant anoienc a la Diputació, remarca que "continua la línia del mandat passat, quan CiU i ERC va estalviar més de 700.000 euros respecte l'anterior govern de l'Entesa per Igualada"

El govern d'Igualada portarà al ple extraordinari d'aquest dimarts, 7 de juliol, l'aprovació de les dedicacions i retribucions dels regidors i el personal eventual de l'Ajuntament per al mandat 2015-2019. Tal i com explicava dilluns matí l'alcalde, Marc Castells, el govern municipal de CiU "mantindrà en el proper mandat la contenció iniciada ara fa quatre anys, fins i tot reduint lleugerament aquesta despesa". La despesa en càrrecs polítics cau un 1,29%. Per la seva part, el batlle torna a renunciar a rebre qualsevol retribució del consistori i tindrà només el sou que li assigni la Diputació de Barcelona com a diputat, ja que revalida la responsabilitat. Augmenta la despesa associada a les retribucions dels càrrecs de confiança. Continuen sent dues persones. Els sous eren 70.000 anuals i passen a ser 100.000 "degut a que també creixen les seves responsabilitats".

L'ex regidora Imma Soteras, que va tenir l'àrea de Coordinació i Promoció de la Ciutat, passa a ostentar el càrrec de Coordinador/a General de l'Ajuntament; el responsable de comunicació, Miquel Àngel López, és promogut a Director/a de Comunicació, Premsa i Imatge Institucional. Percebran sous bruts de 55.000 i 45.000 euros respectivament. En el cas del segon, una peça angular en la relació entre Ajuntament i mitjans, Castells ressalta que "és molt ben valorat també per l'oposició en la seva tasca", i el govern ha convingut en augmentar la retribució per la seva dedicació i per les responsabilitats que ha anat assumint.

Dos regidors amb dedicació completa

El govern tindrà ara dos regidors amb dedicació completa, Àngels Chacón i Jordi Pont, després que en l'últim mandat en va tenir dos amb completa i un amb parcial. La tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, que ara assumeix a més els àmbits Coneixement i Interior, manté la dedicació exclusiva que ja tenia, i el tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, que suma a les antigues competències d'Urbanisme i Mobilitat les d'Entorn i Via Pública, entre altres, passa d'una dedicació al 50% a una dedicació exclusiva. Tots dos tindran una retribució bruta anual de 55.000 euros.

A la resta de regidors, tant del govern com de l'oposició, se'ls assignaran retribucions per la seva participació en el dia a dia del consistori. Per assistència a plens, 485
euros amb un màxim de dotze sessions anuals, per juntes de govern local 500 euros amb un màxim de vint-i-quatre sessions, per comissions informatives 96 euros els
regidors i 400 el president, amb un màxim de vint-i-quatre sessions anuals, i per juntes de portaveus 500 euros per cada sessió, amb un màxim de dotze a l'any.


3 Comentaris

T

TC

Igualada

7 de juliol 2015.11:40h

Respondre

Soc conscient que avui es porta això de demostrar que s’estalvien sous i complements pels polítics. Es juga molt amb la demagògia i es mira molt poc la rendibilitat del treball. Qualsevol salari... Llegir més son molts diners si la persona que l’ha de dur a terme és incompetent. Per contra, qualsevol salari és ben pagat i merescut si el rendiment de la persona és elevat o imprescindible. Tot és relatiu.
Si mirem el terreny polític, dubto molt que només dues persones assalariades com a regidores siguin suficients per fer anar be la màquina municipal d’Igualada. Per suposat hi ha excel·lents funcionaris, però les grans decisions les prenen els polítics i no m’agrada que en les ciutats importants hi hagi dedicacions parcials a temes que mereixen molt coneixement i esforç.
Voldria pensar que els regidors son persones competents i dedicades i no em molesten gens els diners empleats en pagar-los si, com deia, fan la feina ben feta i la ciutadania en surt beneficiada. Detesto en canvi, el sistema de retribucions per assitir a reunions pròpies del càrrec que no permeten un seguiment apropiat de la utilitat dels diners empleats.
Pagar be la dedicació a quantes persones sigui necessari pel bon funcionament de la ciutat és sempre una bona inversió. Controlar a fons el seu rendiment, també.

j

joan

6 de juliol 2015.19:19h

Respondre

Sento llàstima per aquest regidors, i regidora, amb 100.000 Euros, no se com podran viure decentment.
jo d’ells em aniria a la Empresa Privada, segur que amb la seva preparació, podrían ... Llegir més doblar el sou.
Lo que arriben a sacrificar-se les persones amb ”valors” com ells, per el be comú, del seu poble!
Gracies per el vostre sacrifici!!!! Sempre estarem en deute amb vosaltres.

i

igualadi

Igualada

7 de juliol 2015.17:30h

Joan llegeix be tot l’article i veuràs que el sou que cobren aquets regidors es de 55.000 € bruts a l’any I no el que dius tu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.