TORNAR

Les retribucions del govern centren el primer ple del mandat a la Pobla

S’aprova el cartipàs amb Josep Aloy com a primer tinent d’alcalde

politica
Dissabte, 4 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El sou de l'alcalde i dels regidors de l'equip de govern de la Pobla de Claramunt va ser un dels punts calents del primer Ple del nou mandat 2015-2019. En aquesta sessió també es va donar a conèixer la distribució del cartipàs municipal i es van constituir els diferents òrgans de funcionament de l'administració local, així com els representants en diversos organismes.

El primer ple del mandat 2015-2019 s'ha celebrat aquesta setmana a la Pobla de Claramunt, amb les retribucions i dedicacions de l'equip de govern com a eix de la discussió. L'alcalde Santi Broch percebrà una retribució bruta anual de 26.936 euros, que és el mateix que cobrava fins ara, en catorze pagues, i amb una dedicació del 75% de la jornada. I els diferents regidors delegats cobraran 9.100 euros bruts anuals, en catorze pagues, i amb una dedicació del 25% de la jornada.

Per a la resta de regidors sense delegacions s'estableix 160 euros per assistències als plens, comissions especials de comptes i altres comissions no resolutòries que es puguin constituir. Pel que fa a les indemnitzacions dels grups polítics municipals, es pagaran 5 euros mensuals com a component fix i 25 euros mensuals per a cada regidor electe.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i ERC, i en contra de Participa i Junts per la Pobla. Per part d'ERC, Albert Duran, va afirmar que voldria que en aquest mandat "canviés" la imatge d'estar al govern i que fos "comprovable la dedicació de l'alcalde i dels regidors a l'Ajuntament". Duran també va explicar que els diners que percebi com a regidor els invertirà "en la Pobla, en ajudes a les entitats o a les festes i els del grup municipal es destinaran a la secció local del partit". L'alcalde, Santi Broch, va respondre que és "molt difícil de valorar les hores que es dediquen i moltes vegades no es veu la feina que es fa i que hi ha al darrere".

Broch i Marí xoquen per la dedicació

El ple d'aquesta setmana, el primer després del de constitucióTot seguit, va intervenir el regidor de Junts per la Pobla, Frederic Marí, que va criticar, com va fer en el ple de constitució del nou ajuntament, la figura de l'alcalde: "la poca dedicació (de Broch) no deixa temps per aprofundir i analitzar els temes i l'Ajuntament funciona per pura inèrcia. No podem votar a favor quan sabem que l'alcalde no complirà amb la dedicació compromesa". 

Santi Broch va contestar al representant de Junts per la Pobla i va dir que "vostè assegura coses que no pot comprovar. Si no haguéssim fet una bona gestió a l'Ajuntament, els poblatans no ens haurien tornat a donar la majoria absoluta". "La dedicació de l'alcalde i dels regidors és la que ha de ser i complim amb escreix", va afegir. En darrer lloc va parlar Antoni Mabras, de Participa, que va afirmar que "mai direm que l'alcalde i els regidors no han de tenir retribucions però trobem que els sous són exagerats i poc ètics perquè superen quatre vegades el salari mínim interprofessional". Mabras també va afegir que l'agrupació d'electors destinarà els diners que cobri per cada regidor i sessió a organitzar activitats per al poble.

El batlle va comentar que "el que és una falta d'ètica és el salari mínim interprofessional que hi ha establert. Cobrem el mateix que el mandat anterior i fem una bona gestió dels recursos. El que feu vosaltres és populisme". Tot seguit, va intervenir el primer tinent d'alcalde, Josep Aloy, que va assegurar que "molta gent es pensa que els regidors només venim els dimarts al vespre a les juntes de govern i als plens i no fem res més. S'ha de pensar que hi dediquem moltes hores i el sou que tenim creiem que és el que és just per la feina i responsabilitat que comporta el càrrec. Vosaltres des de l'oposició sempre ho criticareu, com és normal".

Distribució del cartipàs municipal

En aquesta primera sessió també es va donar a conèixer la distribució del cartipàs municipal. Josep Aloy serà el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Joventut i Barris; Esther Touriñán, segona tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Festes i Turisme; Juan Carlos Pérez, tercer tinent d'alcalde i regidor d'Esports; Lluís Pérez, regidor d'Educació i Comunicació, i Carme Vallès, regidora de Sanitat i Benestar Social. Les regidories d'Urbanisme, Medi Ambient i Atenció a les Persones recauran en l'alcalde, Santi Broch.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.