TORNAR

Alba Vergés afirma que "no deixarem que la Mesa del Parlament sigui un tribunal censor"

La diputada igualadina subratlla que ”no som ningú per decidir de què es pot parlar” a la cambra

politica
Divendres, 2 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La situació de Carles Puigdemont i també la declaració d'independència votada el 27 d'octubre eren l'eix de la sessió d'aquest dijous al Parlament de Catalunya. La secretària quarta de la Mesa, la igualadina Alba Vergés, manté que "malgrat els impediments de l'oposició, les possibilitats d'un Govern independentista estan intactes" en una jornada que Carles Puigdemont va renunciar a la presidència.

Cinc mesos després de l'1 d'octubre, amb la declaració d'independència i les eleccions imposades pel 155 pel mig, va tenir lloc una sessió plenària al Parlament de Catalunya aquest dijous. Amb una majoria de 68 vots, la suma de JxCAT, Esquerra i la CUP, s'aprovava la proposta resolució del primer grup on es denunciava "la destitució il·legal" de Carles Puigdemont i s'avalava l'1-O, encara que no es va votar res sobre el 27-O. La secretària quarta del Parlament, Alba Vergés, jugava un paper clau ja que la Mesa ha estat amenaçada amb "represàlies legals" per la fiscalia si tramitava les esmenes presentades per la CUP sobre el 27-O (finalment, els grups independentistes van acordar un altre text). Vergés, en declaracions a Anoiadiari, explica que "l'Estat està posant tots els impediments a l'acció parlamentària. Però la Mesa no és ningú per frenar les propostes. No deixarem que la Mesa sigui un tribunal censor".

Alba Vergés, vestida de groc, en la reunió de la Mesa del ParlamentVergés apunta que "no s'ha aprovat la proposta de C's, PSC i PP perquè el calendari s'activi", és a dir, que comencés un compte enrere, però la mateixa republicana matisa que des del partit "no volem estar dos mesos encallats i som els primers que volem que hi hagi un Govern efectiu" fruit de la majoria independentista. La situació a la Mesa "és dura" i "ens sentim amenaçats" explica. També que "hi ha marge, l'hem aconseguit. Són moments difícils, però n'hem passat molts ja. Com a Mesa, no posarem cap impediment a cap posicionament polític, ens agradi o no. Això és el que ha de quedar clar a tothom". 

Al final, l'esmena de la CUP que plantejava reafirmar la declaració del 27 d'octubre no va ser votada, ja que es va neutralitzar en la proposta del grup de JxCAT que reivindica la legitimitat de Carles Puigdemont a ser president. Vergés explica que "s'ha legitimat al president i el ple d'investidura estava convocat amb ell com a candidat". Poc després, però, Puigdemont renunciava a la presidència de la Generalitat en aquesta legislatura. Un nou front obert al Parlament pels propers dies, ja que ara l'escollit per Junts per Catalunya és Jordi Sànchez.

Les esmenes aprovades ressalten la "deriva autoritària de l'Estat espanyol". Vergés constata que "el to de les amenaces és escandalós i estem vivint el mateix que ja vam veure a la legislatura passada. Cada esmena que contradiu el TC l'Estat ho interpreta com un delicte, fins i tot abans que es tractin". I aquí hi entra C's, que ara recorrerà al Tribunal Constitucional amb l'argument que s'han vulnerat el dret dels seus diputats quan s'ha refusat la seva "petició de reconsideració" perquè no s'admetés a tràmit la proposta sobre la legitimitat de Puigdemont.


2 Comentaris

M

Maria

Igualada

4 de març 2018.23:54h

Respondre

Bla, bla, bla, bla, ...!! Vergonya!!! Feu molta vergonya!! El teu company Tardà diu moltes tonteries o potser són veritats?

O

Orwell

Igualada

2 de març 2018.16:39h

Respondre

”No deixarem...”, ”no permetrem...”, ”no tal...”. De moment res SRS i SRES polítics/ques. Van passant els dies i tots xupant de la mamella...i la gent del carrer com si fòs un partit de... Llegir més tenis...Teniu uns pebrots que no us caben als pantalons. I em refereixo a les 2 bandes, o 3, o 4, o 5... pq això ja no hi ha qui ho segueixi.
Poseu-vos a treballar, siusplau.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.