TORNAR

Alba Vergés assegura que s'investirà Puigdemont i que "no hi ha altres opcions"

La diputada treu ferro a les amenaces del PP al president del Parlament

politica
Dimecres, 31 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un nou 'round' de la pugna entre les estructures de l'Estat espanyol i l'independentisme es va viure aquest dimarts, quan s'havia de celebrar el ple d'investidura a la tarda. El president del Parlament, Roger Torrent, va decidir ajornar-lo en no poder-se garantir la presència del candidat triat, el president Carles Puigdemont. Alba Vergés, la diputada igualadina que és secretària quarta a la Mesa, assegura que "hi ha totes les opcions obertes" perquè el gironí torni al capdavant de la Generalitat.

Passada tota una tarda de protestes, amb moments tensos de càrregues de la policia contra els manifestants independentistes, el dimarts 30 de gener acabava sense que s'hagués celebrat el ple d'investidura. La jornada va estar esquitxada, a més, pels retrets entre alguns dels diferents membres del bloc independentista, que es queixaven del tacticisme electoral dels altres. La igualadina Alba Vergés, secretària quarta de la Mesa del Parlament, declarava a Anoiadiari que malgrat aquest ajornament del ple, les opcions de la majoria independentista segueixen "intactes" i que "l'únic candidat que es contempla" per part del seu company d'ERC Roger Torrent, president de la cambra, és Carles Puigdemont (JxCAT).

Vergés, a la dreta, en la reunió de la Mesa ahirLa republicana matisa que "el ple ha estat només ajornat i la convocatòria segueix vigent" i que es treballa per "tenir opcions de comptar amb la presidència efectiva de la Generalitat". Així mateix, descarta el que s'ha insinuat en alguns cercles periodístics i és que vist el bloqueig per part de les magistratures de l'Estat espanyol de qualsevol intent independentista de fer Puigdemont president sense passar pel Tribunal Suprem, es desencallés el bloqueig amb unes noves eleccions. Vergés assegura que "hi ha moltes opcions abans" i "que no hi ha comicis a la vista".

Vergés també nega que amenaces i declaracions com les que van fer des del PP assenyalant possibles conseqüències al president del Parlament, Roger Torrent, si investia Puigdemont, hagin fet efecte. L'anoienca subratlla que "estem tots amenaçats i no deixarem de fer res per aquesta situació, només és una de les coses que hem de tenir en compte. El que sí que cal és anar estudiant amb paciència les maneres que tenim per avançar".

Sobre quan serà el ple, la secretària quarta de la Mesa del Parlament admet que és una incògnita, però repeteix que "no està desconvocat. Ara s'obrirà un període d'al·legacions d'uns deu dies. No tenim data fixada, però no deixarem passar el temps".


2 Comentaris

M

Maria

Igualada

2 de febrer 2018.00:05h

Respondre

Ens fas sentir desconfiança. Sempre penso en ERC i en Montilla. No us ho perdonarem mai.

p

pepe

31 de gener 2018.17:29h

Respondre

Prou, Alba, prou, això a ”petat” i tu........................ho saps!
No fem mes el ridícul, ja ni ha prou!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.