TORNAR

Campanya del PSC 'Perquè volem viure amb dignitat'

Vol donar resposta a la 'situació d'emergència' de l'Anoia

politica
Dissabte, 15 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El PSC de l'Anoia ha presentat la campanya 'Perquè volem viure amb dignitat' que 'vol donar resposta a una situació d’emergència que estem vivint a l’Anoia'. En la roda de premsa de presentació , el primer secretari del PSC Anoia, Teo Romero, va posar de manifest la situació de crisi que viu  l’Anoia, 'com a conseqüència de les polítiques d’austeritat a ultrança que han seguit els Governs'.

Teo Romero durant la roda de premsa

Segons Romero, aquesta crisi 's'expressa amb el drama humà i el clar patiment de moltes famílies del nostre territori' i assegura que 'des del socialisme ho denunciem i exigim que s'hi posi fre'. Romero va denunciar que 'amb l’excusa del context econòmic i amb la política de la por, la dreta europea, espanyola i catalana estan desmantellant serveis públics, privatitzant drets i promovent polítiques neoliberals en benefici dels serveis privats de salut i educació, les companyies d’assegurances, etc'.

En la seva exposició, Teo Romero va fer esment que cal fer reformes per tal de fer més eficient la lluita contra les desigualtats socials: 'Cal prioritzar molt més i millor en els recursos que ara es poden mobilitzar, cal cercar més recursos públics i, alhora, fer reformes en comptes de retallar de manera lineal serveis que sostenen precàriament les condicions de vida de les persones i les famílies més fràgils'. En aquest sentit va afegir que 'per aquest motiu, defensem que és el moment de fer un front comú per lluitar contra l’atur i la pobresa'.

La campanya 'Perquè volem viure amb dignitat' s’articula davant 'l'evident insensibilitat social que demostra dia a dia el Govern de la Generalitat que està fent que Catalunya pateixi la més gran desigualtat social en dècades' va expressar Romero.

Des del PSC proposen a totes les forces polítiques, institucions i agents socials 'un gran compromís contra l’atur i contra la pobresa, i un acord per a la dignitat que s’articuli en base a: 3 línies vermelles per vèncer la pobresa, i un Pla de xoc contra l’atur que es durà a terme mitjançant proposicions de llei al Parlament, i un ple monogràfic i una comissió parlamentària per lluitar contra l’atur, entre d'altres.

3 línies vermelles per vèncer la pobresa

Aquestes línies d'actuació passen per aconseguir una Garantia Alimentària (que ningú estigui sense aliments, amb solidaritat alimentària i tres àpats assegurats per als infants); una garantia de l'habitatge (que ningú es quedi sense llar a través d'un lloguer just i subministraments garantits) i la Garantia d'un Ingrès Mínim Garantit (ambla reforma de la Renda Mínima d'Inserció i l'impuls de la Renda garantida Ciutadana)

Pla de xoc contra l’atur

Des del PSC es vol aturar la pujada massiva de la desocupació amb: una moratòria d’acomiadaments, la creació d’una borsa de treball específica per a majors de 50 anys i incentius a les empreses per contractar a aquestes persones, la creació de plans d’ocupació i formació i polítiques actives de qualificació i requalificació professional, especialment per les persones aturades de llarga durada i joves.

En aquest sentit es faran accions a tots nivells: Proposicions de llei al Parlament (per a la reforma de la Renda Mínima d’Inserció i la modificació de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge); Propostes de resolució al Parlament (per garantir el pagament de les beques de menjadors als Consells Comarcals i instant a un acord per a l’ocupació i per evitar el tancament d’empreses; la demanda d'un ple monogràfic i una comissió parlamentària per lluitar contra l’atur; i fent propostes de mocions municipals de reconeixement de l’habitatge com a dret social i de reforma de la RMI i la ILP per regular una RGC.

Recollida de signatures per la ILP per una Renda Garantida Ciutadana

Des del PSC també es va informar que estaven realitzant la distribució de plecs de recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida Ciutadana a totes les Agrupacions del PSC a la comarca.


3 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

16 de juny 2013.11:39h

Respondre

Causa sensació que sigui ara el sr. Teo Romero el que ens vingui a donar llisons del que hem de fer per acabar amb la desocupació a l’Anoia quan ell va ser durant anys el president del CESCA que... Llegir més es l’organisme que havia de desenvolupar econòmicament la nostra comarca i no va fer re, be, si que es va fer, es va gastar uns quants diners en un estudi, va fer la presentació pública i ampul•losa del mateix i aquí es va acabar tot.

Resulta també astorador que sigui precisament ell, que te un polígon industrial completament buit i per tant no hi ha aconseguit guanyar cap lloc de treball, el que ens doni llisons de com s’han de fer les coses per sortir de la crisi.

Estem tots d’acord en que hem de lluitar contra les desigualtats socials, que els nen haurien de poder tenir garantits tres àpats diaris, que tothom hauria de tenir una llar digna, que s’haurien d’acabar les retallades que tan mal fan a la sanitat i a l’ensenyament, però això per una banda es conseqüència del molt desmesurat endeutament que el seu partit va deixar a la Generalitat, i per altre al mal finançament i l’espoli fiscal que pateix Catalunya.

Per tant si vol solucionar tot això que demana, el primer que hauria de fer es posar-se al costat del primer secretari del seu partit el sr. Pere Navarro quant diu que per ser tots iguals s’han d’eliminar els privilegis de bascos i navarresos i desprès posar-se al costat dels que demanem un finançament just per Catalunya, i si no ens el volen donar, continuar al nostre costat fent força pel dret a decidir i a aquí francament, no l’hi he vist.

O

Ole!!

15 de juny 2013.14:31h

Respondre

Ole i ole Cesca!!!

c

cesca

Igualada

15 de juny 2013.10:29h

Respondre

Sr. Romero
La situación actual no solo la ha provocado la derecha con sus políticas neoliberales, también la izquierda con su inoperancia.
Llevamos 35 años haciendo reformas y consiguiendo... Llegir més subvenciones (recursos públicos ya sea vía nacional o europea).
Donde están parte de estas subvenciones? ( en patrimonios particulares y paraísos fiscales de políticos, empresarios, sindicalistas y afines de gran parte de aquellos que nos han gobernado).
No necesitamos más, necesitamos que se gestionen mejor.
Necesitamos gestores públicos que por lo menos sepan de administración pública.
Sumo a sus propuestas otras que quizás no sean políticamente ni socialmente correctas.
Socialmente:-No a las subvenciones (si a las deducciones).-Que todos estemos obligados a presentar declaración de renta (se tengan ingresos o no).-Que aquellos pensionistas que cobren el doble del jornal mínimo interprofesional paguen % igual que los trabajadores en activo.- Y que sigan cotizando a la SS por asistencia medica.- Que los sindicatos se financien con las cuotas obligatorias de todos los trabajadores y no con subvenciones.
Políticamente: Que se vacíen las administraciones públicas de tanto cargo político.- Se eliminen dietas o sueldos por asistir a reuniones, comisiones, juntas y a todos los protocolos que se han montado alrededor del político.- Que el sueldo del político no sea solo por asistir al pleno sino por todo lo que conlleva el cargo.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.