TORNAR

Joan Tardà i Oriol Amorós expliquen la urgència de la independència

L'Ateneu i Can papasseit escenaris de les xerrades

politica
Dimarts, 11 juny 2013. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diputat al Congrés Joan Tardà, i el diputat al Parlament Oriol Amorós  va posar de relleu, aquest dijous i divendres en dos actes a l'Ateneu Igualadí i a Can Papasseit de Vilanova,  la rellevància del moment sociopolític actual, i van apel·lar als assistents 'a participar activament del procés que tenim obert per assegurar-nos la victòria'.

Oriol Amorós a Can Papasseit

L'acte de Joan Tardà a l'Ateneu Igualadí

Joan Tardà va assegurar que “aquesta victòria seria de les classes populars i mitjanes, perquè són aquestes les que pateixen els embats de la crisi econòmica i l’espoli fiscal. De la mateixa manera que en la etapa de la transició hi va haver un clima de participació i de transformació de la realitat política, ara també hi és, però aquesta vegada hem d’aprendre de les renúncies de la transició per a no repetirles”.

Joan Tardà va defensar el compromís d’ERC amb el President Mas, que segons va manifestar està complint amb l’agenda nacional pactada i va fer una crida a la responsabilitat de país per sobre dels partits en aquests moments crucials.

Aquest xerrada forma part del cicle de xerrades que ERC està realitzant a la comarca amb el títol “2014:Decidim llibertat” i que finalitzarà a finals d’aquest mes de juny.

Oriol Amorós va argumentar sobre com la independència seria la millor eina contra la crisi

El passat divendres el diputat al Parlament Oriol Amorós va fer a Vilanova del Camí la xerrada “Motius per la independència”. Aquest acte, emmarcat dins la campanya d’ERC “2014 decidim llibertat”, pretenia aportar als assistents els arguments clau sobre el plantejament independentista.

Amorós va centrar el seu discurs en la delicada situació econòmica de la Generalitat, i com les retallades en transferències de l'Estat amenacen polítiques socials (com l'ajuda a la dependència o la inserció laboral de persones amb discapacitats). 'Vistes les continuades negatives de l'Estat a millorar el finançament de Catalunya i l'incompliment reiterat dels acords presos, fan que l'opció independentista hagi passat en pocs anys de ser un plantejament utòpic a ser una opció sòlida de futur per a una majoria de catalans'.

Segons Amorós “hem de ser molt pulcres amb el compliment de la llei, hem d’esgotar tots els passos possibles, malgrat que sabem per avançat que l’Estat ens negarà qualsevol possibilitat. Un cop fet això, només un dia, haurem de saltar-nos un semàfor vermell”.

Un cop feta l’exposició inicial, es va obrir un torn de debat en què el públic assistent (unes 60 persones) va participar molt activament.

Més actes a l'Anoia

Aquesta setmana es realitzaran tres nous actes a l’Anoia. Aquest dijous, el diputat Pere Aragonès serà a la sala de la Cooperativa de Castellolí, a partir de les 20h. I a Sant Martí de Tous hi serà el diputat Dionís Guiteras al Casal de Tous també a les 20h. Dissabte la diputada anoienca Alba Vergés serà a l’antic ajuntament de La Llacuna a partir de les 17.30h.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.