TORNAR

Els Mossos entren a l'Ajuntament capelladí a retirar la pancarta que reivindica el llaç groc

La pancarta havia estat denunciada per C’s

politica
Divendres, 5 abril 2019. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'alcalde de Capellades, Aleix Auber, ja havia afirmat a Anoiadiari que no retiraria el cartell que hi ha al balcó del consistori. Es va col·locar quan la Junta Electoral de Zona va ordenar retirar llaços grocs i pancartes de record als presos polítics.

El moment que els Mossos retiren la pancartaEfectius dels Mossos entraven aquesta tarda a l'edifici del consistori capelladí per  retirar la pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament. Aquesta pancarta ha estat denunciada per l'agrupació local de Ciudadanos, que anteriorment ja havia denunciat la presència d'una pancarta -'Fake Justice'- i el llaç groc. L'Ajuntament de Capellades va substituir aquests elements per una pancarta nova: "El llaç groc ha estat censurat per la junta electoral". L'alcalde Aleix Auber ja havia remarcat que el govern no la retiraria "per dignitat", encara que s'exposés a sancions.

Diversos ajuntaments de l'Anoia han rebut requeriments per part de partits de la dreta i extrema dreta espanyola per retirar tots els símbols que recorden a presos polítics o reivindicacions independentistes. En el cas capelladí, el segon requeriment, de retirar la pancarta, s'havia fet tres cops ja. Aleix Auber reiterava que "no ho farem". En aquest cas la Junta Electoral de Zona pot ha enviat als Mossos. El govern pot afrontar una multa de 600 euros, denúncia per desobediència i una possible inhabilitació. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.