TORNAR

Marc Castells considera que el projecte d'ERC de soterrar el Passeig és "urbanisme dels anys 80"

L’alcalde creu que la proposta d’Enric Conill és inviable econòmicament

politica
Divendres, 5 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle ha dit la seva davant la proposta d'Enric Conill per soterrar part del Passeig Verdaguer. El cap de llista de Junts per Igualada considera que "el projecte ha d'estar més meditat".

Marc Castells deia la seva aquest dimarts al voltant de la proposta que la candidatura d'ERC fa per canviar el Passeig Verdaguer. La proposta formulada per Enric Conill, amb un cost que totalitzaria 18 milions d'euros, parla de soterrar el trànsit entre els carrers Òdena i Sant Vicenç i convertir aquesta àrea en un espai de lleure, amb la vianalització de la zona. L'alcalde considera que "és una proposta d'urbanisme dels anys 80" i etziba que "el projecte hauria d'estar més meditat".

El batlle igualadí, fa uns mesosSegons el batlle i alcaldable de Junts per Igualada "tenim un estudi de Batlle i Roig per transformar el Passeig i el presentarem en el seu moment". Per Castells "no volem trencar la línia contínua de dos quilòmetres que és el Passeig Verdaguer, que el fa tan únic. Sí que calen reformes per més i millor accessibilitat, que n'afavoreixin un ús més intensiu".

El cost calculat per Enric Conill és de 18 milions d'euros. Castells replica que "és una quantitat molt alta de diners i ho proposa el mateix grup que vol rebaixar l'IBI de la ciutat. No sé de què serviria el projecte i quin retorn tindria per a la ciutadania. És una inversió que suposaria endeutar la ciutat i tenim per norma no estirar més el braç que la màniga". 


13 Comentaris

J

Joana

10 d'abril 2019.10:04h

Respondre

Molt infantil la reacció de dir que ell te una idea millor però no la vol explicar ara! Que es pensa que som tontos??? fins hi tot em fa vergonya aliena quan el sento....
Que en dius Marc de la... Llegir més remodelació de la plaça castells? allò si que està desfasat! mes lletja no podia quedar! quan a tot arreu es parla de la importància dels espais verds tu arregles un plaça davant d’una escola amb ciment i asfalt!! ole tu!!!
Almenys algú es preocupa pel passeig que és un tema súper oblidat, ple de caques i on hi sobra una fila d’aparcaments o hauria de ser d’un sol carril perquè esta clar que tot no hi cap!!

S

Sílvia

Igualada

10 d'abril 2019.13:21h

Totalment d’acord amb tú!

M

Mari

10 d'abril 2019.15:56h

Totalment d’acord amb tu, Joana.
El Castells, Est més vist, que el TBO.
Qui més qui menys, el tenim filat.
FUM, FUM I FUM, NO JA MÉS....

M

M'agrada el passeig

Igualada centre

8 d'abril 2019.07:34h

Respondre

Dons a mi m’agrada tal i com esta actualment,, nomes cambiaria les rejoles ja que cuan plou o esta moll rellisquen l’ostia, i has de passar pel carril bici, ah , per cert hi ha molta mes gent al... Llegir més passeig que a la rambla.

M

Miquel

igualada

5 d'abril 2019.17:08h

Respondre

Quina barra que té el sr alcalde!!! dels anys 80 diu..... vostè sr alcalde quins estudis d’urbanisme té per afirmar això?????

X

Xordi

Igualada

5 d'abril 2019.15:45h

Respondre

El soterrament de la via del tren si que es important..aixo cap dels dos en parla. Allo si que es urbanisme dels 60!!

R

Ricard

igualada

5 d'abril 2019.13:32h

Respondre

El passeig necessita una remodelació urgent! Pot ser hi han detalls de la proposta d ERC que s’haurien de polir però fer aquests comentaris per menystenir-la em semblen de mal gust i... Llegir més d’ignorància profunda.

M

Manel

Igualada

5 d'abril 2019.13:18h

Respondre

Doncs a mi em sembla una bona idea que faria del passeig un lloc més atractiu i més segur per tothom. No entenc que vol dir amb urbanisme dels anys 80s... si ho explica millor pot ser ho entendrem.... Llegir més Espero veure quins projectes proposa el seu partit i si el trobo bo per la ciutat també ho diré.

A

Antoni

Igualada

5 d'abril 2019.12:32h

Respondre

No entenc d’urbanisme, i per tant no puc valorar l’afirmació ”urbanisme dels anys 80”. A mi particularment, no m’atreu massa la idea , i quan diuen el que costaria, em sembla que la ciutat... Llegir més té altres prioritats, si no volem tornar a augmentar el deute. En tot cas, el Sr Castells com a mínim un cert nivell a l’hora de repartir castanyes amb elegància, no se li pot negar. Dir a un arquitecte de menys de 40 anys que proposa urbanisme de fa quasi 40 anys, té lo seu.

j

josep

IGD

5 d'abril 2019.11:07h

Respondre

Com a mínim, el senyor alcalde hauria de dir què té d’urbanisme del anys 80 i per què és negatiu aquest urbanisme. Sense aquestes explicacions la seva valoració torna a ser un titular buit de... Llegir més contingut.

X

Xato

Flors

5 d'abril 2019.09:56h

Respondre

Ubranisme dels 80. Pero tu estas defensan el progres dels 30!!!

G

Guillem

IGUALADA

5 d'abril 2019.09:37h

Respondre

Urbanisme dels anys 80???? I ho diu el marc castells que no ha fet un poum nou que és DE L’ANY 1986??? Mare meva, qué nivel Maribel! Conservedorisme en estat pur...

R

RO

5 d'abril 2019.08:32h

Respondre

A què ve ara aquest secretisme del Sr Castells? Ha tingut 8 anys per fer alguna cosa al Passeig (que està força degradat: rajoles trencades de dalt a baix, una plaga d’ocells que caguen a raig,... Llegir més per la qual cosa només et permet passejar pel centre, uns carrils estrets molt perillosos tant per cotxes com vianants, molts passos de vianants molt mal senyalitzats) i ara a 2 dies de les eleccions diu que té un ”projecte secret”. Au va home!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.