TORNAR

Cinc pobles de l’Alta Segarra realitzaran la consulta sobre la independència a l’abril

La coordinadora ASDecideix es presenta davant una setantena de veïns

politica
Dimecres, 15 desembre 2010. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La coordinadora ASDecideix es va presentar dissabte 11 al Casal de Calaf davant una setantena de veïns i veïnes dels municipis que aglutina. Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt i Sant Pere Sallavinera són els municipis que ja han confirmat la seva determinació a portar a terme la consulta el proper 10 d’abril, si bé durant les properes setmanes és possible que algun altre nucli se sumi a aquesta iniciativa conjunta.

Presentació de la coordinadora, al Casal de Calaf

L’acte de dissabte, amb la presència del destacat periodista Vicent Sanchis va servir, doncs, per donar a conèixer les diferents comissions locals i els objectius que persegueixen. L’acte es va iniciar amb la presentació de la coordinadora Alta Segarra Decideix a càrrec de dos dels seus membres. La primera intervenció va servir per contextualitzar les consultes que es preveuen per l’abril en el marc del moviment que reclama el dret a l’autodeterminació del poble català, mentre que la segona va narrar breument els orígens i objectius de la coordinadora creada.

La més important funció d’aquesta coordinadora, van explicar els seus portaveus, és 'intentar relligar els diferents pobles d’aquest àmbit geogràfic concret', i permetre, mitjançant la unió d’esforços, 'facilitar la realització de les consultes també a petits municipis aprofitant els

recursos i el ressò que obté una campanya conjunta'.

Sumant esforços

A més de pretendre reforçar les iniciatives de cara el proper 10 d’abril, altres municipis que ja han dut a terme la consulta també sumaran els seus resultats i la seva experiència al conjunt de la coordinadora. Aquest és el cas de pobles veïns com els Prats de Rei, Sant Martí Sesgueioles o Torà. En el cas de Sant Martí, va ser un membre de la seva comissió local qui va prendre el torn de paraula per explicar als assistents l’experiència viscuda el 25 d’abril passat, i no va dubtar a encoratjar els veïnats de tots els pobles, per petits que siguin, a tirar endavant amb la proposta.

Havent escoltat a tots els ponents locals, l’acte va prosseguir amb la projecció d’un fragment del documental ‘Una lliçó de democràcia’. L’audiovisual, obra del realitzador Dan Ortínez, narra l’experiència viscuda al llarg de la consulta celebrada el passat mes d’abril a la ciutat d’Igualada, i va servir de preludi a la intervenció del ponent convidat: el periodista Vicent Sanchis. L’ex-director del diari Avui va centrar la seva intervenció en l’actual situació d’insuficiència a les propostes de federalisme i autonomisme que presenten, al seu parer, les dues alternatives de reforma política a l’Estat espanyol.

Acabada la darrera ponència va ser el torn d’oferir als assistents un petit pica-pica mentre s’intercanviaven impressions amb els assistens. Vàries persones van manifestar la seva voluntat d’esdevenir voluntaris o col·laboradors dels propers passos que ha d’emprendre la coordinadora ASDecideix.

ASDecideix


2 Comentaris

A

Alta Segarra Decideix

17 de desembre 2010.11:15h

Respondre

Benvolgut Jose M.,

voldríem aclarir el fet que no és AnoiaDiari qui ha donat el nom d’Alta Segarra a la coordinadora que pretén impulsar les consultes en cinc municipis d’aquesta comarca... Llegir més natural, sinó les persones que formen les diferents comissions locals.

Dit això, i sense entrar a comentar afirmacions tan particulars com que es tracta d’un ”topónimo totalmente inexistente, inventado por una pandilla de vagos. Esto lo dicen cuatro, y gracias”, només afirmar que sigui o no sigui comarca reconeguda administrativament, aquest topònim ha estat àmpliament utilitzat al llarg de la història i també reivindicat per alguns ens polítics dels municipis que la formen.

Només que ’googlegis’ una mica en podràs trobar diverses referències.

Salutacions

J

Jose M. Hernandez de Arroyo

Igualada

16 de desembre 2010.08:34h

Respondre

Basta ya de esta pantomima de ”alta segarra”! Un diario serio no puede utilizar términos como ”alta segarra”, topónimo totalmente inexistente, inventado por una pandilla de vagos. Esto lo... Llegir més dicen cuatro, y gracias.

Si quereis ser un diario de la Anoia, no podeis automutilaros vosotros mismos. Calaf es Anoia, caray!

Y si no quieren ser de la comarca, pues que no envien sus noticias aqui! vaya coherencia!

PD: por cierto, esto no desmerece el trabajo de estos muchachos con la consulta, que creo que es un ejercicio de democracia muy interesante. Es mas, yo vote sí en igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.