TORNAR

Més de 40.600 anoiencs podran votar diumenge en les consultes sobre la independència

Col·legis electorals, activitats, vot anticipat... tot és a punt per al 25A

politica
Dijous, 22 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els veïns d’Igualada, Capellades, Sant Martí de Tous, Castellolí, Sant Martí Sesgueioles, Vallbona d’Anoia, Jorba i l’Espelt (Òdena) podran participar, aquest diumenge 25 d’abril, en una jornada històrica. En total, 40.647 anoiencs podran exercir el seu dret a vot en les consultes sobre la independència que s’organitzen a aquests municipis. Els seus vots se sumaran als de centenars de pobles catalans que també participaran en aquesta tercera onada de Catalunya.

Botifarrada a Jorba

Tous Decideix

Alfred Bosch a St. Martí Sesgueioles

Mapa sobre les consultes a l'Anoia

Algunes de les entitats que donen suport a IGDecidim

Després d’Arenys de Munt, municipi pioner en les consultes sobre la independència, el passat mes de desembre van celebrar el referèndum dues poblacions anoienques: Els Prats de Rei i Hostalets de Pierola. El 28 de febrer va ser el torn de Carme i la Llacuna, també registrant, com els dos primers casos, una notable participació. Aquest diumenge, 25 d’abril, els toca a vuit municipis més de la comarca, que des de fa mesos ja treballen perquè la convocatòria sigui tot un èxit. Així, les darreres setmanes s’han celebrat nombrosos actes culturals, lúdics i esportius de recolzament a la campanya, amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans sobre la importància d’anar a votar.

On voto?

Una qüestió important per als vilatants d’aquests municipis és saber on podran exercir el seu dret a vot de cara a aquest diumenge, encara que les comissiones organitzadores ja fa dies que recullen el vot anticipat (i encara es podrà votar anticipadament aquests dies). L’horari d’obertura dels col·legis serà de les 9.00 h i fins les 20.00 h.

Col·legis electorals:

  • Igualada: Ateneu Igualadí, Teatre de l’Aurora, Estació de Ferrocarrils, local de CCOO, Col·legi Jesús Maria, Centre Cívic Montserrat, Escola Pia, l’Estada (Carrer Òdena 119), Set Camins (Carrer de Montmaneu, 9), Avinguda Barcelona (núm. 24), ‘Les Comes’ (Avinguda de la Generalitat, 14), Carrer Tarragona (número 31) i Fàtima (Avinguda de la Pietat, 42-44).
  • Capellades: CEIP Marquès de la Pobla, escola bressol antiga i gimnàs de l’escola Mare del Diví Pastor.
  • Sant Martí de Tous: a l'Ajuntament
  • Castellolí: plaça de les Antigues Escoles
  • Sant Martí Sesgueioles: Escoles
  • Vallbona d’Anoia: plaça de l’Església
  • Jorba: Escola de Jorba
  • L’Espelt: Antigues escoles
Vot anticipat

Per a aquelles persones que no puguin anar a votar el diumenge, les diverses comissions porten a terme una campanya de vot anticipat: A Igualada s’ha obert una oficina permanent al local de l’antic Cal Perico, al carrer de l’Argent, on es pot votar cada dia de 10 a 14 i de 17 a 21. A més, el dia de Sant Jordi es podrà votar de manera anticipada al Teatre de l’Aurora. A Sant Martí de Tous, aquest dijous de 21 h a 22 h es recollirà vot anticipat al Casal. A Capellades, aquest divendres es podrà votar anticipadament de 18 h a 21 h a la plaça de Catalunya, i dissabte al mateix indret a partir de les 18 h. A Castellolí, el vot anticipat es podrà portar a terme a l’avinguda Unió, aquest divendres 23 d’abril de 12 h a 13 h i de 18 h a 19 h. Vallbona també aprofitarà la diada de Sant Jordi per promoure el vot anticipat: serà divendres, d’11 h a 19 h, a la plaça de l’Església. A l’Espelt i a Sant Martí Sesgueioles també ofereixen la possibilitat de ‘concertar’ la recollida del vot anticipat: els veïns de l’Espelt poden fer-ho trucant al tel. 609 985 633 i els de Sant Martí al tel. 93 869 87 58.

Les consultes, una festa

Malgrat que la convocatòria de diumenge sigui un assumpte seriós i de per si prou important, les comissions organitzadores no han deixar passar l’oportunitat d’acompanyar les votacions de diversos actes paral·lels, que mostrin la vessant més festiva d’aquest referèndum. A Igualada, l’Ateneu (col·legi electoral central) acollirà durant tot el dia activitats musicals i lúdiques que animaran l’ambient. A més, cal destacar la presència, a la capital de l'Anoia, d'alguns observadors internacionals de diferents països que, a banda de copsar-ne l'ambient, es fixaran en la mecànica de la consulta a Igualada.

A Sant Martí Sesgueioles s’ha obtat per una botifarrada popular (de 12 h a 14 h) i actuacions musicals en directe; a Castellolí es farà una xocolatada (11 h) i competicions de dòmino i bitlles catalanes, a més d’un dibuix gegant dels Països Catalans amb monedes i un fi de festa amb correfoc. A Vallbona han organitzat un dinar popular a la plaça, i a les 17 h hi haurà un espectacle infantil i una xocolatada. Finalment, a Capellades els actes festius tindran lloc dissabte a la tarda, amb una cercavila que sortirà a les 17 h des de la plaça Àngel Guimerà, i que comptarà amb la participació de dimonis, xaranga, grallers, cant coral i balls.

La majoria dels electes votaran

Com a ciutadans, els regidors i regidores dels municipis on se celebren consultes el 25A també estan cridats a les urnes. anoiadiari·cat els hem preguntat si aniran a votar aquest diumenge:

IGUALADA Anirà a votar?
Montserrat Mateu (ICV-EUiA-EPM)
Jordi Riba (PSC-PM)
Antoni Pàmies (PSC-PM) No
Xavier Figueres (PSC-PM)
Pilar Salat (PSC-PM) No
Maria Enrich (PSC-PM) Reflexionant
Concepció Castells (ICV-EUiA-EPM) Probablement sí
M. Àngels Gabarró (PSC-PM)

Sílvia Torreblanca (PSC-PM)

Reflexionant

Marc Castells (CIU)
Maria Senserich (CIU)
Jordi Batalla (CIU)
Imma Soteras (CIU)
Jordi Pont (CIU)
Rosa Maria Plassa (CIU)
Joan Torras (ESQUERRA-AM)
Oriol Solà (ESQUERRA-AM)
Enric Asensio (ESQUERRA-AM)
Pere Calbó (PP) No
Joan Agramunt (PP) No
ALTRES MUNICIPIS (alcaldes) Anirà a votar?
Jesús Brugués (CIU, Castellolí)
Jesús Torrents (GSI-AM, St. M. Sesgueioles)
Òscar Labraña (ESQUERRA-AM, Vallbona)
Anna M. Sánchez (CIU, Capellades)
Josep M. Palau (ESQUERRA-AM, Jorba)
David Alquézar (ESQUERRA-AM, Tous)
*el cas de l'Espelt és excepcional en no ser un municipi: només podran votar els veïns que en les altres eleccions ja ho fan en aquest districte electoral.


8 Comentaris

L

Laia

igualada

23 d'abril 2010.19:02h

Respondre

Dels 21 membres del consistori igualadí l’únic que no s’ha expressat és el Jordi Aymamí. N’estem farts que alguns sempre es mofin de la ciutadania.

E

Eduard

Igualada

23 d'abril 2010.00:11h

Respondre

Ester, com ja sabem tots, l’Aymamí mana molt, més val no portar-li la contrària.

E

Ester Vich

Igualada

22 d'abril 2010.22:08h

Respondre

Em pregunto perquè alguns regidors van votar en contra de la celebració de la consulta i ara diuen que aniran a votar.
No tenen prou criteri per imposar-lo al Ple?

R

Rolfi

Igualada

22 d'abril 2010.17:30h

Respondre

I l’alcalde Aymamí què ha contestat? O ni ha volgut contestar?

J

Josep Ortinez

Igualada

22 d'abril 2010.16:10h

Respondre

Penso que com més decissions quedin en mans de més gent millor. Aixó és la democracia.
Agraeixo a la Sra. Pilar Salat i al Sr. Toni Pamies que hagin tingut la valentia de dir el que pensen fer i... Llegir més no s’hagin escaquejat com altres.
Lamento que el Sr. Aymami hagi defugit fins i tot respondre.

Salut

P

Pau

Igualada

22 d'abril 2010.15:43h

Respondre

Resulta curiós, com diu en Miquel, el que entenen alguns per democràcia participativa, així actuen PSC-PSOE i PP. Ah i el ”sr.” Aymamí m’hi jugaria molts calerons (i no m’equivocaria) que... Llegir més no anirà a votar, ell és un autèntic ”demòcrata”.
Cal anar a votar, ja sigui perl SÍ o pel NO.

M

Miquel

L'Espelt

22 d'abril 2010.12:22h

Respondre

Quin retrat aquest llistat de càrrecs electes.

Respectant la lliure decisió de cadascú, és curiós que no vagin a votar una sèrie de gent que en el proper any ens demanaran dues vegades la... Llegir més participació i el vot.

Viure per veure!!

R

Ramon

Igualada

22 d'abril 2010.10:53h

Respondre

Ei!!! Us heu deixat l’alcalde! Votarà?????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.