TORNAR

Actes centrals de campanya per al 25A a Sant Martí Sesgueioles, Jorba i Capellades

Activitats culturals i lúdiques per difondre la consulta

politica
Dimecres, 21 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dijous passat, dia 15, es va dur a terme l'acte central de campanya a Sant Martí Sesgueioles amb la xerrada col·loqui de l'Alfred Bosch. L'acte, de gran concurrència, va aplegar una setantena de veïns a la sala polivalent per escoltar les paraules del convidat Alfred Bosch amb la xerrada col·loqui amb títol 'Ja és oficial. Això ens vincula'. Un acte presentat pel Marc Piqué i que a més va presentar la plataforma Sesgueioles Decideix, la motivació de la consulta i quatre instruccions ràpides pel dia de les votacions.

La botifarrada de Jorba

Alfred Bosch, a Sant Martí Sesgueioles

'Espanya prefereix ser partida abans que transformada' va ser la conclusió de la xerrada del convidat, el qual al principi va presentar el primer estudi científic en format d'enquesta de l'Estat Espanyol sobre l'opinió dels ciutadans vers el tracte Catalunya-Espanya anomenat Diagnòstic Catalunya-Espanya, realitzat per 'DYM Market Reserch'. Posteriorment, Alfred va fer una reflexió sobre el quadre Espanya i Catalunya que podia derivar de l'estudi, explicant que 'els catalans són més dels que es pensen i que no s'ho acaben de creure. Tenim més força de la que sembla', mentre que 'els espanyols semblen contradictoris. Per una banda si els catalans ho decideixen, que marxin, però no volen polítiques noves, ells estan contents amb el país actual'.

Posteriorment, va insistir en els motius de les consultes sobiranistes, les quals diu que són 'democràcia, democràcia i democràcia', i que cal anar a votar pel present, així com també pels nostres fills: 'cal que es trobin un país diferent, on les persones són senyors i senyores del seu propi país' i pels que ja no hi són.

Finalment va insistir també en el títol de la xerrada: 'ja és oficial. Això ens vincula'. Bosch diu que la consulta del 25A ja és oficial ja que ha mogut una gran part dels ciutadans del país que proclamen l'oficialitat de l'acte, i que ens vincula ja que 'no podem dir que no és vinculant. Això marcarà el futur, fer història és vinculant, el futur ens vincula moralment, socialment, políticament, històricament'. L'acte va acabar amb un refrigeri per tots els assistents. Es pot trobar l'enquesta i un àudio resum de l'acte a la pàgina web de la plataforma.

A la recta final de campanya, els actes de Sesgueioles Decideix no s'aturen. S'ha procedit a penjar una pancarta a la plaça del poble i a repartir, casa per casa, els sobres i les paperetes per tots els ciutadans cridats a les urnes. Amb tot això, ja té el dispositiu de vot anticipat en funcionament, que funciona a bon ritme. A més, des de la plataforma es vol incentivar el debat i les reflexions. Per aquest motiu, cada dia a la seva pàgina web (www.sesgueiolesdecideix.tk) es publiquen articles d'opinió, fruits de col·laboracions de personalitats civils més enllà del municipi. Laia Segura, Ricard Espelt o Joan Casamitjana són alguns dels col·laboradors que escriuen, com si una entrada de bloc es tractés, la seva opinió de les consultes sobiranistes i de la jornada del 25A. Tothom està convidat a llegir-los i a participar opinant-los i a dir-hi cadascú la seva.

Diumenge 25A, el municipi s'agafa la jornada amb un to seriós i festiu. Per aquest motiu, s'han organitzat diversos actes paral·lels a les votacions. Una botifarrada gratuïta de 12h a 14h i actuacions musicals en directe en són alguns exemples, que es duran a terme al llarg de tota la jornada de votació.

A Jorba, botifarrada

Al voltant d'un centenar de persones van assistir aquest dissabte 17 d'abril a l'acte central de la campanya de promoció de la Consulta popular per la independència de Catalunya que es va celebrar a Jorba. Tal com estava anunciat, l'acte va consistir en una botifarrada popular a la Plaça de la font, al centre del municipi. Des de primera hora de la tarda els voluntaris i voluntàries de Jorba decideix van estar preparant el berenar, sucant el pa amb tomàquet, escalivant les botifarres, omplint els porrons, parant les taules, mentre la gent anava arribant.

A 2/4 de vuit, després de repartir el berenar, es van realitzar uns breus parlaments que van insistir en la idea que l'important de la convocatòria de la Consulta popular és la participació i que els organitzadors no demanen el vot en cap sentit sinó senzillament que el poble pugui decidir. Els ciutadans dels municipis que s'han afegit a aquesta nova onada de votacions tindran l'oportunitat de fer sentir la seva veu de forma festiva i positiva, però també reivindicativa. Les intervencions van demanar que tothom vagi a votar sense por i sense reticències i que convidin a veïns i amics a participar-hi. Es va recordar que pot votar qualsevol persona de més de 16 anys que estigui empadronada al municipi, i que l'entitat organitzadora vetllarà per la seriositat i la correcció del procediment electoral. En el mateix acte, es va posar en marxa el vot anticipat per totes aquelles persones residents a Jorba que el dia 25 no podran votar.

Després del berenar i dels parlaments, tothom qui va voler va poder veure el partit de futbol Espanyol- Barcelona. Els organitzadors han valorat molt positivament l'acte i la marxa de la campanya a Jorba, i animen a tothom a participar en la Consulta del proper 25 d'abril. Es recorda que les votacions es faran en el lloc habitual, és a dir a l'escola de Jorba.

Cercavila aquest dissabte a Capellades

Capellades Decideix ha organitzat una cercavila per a aquest dissabte 24 d'abril, que suposarà la cloenda de la campanya. A les cinc de la tarda es dóna el tret de sortida de la cercavila des de la Plaça Àngel Guimera (Tall de Conill, tal i com la coneixem la majoria de capelladins), durant el recorregut ens acompanyaran els Dimonis de Capellades, la Xaranga Canya Mullada i els Grallers de Capellades. Un cop s'arribi a la Plaça Catalunya al voltant de les sis de la tarda, es llegirà un manifest en català, castellà i àrab. A la Plaça Catalunya no només es llegirà l'anomenat manifest sinó que també comptarem amb l'actuació de la Coral Xàldiga i els balls de l'Esbart Dansot i de l'Asociación de Ecuatorianos y amigos de Capellades. D'altra banda, el divendres 23, Capellades Decideix instal·larà una urna de vot anticipat a la Plaça Catalunya (de 18 h a 21 h).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.