TORNAR

Multitudinari acte central de campanya d’IGDecidim

Salvador Cardús afirma que la independència és l’única alternativa

politica
Dimarts, 20 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el Teatre de l’Ateneu gairebé ple, IGDecidim va celebrar aquest dilluns al vespre l’acte central de la seva campanya. La comissió ha encetat el compte enrere per celebrar la consulta sobre la independència a la ciutat, aquest diumenge 25 d’abril. Els representants de les entitats que donen suport a IGDecidim no van faltar a la convocatòria, que també va comptar amb la presència del sociòleg Salvador Cardús, Lloll Bertran, Celdoni Fonoll, la Coral Xalest i l’historiador Josep Maria Torras.

Salvador Cardús va ser a Igualada

Cant dels segadors, que va tancar

Així, l’acte va incloure una recitació de fragments poètics a càrrec del cantautor calafí Celdoni Fonoll, i la interpretació de diverses peces per part de la Coral Xalest. També es va cridar a l’escenari els representants de les diverses entitats —en total, unes 70— que han manifestat el seu suport a IGDecidim, així com l’historiador Josep Maria Torras, que forma part de la Junta Electoral i que va explicar qüestions relacionades amb el procés de votació de cara a diumenge. A més, durant la vetllada es van anar projectant els espots que Dan Ortínez, d'Aixina Produccions, ha elaborat amb motiu de la campanya.

Única alternativa

A continuació, Salvador Cardús va fer un interessant discurs sobre la independència. Segons el sociòleg, aquesta ‘és l’única alternativa possible: o això, o continuem amb aquell anar tirant que tant ens caracteritza’. Cardús va dir que les fórmules federalistes ja estan descartades, i que han de desaparèixer les pors i les incerteses sobre la independència: ‘La independència ens l’hem d’agafar nosaltres, no podem esperar que ens la doni ningú’. Salvador Cardús va afegir que la independència que es reclama ara és ‘madura, serena, rigorosa i generosa, perquè inclou tots els moviments que caminen cap a aquesta direcció’. Finalment, el sociòleg va afirmar que ‘com més democràtics siguem, com passa amb el tema de les consultes, més a prop de la independència serem’.

Després de Cardús va ser el torn de l’actriu igualadina Lloll Bertran, qui va subscriure tot el que havia explicat el sociòleg, i va afegir-hi la connotació festiva i cívica de les consultes sobre la independència. Bertran va acabar amb aquestes paraules: ‘Salvador Espriu va dir que els homes no poden ser si no són lliures. Nosaltres hi afegim que les nacions no poden ser si no són independents’. L’acte va acabar amb tothom dempeus mentre la Coral Xalest i el públic cantaven, junts, els Segadors.

Vegeu les imatges de l'acte central d'IGDecidim a la fotogaleria.

Fragment de l'Acte Final d'IGDecidim from IGDECIDIM on Vimeo.


5 Comentaris

r

ramon

20 d'abril 2010.16:30h

Respondre

Estem escribint una pàgina de la nostra història, una pàgina que parla que els ciutadans s’organitzen per decidir el seu futur.

Però ens cal un últim esforç, animar a tothom a votar!

P

Pau

Igualada

20 d'abril 2010.12:58h

Respondre

Gràcies, amics de l’Entesa i PP per ser tan ”demòcrates”. La vostra por al vot lliure de la ciutadania farà augmentar la participació.

J

Josep

20 d'abril 2010.12:33h

Respondre

Un acte emocionant!
a votar!!!!!

J

Joan V.

Igualada

20 d'abril 2010.12:11h

Respondre

Em vaig quedar parat quan em van recordar que fa sis mesos que vam començar l’aventura.

Em va emocionar veure els representants de les entitats allà dalt, no som quatre eixelebrats que ens hem... Llegir més embarcat en una aventura, és una cosa amb cara i ulls.

Va donar gust escoltar en Salvador Cardús.

Em va rodolar alguna llàgrima sentint aquell nen recordant-me que, allò en el que he participat, i encara he de participar, ho estic fent per mi, per ell i la meva filla, i per aquells que encara no han nascut.

En el nostre interior ja ho sabem, però aquest acte ens va fer adonar que, enganxant cartells, portant entrepans, anant casa per casa, muntant ordinadors, o vetllar per tal que les votacions es desenvolupin correctament, formem part de la història que s’està escrivint.

r

ricard

igualada

20 d'abril 2010.07:53h

Respondre

Hi vaig ser i la interv enció de Salvador Cardús em va semblar magistral. Un acte ple de dignitat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.