TORNAR

Les comissions per al 25A encaren el final de campanya

Aquests dies tenen lloc diversos actes de difusió de les consultes populars sobre la independència

politica
Dimecres, 14 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Queda tot just una setmana i mitja perquè 7 pobles de l’Anoia celebrin la consulta popular sobre la independència de Catalunya. Capellades, Castellolí, Igualada, Jorba, l’Espelt (Òdena), Sant Martí Sesgueioles i Vallbona d’Anoia enceten aquests dies els actes de final de campanya, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de participar-hi.

Debat dels partits a la Sala d'Igualada

Reunió de Vilanova del Camí Decidim

Encartellada a Capellades

Pancarta d'IGDecidim, a Cal Font

Sant Martí Sesgueioles Decideix

Després de la constitució de la plataforma el passat mes de febrer, l’entitat s'ha donat a conèixer als veïns del petit municipi amb un ‘porta a porta’, on els voluntaris han explicat personalment als conciutadans què era la plataforma, que es cercava amb l’organització de la consulta i els informaven dels diferents actes. Per a més informació, Sesgueioles Decideix disposa de web, twitter i grup de Facebook.

Aquest dijous, dia 15 d'abril, tindrà lloc l'acte central de la campanya: una xerrada-col·loqui amb el Sr. Alfred Bosch, professor de la Universitat Pompeu Fabra, escriptor i articulista del diari Avui. Es durà a terme a la Sala Polivalent del poble (baixos de l'Ajuntament) a les 19:30 h. Hi haurà servei de ludoteca durant l'acte, així com un piscolabis al final per a tots els assistents. A més, l’activitat s’aprofitarà per presentar la plataforma de manera general, a càrrec de Jordi Rovira, coordinador, i s'explicarà a què s’ha de fer i com es pot votar el diumenge 25 d’abril o bé de manera anticipada.

Jorba Decideix

El proper dissabte 17 d’abril es celebrarà l’acte central de la campanya d'informació i foment de la participació ciutadana en la Consulta popular sobre la Independència de Catalunya. En aquests moments el col·lectiu Jorba decideix ja ha engegat la campanya informativa que ha consistit en una penjada de cartells i de pancartes per tot el municipi. A més a més, els diferents voluntaris han fet un porta a porta per informar personalment el veïnat sobre la Consulta popular i fer-los arribar les paperetes de votació. També està constituïda la Junta Electoral de Jorba que tindrà cura i vetllarà per la correcció del procés de votació i de

recompte de vots.

L'acte central de la campanya tindrà lloc el proper dissabte 17 d'abril, a partir de les 6 de la tarda a la Plaça de la font de Jorba. Serà un acte festiu i informatiu. Hi

haurà una botifarrada popular oberta a tothom durant la qual es faran uns parlaments informatius que han d'incentivar la participació. Durant aquest acte es podrà

exercir el vot anticipat. Recordem que a Jorba la Consulta sobre la independència se celebrarà el dia 25 d'abril des de les 9 del matí al 8 del vespre al lloc de votació habitual.

Igualada - IGDecidim

A Igualada els actes públics no s’aturen. La setmana passada es va presentar la Junta Electoral que vetllarà per la transparència del procés i es va realitzar un debat entre els partits d'Igualada. Aquest dimarts el Centre Cívic de Fàtima va ser escenari d’un nou intercanvi d’impressions entre amb Jaume Farrés, catedràtic de secundària, i Toni Comín, diputat al Parlament pel PSC, sota la moderació del periodista de Ràdio Igualada Jordi Còdol.

L’acte central de la campanya de participació que impulsa la plataforma ciutadana serà el proper dilluns 19 d’abril al Teatre de l’Ateneu Igualadí. Comptarà amb la intervenció d’un popular matrimoni, l’actriu igualadina Lloll Bertran i el rapsoda calafí Celdoni Fonoll, a més del sociòleg Salvador Cardús i, entre d’altres, l’actuació de la Coral Xalest.

Mentrestant, el vot anticipat s’ha estès arreu de la ciutat, i diverses meses faran possible exercir-lo aquest cap de setmana, coincidint amb la Mostra de teatre infantil i juvenil. Dissabte al matí IGDecidim també serà al mercat de La Masuca. D'altra banda, ja es poden veure tots els espots promocionals de la consulta a Igualada.

Capellades Decideix

La comissió Capellades Decideix es troba en ple funcionament i treball en les darreres setmanes de campanya per tal de fomentar la participació en el referèndum d'independència convocat pel dia 25 d'abril. És per això que aquest dissabte 17 d'abril es durà a terme l'acte central de campanya de Capellades Decideix. Serà a la Sala d'actes del Museu Molí Paperer a les 6 de la tarda i comptarem amb les intervencions del portaveu de Capellades Decideix, el portaveu de Penedès Decideix i també d'en Carles Mora, alcalde d'Arenys de Munt.

Aquest dimarts, a Capellades, en el marc de la preparació del Referèndum per la Independència del 25 d'abril, es dugué a terme una enganxada conjunta de cartells pels dos partits amb més regidors de la nostra vila. Tant CiU, com ERC, han acceptat els terminis que l'assemblea organitzativa de la consulta va proposar per dur a terme la campanya de vot. En conseqüència, han dissenyat un acte com l'enganxada de cartells en grup per tal de començar a conscienciar la població de la seva postura política dins del terreny de joc que Capellades Decideix ha proposat, duent les urnes al nostre dia a dia. Des de Capellades Decideix volem expressar la nostra satisfacció al veure que tant ERC com CiU han fet campanya plegats per tal de fomentar la participació i la posició ideològica que han cregut convenient a nivell intern, creiem que es tracta d'una iniciativa que resulta tan enriquidora com pot ésser el treball conjunt per un front comú.

D’altra banda, Vila de Capellades-CUP, l’Assemblea de Joves de Capellades, endavant i la Coordinadora Obrera Sindical ha convocat per aquest divendres 16 d’abril un acte en suport del ‘sí’. Les activitats començaran a les 19.45 h a la Plaça de la Bassa, i hi haurà Ball de Bastons, parlaments, sardinada i música tradicional.

Finalment, dins la campanya del Referèndum per la Independència, el proper dilluns 19 d'abril a les 8 de la tarda, es farà un ACTE UNITARI en favor del SÍ a la Sala d'actes del Museu Molí Paperer amb la intervenció de: Àngel Soteras (ERC), Marina Llansana(ERC) Diputada al Parlament, Marcel·lí Martorell(CiU), Montserrat Ribera(CiU) Diputada al Parlament.

Vilanova del Camí també hi treballa

El passat divendres 9 d’abril a l’edifici d’entitats va tenir lloc la primera reunió de la nova plataforma vilanovina, amb la intenció de fomentar al municipi el dret a decidir. El primer acte públic serà una parada el dia de Sant Jordi per tal de donar-se a conèixer i que la gent i entitats s’hi puguin adherir. També dir que la pròxima reunió de treball serà el proper divendres 16 d’abril a les 8 del vespre a l’edifici d’entitays (Plaça dels horts, 1). No cal dir que és una reunió oberta a tothom que vulgui dir la seva i des de la plataforma es convida a participar-hi. Es pot connectar amb la plataforma a través del Facebook.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.