TORNAR

Un altre ‘sí’ al canvi de traçat de l’eix ferroviari al pas per Òdena

Joaquim Nadal s’hi compromet davant del CESCA

politica
Divendres, 9 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Nou episodi en el polèmic traçat de l’Eix Transversal Ferroviari. Aquest dimecres va tenir lloc a la seu del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) una trobada entre el Conseller Joaquim Nadal i una representació del CESCA (Consell Econòmic i Social de la Comarca de l’Anoia), amb l’objectiu d’aconseguir el canvi de traçat ja demanat en tantes ocasions. Una vegada més, sembla que l’actitud del conseller va ser positiva, però cal esperar la resposta oficial i per escrit que finalment ho confirmi.

El conseller Nadal amb els representants del CESCA

Segons el CESCA, el resultat de la reunió va ser ‘molt satisfactori, atès que el conseller es va comprometre a acceptar la sol•licitud que aposta per fer que la línia de ferrocarril passi pel lateral sud del futur sector industrial. D’aquesta manera s’aconseguiria vertebrar de formar conjunta el pas del ferrocarril sense interferir de forma directa sobre el sòl en l’àrea de desenvolupament industrial prevista. Fent aquest canvi de traçat (fent passar el tren per la part sud del sector) també s’aconseguiria millorar la seguretat de les operacions i del trànsit tant de vehicles com ferroviari, sense creuaments entre tren i vehicles, i també s’aconseguiria que la vialitat del polígon es pugui definir de forma independent al traçat de la via’.

Des del febrer

La demanda d’Òdena ja es va considerar pràcticament acceptada el passat mes de febrer, quan Manuel Royes, delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca, va assegurar que al cap d’un mes es tindria la resposta oficial, però que de manera oficiosa la conselleria acceptava la sol·licitud odenenca. Al març, el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, afirmava a Igualada ‘que les reivindicacions d’Òdena s’haurien de tenir en compte’. Ara, després de la reunió entre el CESCA i Joaquim Nadal, arriba un nou ‘sí’, que s’haurà de confirmar finalment quan arribi la resposta oficial de la Generalitat.


2 Comentaris

j

josep

Igualada

9 d'abril 2010.15:36h

Respondre

Encara que no sigui visible als ulls, jo veig sobre aquesta taula els interessos i el poder d’un propietari-empresari,uns favors a retornar, unes consignes que ignoren als ciutadans surgides de la... Llegir més connivència entre polítics i empresaris; i finalment, al voltant de la taula hi veig una pantomima, una representació d’una obra, amb titelles, per intentar blanquejar actuacions indefençables tècnicament i social.
Us recomano que torneu a mirar la foto i feu l’exercici d’imaginar-vos els fils que guanten les marionetes i la ma que els sosté.
Quanta raó aquella dita de que ”el més essencial és invisible”.

s

sergi f

igd

9 d'abril 2010.10:27h

Respondre

Molt maca la foto! Però molt poca efectivitat: com sempre anem tard, poc i malament! Així va la comarca, que està fet una pena! Què està fent el CESCA per atraure realment industries /serveis a... Llegir més la comarca?
Tot i que cal planificar el futur, el que és urgent són polítiques efectives i inmediates que generin ocupació!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.