TORNAR

‘S'hauran d'escoltar les reivindicacions d’Òdena en l’Eix Ferroviari’

Manel Nadal, secretari de Mobilitat, creu que en el cas de Castellolí ‘és més complicat’

politica
Dijous, 11 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va ser dimecres a Igualada amb motiu de la 6a jornada de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà celebrada a l’Ateneu. Nadal va parlar breument sobre temes d’importància per a la comarca, com són l’Eix Transversal Ferroviari, l’aeroport corporatiu o la línia de ferrocarrils catalans.

Trobada de l'AMTU, a l'Ateneu

Pel que fa a l’Eix Ferroviari, el secretari va dir que la demanda de canvi de traçat d’Òdena està essent estudiada pel conseller, però que entenia que ‘si hi ha tant d’acord’, la petició ‘s’haurà d’escoltar’ i pot ser factible acceptar-la. En el cas de Castellolí va remarcar que és més complicat atendre les demandes, ja que ‘perquè el tren sigui ràpid hi ha d’haver un màxim de corbes’, i el canvi proposat pel municipi afecta aquesta condició. De totes maneres, va recordar que ‘ja es van atendre diverses peticions fetes per aquest poble, igual que les demandes plantejades per Unió de Pagesos sobre la restricció d’usos al sòl reservat’.

Connexió amb la UAB

Nadal també va assenyalar la construcció de l’aeroport corporatiu com una oportunitat per a la comarca, i va dir que ‘s’està estudiant’ la demanda de trens semi-directes dels FGC cap a Barcelona. Finalment, va confirmar que a finals de març entrarà en funcionament el bus llançadora amb Martorell, que ha de permetre la connexió d’Igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

La 6a trobada de l’AMTU va ser presidida per l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, i Josep Mayoral, president de l’Associació i alcalde de Granollers. La reunió va servir per intercanviar experiències i per analitzar la situació actual del transport públic urbà, en un context de crisi però, tal com va destacar Mayoral, ‘amb un paper molt important, ja que pot ser un factor de dinamització econòmica i de creació de llocs de treball’. Actualment estan adherits a l’AMTU 70 ens municipals.


7 Comentaris

A

Antoni

11 de març 2010.16:29h

Respondre

L’any 1925, en la dictadura militar d’en Primo de Ribera, Igualada es va annexionar una part del Terme d’Òdena. Ara com que no hi ha una dictadura o fan democràticament amb un Pla Director,... Llegir més un consorci pel aeròdrom, en terme d’Òdena, en que el 80% pertany a Igualada i el eix ferroviari el passaran per on els hi vingui en gana, axó si, amb la mirada molt atenta del nostre alcalde per tal de que ningú faci res diferent de les instruccions que li son donades des de fora d’Òdena. Felicitats company, la feina la fas molt be, llàstima que els odenencs en rebem les conseqüències.
Pep, com sempre estàs encertat. Sabies que els politics governants de l’ajuntament et titllen de “terrorista”?, ho vaig sentir jo personalment en una ocasió.

j

joan

odena

11 de març 2010.14:34h

Respondre

Diu:
si hi ha tant d’acord’, la petició ‘s’haurà d’escoltar’

Dic:

Per què no recull les conclusions de la participació ciutadana del POUM d’Òdena, on la gran majoria va dir NO a... Llegir més la ubicació d’un polígon a can Morera i per tant no cal fer giragonses a la traça del tren?

Per què?

Per què la opinió dels ciutadans i dels tècnics ha de tenir menys pes que la d’uns empresaris amb interessos, uns representants sindicalistes programats pels que els omplen la menjadora amb ajuts?

Per què?

Per què els polítics no són capaços de recollir el que els seus ciutadans han expressat en els prosessos de participació que ELLS han organitzat????

....tuff-eixa ....
... ves creient en els polítics ...

P

Pep

L'Espelt

11 de març 2010.13:45h

Respondre

Benvolgut Xevi, veig que la teva aportació consisteix en dir una nova frase del Groucho, que no coneixia, i criticar el meu comentari. Benvinguda.
Segur que el lector sabrà valorar la teva... Llegir més excepcional aportació.
Tinc la llibertat de criticar i de demanar explicacions als nostres governats, com veig que tu també exercites amb mi tot i que no estic segur del tot de si tu hi tens el mateix dret de fer-ho amb mi.
La meva aportació consisteix en demanar el Conseller Nadal i al seu germà el per que d’unes actuacions. Es pot estar d’acord o no amb la pregunta. Es pot respondre o no. En qualsevol cas alguna cosa he aportat.
Segur que els lectors sabran valorar la teva excepcional aportació que deu consistir en el bla, bla, bla, bla.
I si algú vol més aportació pot llegir-la a
http://blogs.anoiadiari.cat/pep-sole/blog/891/etf-versus-carrilet

E

Eduard

Igualada

11 de març 2010.12:53h

Respondre

A l’Anoia els ”trens” sempre passen a poc a poc ... i a vegades, fins i tot, passen de llarg (...)

X

Xevi

conca

11 de març 2010.10:23h

Respondre

”Señoras y caballeros. Lo que les voy a decir es muy importante, así es que primero les diré lo que les voy a decir, luego se lo diré, y después les diré lo que les he dicho” Groucho... Llegir més Marx.

Som el pais dels ”criticons de mena”. Hi ha gent, ”amb poca feina”, que nomes espera a veure que passa, per criticar, això si, sense aportar res. Bla bla bla bla

P

Pep

L'Espelt

11 de març 2010.09:11h

Respondre

Manel Nadal, veig que els Nadal emulen Groucho Marx.
L’Ajuntament d’Òdena ja havia fet el mateix recurs i es va desestimar. També la Zona Franca i el Consell Comarcal. No era estar-hi... Llegir més d’acord?.
Expliqui’ns si us plau per que abans no era factible i ara si?
Tornant amb Groucho, Senyors Nadal: “Aquests són els meus principis, i si no li agraden en tinc d’altres”.
‘Donde dije digo digo diego’ i tan amples. M’agradaria veure la cara dels tècnics argumentant que allò que justificadament era que no, ara justificadament és que si. Pobres tècnics, tants estudis per que quatre polítics et diguin què i com s’ha de justificar.

p

pep

igualada

11 de març 2010.08:41h

Respondre

Si home... i tant que sí! com que en el tema del tren anem bé de temps, anem al.legant. Mentre, els ciutadans de les nostres estimades ciutats d’aquest eufemisme territorial anomenat ”la... Llegir més conca” anem veient com cada dia, aquest conca, aquest sot, és més gran. I els nostres polítics uns al.legant i els altres mirant cap un altre costat. Realment la paciència que tenim és infinita, però... fins quan?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.