TORNAR

IGDecidim ja té l’aval de 885 persones, 34 entitats i 272 voluntaris

Aquest dijous hi haurà una xerrada sobre els referèndums a nivell internacional

politica
Dimecres, 10 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quan falten poc menys de cinquanta dies per al 25 d’abril, data que ha d’acollir la consulta popular per la independència a la capital de l’Anoia, IGDecidim ja ha recollit un notable recolzament per part de la societat civil igualadina. A data d’avui, el total d’adhesions a títol personal és de 885, mentre que els voluntaris per organitzar aquesta iniciativa són 272. Al Facebook, la xifra d’admiradors supera els 1.500. D’altra banda, a títol col·lectiu ja són 34 entitats i institucions ben diverses les que donen suport a la celebració de la consulta.

IGDecidim fa una crida a tota la ciutadania i a les associacions a sumar-se als qui ja donen suport a la iniciativa, recordant que la consulta té per únic objectiu permetre l’exercici d’un dret democràtic: que tothom pugui posicionar-se lliurement sobre la independència de Catalunya i la ciutadania prengui la paraula. Al web www.igdecidim.cat s’hi pot trobar tota la informació.

Les entitats i associacions que recolzen la consulta del 25-A són les següents: Agrupació Folklòrica Igualadina, AE Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà, Amics del Rec, Amics Ciclistes de l'Anoia, Amics de la ratafia de l'Anoia, AMPA Escola Mowgli, AMPA IES Pere Vives Vich, Associació Amics del Tren d'Igualada, AMPA Escola Anoia, Associació Dessota, Associació El Pati, Associació Juvenil El Garbell, Associació Juvenil La Collanada, Ateneu Igualadí, Ciclistes Urbans, Club Esportiu Indi's Folls d'Igualada, Club Handbol Igualada, Club Natació Igualada, Colla Bastonera Garrotades d'Igualada, Col·legi Jesús Maria, Cooperativa de consumidors naturalment, Coral juvenil Xalest, Dracs i Diables d'Igualada, El viatge de la literatura, Fundació Escola Mowgli, Gralla Manufactures Teatrals, Igualadins en el món/Igualadins Forans, Òmnium Cultural Anoia, Paranoia Accions, Penya Blaugrana d'Igualada, Penya Bon Rotllo, SE Ateneu Igualadí, Teatre de l'Aurora i Trabucaires d'Igualada-Els Voladors.

Els referèndums a nivell internacional

Jaume Lòpez, professor de teoria política de la UPF i consultor als estudis d'Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, serà el protagonista del proper acte públic organitzat per IGDecidim. Aquest dijous 11 de març, a les 8 del vespre al teatre de l'Aurora d'Igualada, López parlarà dels referèndums a nivell internacional.

Segons aquest politòleg, ‘és molt important que la gent tingui una perspectiva comparada, conèixer què es fa en altres països, pel que fa als mecanismes de participació directa com són les consultes i els referèndums. Tenir clar que aquest és un dret democràtic més enllà del que es pregunta en cada cas.’ Així, ‘l’actual procés de consultes sobiranistes a Catalunya s’ha de vincular a arguments democràtics i no només d'independència, perquè ha d’implicar a tothom qui vulgui aprofundir en els mecanismes de democràcia’.

Divendres 19 de març, el teatre de l’Ateneu Igualadí acollirà un passi gratuït de la pel·lícula ‘Cataluña-Espanya’ a les 22:30 del vespre. Un diàleg plural que convida a reflexionar sobre la història i el present de les relacions entre catalans i espanyols.

IGDecidim


4 Comentaris

Q

Quim Plana

10 de març 2010.22:40h

Respondre

El més trist és que no s’està parlant d’escollir entre ser independentistes o no ser-ho, sinó de ser demòcrates i participatius o no ser-ho.

Va Moixiganguers, no sigueu els últims!

f

fina

igualada

10 de març 2010.21:32h

Respondre

Amb aquestes coses no es pot ser neutrals, diu molt de les entitats que donen suport però també queden retratades les què no en donen.

r

ramon

10 de març 2010.18:28h

Respondre

Com és que no hi ha els moixiganguers, encara estan amb la conya de que si això és ”polititzar” l’entitiat?

apa, apuntaeu-vos-hi!

m

maria

igualada

10 de març 2010.15:59h

Respondre

Deu ser un error, no hi trobo els Moixiganguers!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.