TORNAR

Més de 21.000 euros per millorar la xarxa d’aigua a Calonge de Segarra

Les obres començaran aquesta primavera

politica
Dijous, 11 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dins de la convocatòria d’ajudes del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat, el consistori de Calonge de Segarra va decidir destinar els 21.173,71 € que li pertoquen a l’adequació i millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable del municipi. De fet, aquesta és la tercera actuació que es fa en aquesta matèria, ja que el gran terme de Calonge i la seva configuració disseminada fa que sigui molt necessari invertir en la renovació gairebé constant de les canonades.

Dipòsit d'aigua a Calonge de Segarra

Segons explica l’alcalde, Xavier Nadal, des del 2007 ja s’han fet dues actuacions per millorar la xarxa d’aigua potable, en aquest cas amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua. Així, s’han substituït diversos trams de la canonada i també se n’ha construït un nou tram, a més d’haver arranjat els dipòsits. Amb aquesta nova actuació, finançada pel Fons, es pretén substituir diversos trams més, a la zona d’Aleny, Mirambell i Sant Pere de l’Arç.

Les obres ja s’han adjudicat, a l’empresa Constructora de Calaf, i per tant començaran aquesta mateixa primavera. Segons l’alcalde, una part de les tasques podrien estar fetes ja abans de l’estiu, però la totalitat quedarà enllestida al mes de setembre, ja que s’esperarà que els camps on s’hagi d’intervenir estiguin segats.

Aigua de la Llosa

En relació amb el tema de la portada d’aigües des de la Llosa del Cavall, Xavier Nadal explica que des de l’Ajuntament s’ha negociat amb l’ACA i amb AcuaMed perquè Calonge no estava dins del projecte i, per tant, no podria connectar-se a aquest nou subministrament. L’alcalde és optimista perquè sembla que, finalment, es col·locarà una arqueta perquè el municipi pugui accedir a aquesta aigua.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.