TORNAR

CiU exigeix al govern d'Igualada un ple sobre taxes, ordenances i preus públics ara que l'IPC és negatiu

El grup proposa reduir el preu de la Zona Blava

politica
Dijous, 29 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal de Convergència i Unió ha instat a l'ajuntament d'Igualada a celebrar un ple per aprovar taxes, ordenances i preus públics. El grup a l'oposició creu que l'Entesa no vol aprovar nous preus perquè hauria d'aplicar l'IPC, negatiu, 'cosa que representaria menor recaptació'. Així mateix marc Castells ha afegit tres propostes que passen per reduir el preu de la zona blava i fraccionar els impostos als ciutadans.

Marc Castells amb Jordi Batalla i Jordi Pont

El portaveu del grup municipal de CiU, Marc castells, ha insistit aquest dimecres a la tarda que 'cal un ple per aprovar les noves taxes i aplicar-hi el -0'5 de l'IPC'. Ha afegit que el grup planteja dues altres propostes per reduir la pressió econòmica dels ciutadans: fraccionar el pagament dels impostos dels ciutadans i modificar les taxes d'estacionament de la Zona Blava en funció de la seva ubicació. Així proposen que la zona blava del centrede la ciutat es redueixi un 20% el seu preu, passant a costar ara 0'96€/hora 'equiparant-se a ciutats com Girona i Tarragona', i la zona blava nord, reduir-la un 99% 'que seria com eliminar-la, quedant a 0'012€/hora'. castells ha afegit que el compromís del grup segeuix sent, si rriba al govern, retirar la zona blava de la zona de l'Hospital.

Paral·lelament Castells ha criticat que l'ajuntament d'Igualada 'hagi revisat els valors cadastrals en època de crisi, i quan a més no hi havia cap obligació legal'. castells ha atribuit l'increment dels impostos a una 'mala gestió per part de l'equip de govern, amb un aparcament nord buit del qual cada mes s'hi perden 50.000€'.


2 Comentaris

d

destraler

igualada

4 de novembre 2009.18:15h

Respondre

Si noi... i pq no vas a demanar que et baixin el sou també, si quan l’IPC puja, et pujen el sou, quan l’IPC baixa, que et baixin també el sou, no?
Aixó que s’ho aplici també el Marc... Llegir més Castells. Si noiet, ha baixat l’IPC, baixa’t el sou del consell en conseqüencia, ja que fas la proposta.
I que curios, per que només fas la proposta sobre la zona blava (clar, com que ha aixecat tanta polseguera...)

Jo crec, que la proposta es populista. Pero bé, a veure que fan ells quan manin, que manaran. Per mi, que ho deixaran tal com està ara.

E

Eduard

Igualada

29 d'octubre 2009.10:47h

Respondre

Si quan puja l’IPC s’ens augmenten taxes i impostos varis, quan l’IPC és negatiu tocaria que baixessin, però ja sabem com funciona tot ...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.