TORNAR

Compte enrere: L'antiga CiU mira al 2019 amb la incògnita del nom i de si seguirà Marc Castells

L’alcalde i president de la Diputació mesura cada una de les seves paraules sobre si optarà a la reelecció

politica
Dissabte, 30 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan queda menys d'un any per a les eleccions municipals, els moviments dels partits i els principals actors de la política anoienca es fan esperar. Pel que fa al PDeCAT, sols se sap d'un candidat als grans municipis, el primer tinent d'alcalde de Piera Josep Llopart.

El maig de l'any vinent serà el moment d'uns nous comicis municipals, quan la mimetització de la dinàmica política catalana a la comarca és evident. La portaveu igualadina del PDeCAT, Maria Senserrich, posava sobre la taula fa uns dies que la directriu del partit és presentar-se amb la marca electoral Junts per Catalunya, que és el nom de la formació que va encapçalar Carles Puigdemont el 21-D. JxCAT englobava independents i elements del PDeCAT. La possibilitat que té més força és "marques adaptades" com 'Junts per Vilanova' que ja va utilitzar Jordi Barón el 2015, portades a cada municipi. Marc Castells, alcalde igualadí i president de la Diputació, es resisteix a assegurar la seva continuïtat personal, però dona per segura "la continuïtat del projecte del 2007, quan ja vam dir que som la millor recepta per Igualada".

L'equip de Ciu que va començar el mandat a IgualadaL'únic gran candidat confirmat, Josep Llopart, manifestava la seva preferència el març per la marca PDeCAT. Altres veus com el calafí Joan Caballol, home fort de l'anterior govern convergent a la vila, apunta que "aquestes properes setmanes hem de perfilar quin nom utilitzem l'any vinent. La possibilitat més propera és que sigui 'Junts per Catalunya'". Desorientarà això a un votant que ha vist en tan pocs anys tantes marques diferents? (CiU, Democràcia i Llibertat, CDC, PDeCAT). Caballol creu que "no crec que ningú es vegi confós. La política ara se segueix molt d'a prop. Hi haurà opinions diferents, però Junts per Catalunya va guanyar a Calaf el 21 de desembre. I a més, permet integrar nova gent". Pel que fa a quan se sabrà el cap de llista al municipi, es concretarà a partir de la Festa Major, el setembre.

El projecte a Igualada

Pel que fa al flamant president de la Diputació, Marc Castells, no ha deixat entreveure en cap moment quina serà la decisió sobre la seva continuïtat. Afirma que "la continuïtat del projecte no implica que continuïn les mateixes persones". Pel que fa al nom de la formació, aposta per mostrar pedigrí independentista: "som 947 municipis i una República, ha de ser el nostre lema i aglutinar" i matisa que tot es decidirà a les primàries. Sobre el seu programa de govern i el compliment, considera que "estem en el darrer any i assolim el que ens havíem marcat, en l'àmbit de la cultura, del coneixement, l'atenció a les persones o la comunitat".

Les inversions industrials segueixen sent l'assignatura pendent: "ho portem en conjunt amb la Mancomunitat i crec que anem en la bona direcció, amb una aliada com Àngels
Chacón a la conselleria d'Empresa. Hi ha coses, sí, però tot va lent". Entén que "estem millor que fa set anys. L'atur baixa i seguirà baixant. Estem fent inversions, però el deute
s'ha reduït fins a 36 milions". A l'horitzó del proper mandat, si continua el seu equip, es fixa "aprofundir en l'acord amb la UdL, amb l'Hospital i el 4D Health. Volem no només arribar als 1.000 estudiants de grau, sinó arribar als 2.000 amb estudis de postgrau i màsters". En matèria d'espai públic, vol "completar l'Anella Verda i enllestir el Parc Central,
espais verds, com també la Via Blava". En breu termini anuncia l'inici de millores al polígon, treballar per l'Auditori nou i augmentar la seva capitalitat amb el SOC o l'Aula de suport d'Apinas a Cal Salinas.


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

30 de juny 2018.17:25h

Respondre

Quan escolto o llegeixo el què diu el Sr. Castells crec que visc en un ciutat diferent a la que ell descriu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.