TORNAR

Decidim Igualada denuncia que Castells no ha sumat "ni un sol habitatge social"

Remarquen que els 172 pisos de lloguer social existents a Igualada es van fer durant els mandats d’Aymamí

politica
Dilluns, 23 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Decidim Igualada s'ha afegit a la polèmica sorgida aquestes darreres setmanes sobre el nombre de pisos de lloguer social existents a Igualada. El grup municipal de la confluència ha xifrat en 172 els pisos de lloguer social que actualment hi ha a la capital de l'Anoia, assenyalant que "tots aquests habitatges provenen a més a més del govern de l’Entesa, amb alcaldia fins el 2011. Un resultat que parla per si sol. I és que en tots els anys de govern de Marc Castells no s’ha sumat ni un sol habitatge social més per Igualada".

Pisos Viu B 2

El debat va sorgir quan Esquerra va acusar el govern de la ciutat de no haver incrementat la bossa d'habitatge social a Igualada, situant-la en tan sols 34 habitatges. Des d'ERC van apuntar que "els habitatges que la ciutat pot oferir, en lloguer social són només 34. Els mateixos que quan va començar aquest mandat municipal, el juny del 2015, cosa que és el 0,21% dels 15.688 habitatges igualadins".

En declaracions a AnoiaDiari, el regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde d'Igualada, Jordi Pont, va replicar als republicans assenyalant que el nombre de pisos de lloguer social se situava en 170. Pont va assenyalar que "el parc públic d'habitatge 100% de lloguer social inclou també els que habilita la Generalitat" matisa Pont. Es tracta de 135 pisos més, 109 dels quals són de promoció pròpia de l'administració catalana. Uns altres 27 són de nova incorporació, 22 dels quals s'han afegit fruit de convenis amb diverses entitats financeres. 

Pocs dies després de la polèmica entre govern i ERC sobre la xifra d'habitatges de lloguer social a Igualada, Socialistes d'Igualada es van sumar al debat, denunciant que "en els dos darrers mandats d'un govern de dretes a la ciutat" no hi ha hagut "cap aposta per l'habitatge social", afegint que "l'únic govern que ha creat habitatge social a Igualada ha estat el de l'Entesa per Igualada amb l'alcalde Jordi Aymamí al capdavant, quan es van impulsar 35 pisos destinats a aquest concepte a la plaça del Rei, a la Soledat i al carrer Nards". També "es van crear més 100 habitatges de protecció oficial a les Comes, a més de construir més de 130 habitatges per la gent gran als residencials Viu B1 i Viu B2. 

Ara, Decidim Igualada s'ha sumat a la polèmica. Segons Dario Castañé, el fet que "en tots els anys de govern de Marc Castells no s’ha sumat ni un sol habitatge social més per Igualada" és demostratiu "de la passivitat d’aquest govern davant del problema de l’habitatge local".

Decidim Igualada situa el nombre de pisos de lloguer social en 172. Compta els 35 pisos de lloguer per a joves i les dues promocions de 66 i 71 habitatges per a la gent gran, construïts o projectats per la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges, SL (PIMHA) i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), respectivament, en temps de l’Entesa per Igualada, coalició de PSC i ICV que va governar fins el 2011.

El regidor "lamenta que l’actual govern no tingui la mateixa sensibilitat per a facilitar l’accés a l’habitatge de tots aquells col·lectius que tenen més dificultats per a trobar un pis en el mercat lliure", tot recordant que "l’accés a l’habitatge és un dels problemes greus de la ciutat, per tractar-se d’un dret bàsic, fora de l’abast de moltes persones, i demana al govern del PDeCAT que es posi a treballar ja per facilitar lloguers amb preus assequibles". Pel portaveu de la plataforma, "ni la polèmica residència d’estudiants ni les subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges buits són suficients. Sinó, petites actuacions parcials, sense visió de conjunt, que tampoc no acaben de funcionar".

 

 


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

23 de juliol 2018.09:07h

Respondre

Construir no, però anar a fer-se la fotografia el dia de celebració del 10è aniversari del Viu B això sí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.