TORNAR

Denuncien que interventors del PSC a Montbui tenen llistes dels electors amb telèfons

Tensió a diversos col·legis montbuiencs i acusacions de tupinada

politica
Diumenge, 24 maig 2015. 13:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Matí molt tens a Montbui. Un ciutadà ha denunciat en entrar a votar a l'institut, que els interventors del PSC tenien una llista -que podria ser el padró municipal- amb telèfons de diverses persones i en la que hi figurava el seu. La policia ha intervingut i ha requisat la llista. La presidenta de mesa ho ha notificat ja a la junta electoral

Diversos veïns i interventors de diverses formacions que concorren a les eleccions a Montbui han denunciat que als col·legis electorals interventors i apoderats del PSC compten amb documents, que podrien ser el padró, on hi figuren telèfons dels votants. Un interventor de Veïns amb Veu afirma que "hi ha ciutadans que han vist que gent del PSC fa un control dels veïns que vénen a votar". L'incident que ha desfermat la polèmica ha passat poc després de les 10 del matí, a l'institut montbuienc quan un veí ha alertat que un apoderat del PSC de la taula 5 A comptava amb una llista on hi figurava el seu nom i el seu telèfon. Immediatament s'ha paralitzat la votació en aquesta taula.

La presidenta de la taula ha contactat telefònicament amb un jutge per posar-lo en coneixement de la situació. La tensió ha pujat de nivell quan el mateix alcalde, Teo Romero, ha arribat al col·legi electoral i ha discutit amb el veí que feia la denúncia. Ambdós han acabat marxant als jutjats. La presidenta de la taula ha acabat l'informe i l'elevarà a la junta electoral.

Segons expliquen alguns apoderats "hi ha hagut diversos veïns i veïnes que han protestat davant les taules. Ja hi ha taules oficials. Això és lamentable en una democràcia". Una membre d'ICV-EUiA assegura que la seva formació "ha posat una denúncia general a totes les taules de Montbui". Els partits de l'oposició amb els que ha contactat Anoiadiari apunten que "aquests interventors amb llistes hi són a tots els col·legis" i que en altres punts han amagat aquesta documentació. 

Cens sí, padró no

A nivell legal, els partits poden comptar amb el cens. Les persones que han fet la denúncia retreuen que el PSC que governa a l'Ajuntament ha utilitzat el padró ja que és on figuren els telèfons. L'oposició entén que des dels socialistes s'ha donat ara la consigna "que les llistes siguin amagades". 

Romero ho nega tot

Per la seva part, l'alcalde Teo Romero, en declaracions a NacioDigital, afirma que han fet una denúncia en resposta a Veïns amb Veu, conforme "han vulnerat l'article 86.4 de la LOREG, amb el dret dels apoderats a tenir llistat dels votants". Afegeix que "tenim dret a tenir el cens electoral. Han volgut treure'ns el cens. Naturalment, no hi havia cap telèfon, no podem tenir el dels 7.000 votants". Acusa a Veïns amb Veu d'haver provocat la trifulca, perquè "estan nerviosos".


12 Comentaris

A

Alex

Montbui

25 de maig 2015.14:05h

Respondre

Hi ha un vídeo on es pot veure com amaguen les llistes del padró. L’alcalde menteix com és habitual.

A

Anna

25 de maig 2015.20:34h

On es pot veure el vídeo ?

A

Alex

Montbui

27 de maig 2015.16:19h

El vídeo, està en la Junta Electoral... però com la Junta no farà res, segurament acabarà en algun mitjà de comunicació. Estaria bé es fes públic, sí.

P

Pau

Montbui

24 de maig 2015.17:10h

Respondre

Un altre cas per que la Justícia arxivi el cas !!!

Salu2

P

Pau

Montbui

24 de maig 2015.16:57h

Respondre

Però si tothom sap que truquen als avis i si cal el van a buscar perquè el votin, de que ens hem de lamentar a aquestes alçades...

El que és lamentable és que aquestes coaccions es tornen... Llegir més habituals i la Llei les empara o les arxiva...

Salu2

J

José

Montbui

24 de maig 2015.16:16h

Respondre

¿ Apuntan los nombres y apellidos de quien vota ?
¿ Ésta es la democracia de Montbui ?

C

Carmela

Igualada

24 de maig 2015.21:23h

Señor José: Los interventores de los partidos tienen el censo electoral, que les proporciona la Oficina del Censo Electoral, y evidentemente saben quién vota y quién no, porque para eso están en... Llegir més la mesa. Pero lo hacen TODOS. ¿Entiende? Y es completamente legal.
Antes de acusar hay que saber de qué se habla.
Y que sepa que no soy de Montbui, ni estoy afiliada a ningún partido.

M

Montbuienca

25 de maig 2015.16:31h

El cens és legal. Però, tal i com va afirmar la policia local, els ”senyors” del PSC no tenien el cens oficial, el que facilita l’INE si el compres, ja que no era el mateix model i el que... Llegir més tenien els interventors del PSC incloïa números de telèfon.
Aquest és el problema, que el psc tenia un llistat, que no el cens oficial, amb números de telèfon dels veïns i veïnes de Montbui.

E

Eduard

24 de maig 2015.16:04h

Respondre

En Teo va dir que crearia el carnet de ciutadà cívic. Si no us porteu bé no el tindreu ?

M

Montse

Montbui

24 de maig 2015.14:55h

Respondre

Tenien les llistes i marcaven un a un tots els que anavem a votar. Una cosa es temir el cens i l’altre molt diferent controlar els que voten i els q no! I això ho he vist jo!

C

Carmela

Igualada

24 de maig 2015.21:24h

Sra. Montse, li dic el mateix que al Sr. José.

J

Joan

Montbui

24 de maig 2015.23:39h

Sea. Carmela tiene razón es alegal tener el censo electoral ya que hay un vacio legal lo que es copletamente ilegal es que los interventores del partido en el gobierno tenga el listado del ”padron... Llegir més municipal,” con los numeros de telefonos incluidos y que a partir de las 6 de la tarde se didiquen a llamar a los ciudadanos coaccionandolos ara que vengan a votar. Se lo confirmo, así lo gasta el partido del imputado se Teo Romero.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.