TORNAR

Esquerra acaba la campanya amb un darrer esforç d'apropament als veïns

Durant la campanya s’han entrevistat amb 700 veïns i veïnes

politica
Dissabte, 23 maig 2015. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura d'ERC d'Igualada ha volgut acabar la campanya posant de relleu un dels seus trets característics: "el seu compromís amb la participació ciutadana i els barris d'Igualada". Per això, fins l’últim dia en el qual això ha estat possible, els onze primers candidats han dedicat dues hores a escoltar els veïns, amb la finalitat de que indiquin quines accions del programa electoral d’ERC consideren més prioritàries.

Les preguntes, amb tres respostes possibles, que han fet els candidats d’ERC tracten sobre "Com es podria millorar la gestió i el rendiment del pressupost municipal?", "Què pot fer l'ajuntament per contribuir a crear llocs de treball?" "Com s’ha d'elaborar el nou pla urbanístic", "Quina actuació prioritzaria en matèria d'educació i cultura?" o "Què considera més necessari de millorar al seu barri?", a part d'una pregunta oberta sobre el barri o qüestions generals de la ciutat. Més de 700 veïns han donat resposta i properament s'analitzaran les dades i se'n trauran conclusions per orientar l'acció dels futurs regidors/es d'ERC.

Un programa "concret i realitzable", amb mesures per la creació de feina

Al mateix temps, des de la candidatura republicana s’ha volgut remarcar la solidesa del seu projecte en aquest últim dia de campanya. "Hem treballat molt, i després d'escoltar i dialogar molt, amb molta gent, durant gairebé dos anys, tenim un programa electoral amb 45 actuacions, no són 45 títols o idees. Hem posat negre sobre blanc. Hem desenvolupat cada proposta, explicant l'objectiu de millora de la ciutat que es pretén aconseguir amb cadascuna d’elles i com ho farem, amb quins recursos, amb que podem comptar per fer-ho. Aquest esforç de concreció en el com ho farem, no ho ha fet ningú més", afirma Enric Conill, número 3 de la candidatura.

Segons Carolina Telechea, número 2 de la candidatura, "que no farem només discursos i que tenim capacitat d'aplicar una bona gestió, ho hem demostrat quan hem baixat al detall de fer propostes amb el pressupost a la mà, identificant dotze partides en les quals es pot fer un estalvi d'entre un 15 i un 40% en el pressupost del 2016, estalviant en total 1,02 milions d'euros i que això ens ha de permetre destinar 361.000 euros a reduir la taxa de recollida de deixalles a tots els autònoms, comerciants i petites i mitjanes empreses, 339.000 euros a atorgar beques pel transport als 790 joves que no tenen les rendes familiars molt elevades i que estudien fora d’Igualada, i 324.000 euros a un Pla de millores de tots els barris d’Igualada, que seran decidides en sessions participatives en els quals hi podran participar tots els veïns".

Finalment, Josep Maria Palau, candidat a l'alcaldia, ho ha resumit de la següent manera: "el mandat que ara s'acaba ha servit per recuperar l'estabilitat institucional i retornar l'ajuntament a una situació de major racionalitat econòmica en relació amb les possibilitats de la ciutat. Continuem, però, amb una assignatura pendent que és molt important: la falta de feina. Malgrat els esforços, fins ara s’han aconseguit pocs resultats. Som un equip preparat per anar més enllà en aquest àmbit i fer una aportació positiva a la ciutat".

 


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

23 de maig 2015.12:33h

Respondre

Em sembla molt bé trepitjar carrer. preguntar i sobretot escoltar.. que molts molta marca i res més.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.