TORNAR

Socialistes d'Igualada confirma que han denunciat PxC mentre reben nous suports

El col·lectiu UCFR mostra la seva solidaritat amb la llista socialista

politica
Dissabte, 23 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de les declaracions del cap de llista de PxC, en les quals va assenyalar com a "islamistes"  dues persones de la llista de Socialistes d'Igualada, el col·lectiu Unitat Contra el Racisme i Feixisme de l'Anoia ha volgut mostrar la seva solidaritat amb la candidatura. Els Socialistes anuncien que ja han fet efectiva la denúncia a la Junta Electoral

Jordi Riba, número u de la llista de Socialistes d'Igualada, confirmava ahir a la tarda que "ja s'ha fet efectiva la denúncia" davant la Junta Electoral de Zona, contra el líder de PxC a Igualada pels seus comentaris islamòfobs sobre dos membres de la candidatura progressista. Socialistes d'Igualada està ara pendent de les possibles sancions que la Junta Electoral pugui aplicar, però adverteix que "així que ens sigui possible farem la denúncia per la via penal". Aquesta darrera acció està sent estudiada pels advocats i podria ser efectiva en poques hores. 

La mobilització de fa set dies contra PxCPer la seva part, Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR) que ja va fer un acte explícit contra PxC la setmana passada, ha emès un comunicat on es solidaritza amb els membres de la candidatura dels Socialistes d'Igualada. Veuen "inacceptable qualsevol atac que vingui de l'extrema dreta i, concretament, de PxC a l'Anoia" a més que expressen la seva condemna a "qualsevol intent de vincular les persones de religió islàmica amb el gihadisme. És precisament aquest intent de vincular una cosa amb l'altra un perill molt greu cap a la convivència i cap a la participació democràtica de la ciutadania vingui d'on vingui i del seu dret a sumar-se a una candidatura". Insisteixen a "fer un no vot actiu al feixisme, al racisme i a l'homofòbia. Considerem que estem a les portes d'un nou període democràtic en el qual els feixistes no poden tenir cabuda, i una de les formes de rebutjar la seva presència és no votant-los".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.