TORNAR

El divorci dins del govern de Vilanova es consuma en un ple de quatre hores

El projecte urbanístic del PMUR3 i la placa de la piscina fan palès els desacords

politica
Dimarts, 10 juliol 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerda dins del govern de Vilanova s'ha evidenciat en el darrer ple del municipi. Els dos regidors d'Independents per Vilanova-Veïns amb Veu es van posicionar contra la majoria de decisions clau dels seus socis de govern. La negativa de la formació a alinear-se amb els seus socis va propiciar un revés per a l'alcaldessa en aspectes com el PMUR3 o amb la retirada de la placa amb el nom de Noemí Trucharte a la piscina.

Quan queden deu mesos per a les eleccions municipals, el divorci dins del govern de Vilanova del Camí -constituït fa any i mig- és evident. En el ple d'aquest dilluns, Juan Manuel Cividanes, regidor d'una àrea clau com Urbanisme i portaveu de VV, formació amb dos regidors que decanten la majoria en el ple municipal, va marcar distàncies amb els seus socis de govern i hi va votar en contra en punts determinants. El moment més sonat, quan va presentar una moció demanant canvis en el projecte del PMUR3 (projecte per a una superfície de venda en la zona situada a l'entrada del municipi, sota el terme municipal d'Òdena i Scorpia). Ara, al govern que encapçala Noemí Trucharte, li queda gairebé un any i la responsable de la batllia i haurà de tenir molta mà esquerra. 

Cividanes considera que els promotors del projecte de superfície de venda, l'empresa Retail Anoia, han incomplert amb les condicions estipulades en les contrapartides que havia de rebre l'Ajuntament. En la moció que van presentar ell i el seu company Manuel Ocaña, assenyala que la proposta que es va enviar a la Comissió d'Urbanisme no s'ajusta al que s'havia acordat dins el govern. Conclou que "no es podran complir els paràmetres d'habitatge social que anaven vinculats a la proposta". En això, va instar al ple a no acceptar el dictamen de la Comissió d'Urbanisme ni la proposta dels promotors. 

El projecte de zona comercial, a l'entrada del municipiEl propi regidor va sentenciar que "hi ha discrepàncies dins el govern, aquesta moció ho evidencia". Defensant el projecte, en canvi, s'hi trobava la regidora de Cultura, Imma González, que seu costat per costat de Cividanes, i que parlava que "està pensat per ser una zona comercial, no d'habitatges". I l'oposició, que ha assistit els darrers mesos com a convidat de pedra a les disputes del govern, va fer sang. "Si no s'entenen entre vostès, com volen fer-ho amb nosaltres?" va etzibar Jordi Barón (PDeCAT). El republicà Marcel·lí Nieto va titllar de "vergonyós" el fet que l'equip de govern se les tingués d'aquesta manera. I l'anterior alcaldessa, Vanesa González, es va preguntar com podien els diferents membres de govern tenir vots de tots els signes: IPV, a favor; VA!, abstenció; i PSC, en contra. Se les van tenir amb l'alcaldessa actual, Noemí Trucharte. I va afegir que "estan deixant la imatge de Vilanova del Camí pel terra. També amb aquests inversors que volen venir. Deuen flipar amb posicions tan diferents dins l'equip de govern. Haurien de ser més seriosos i portar els punts treballats". 

Abans de votar, Cividanes va insistir que "no serà només una zona comercial, la promotora farà tots els habitatges que pugui, els 214 que pot fer. Tots els habitatges de protecció oficial els haurà de fer l'Ajuntament". La moció quan es va votar va quedar en un empat i només va ser tombada amb el vot de qualitat de l'alcaldia. Però el desacord dins el govern es tornaria a reproduir més tard. La tensió entre els distints actors del govern a quatre es notava. De fet, Cividanes va insinuar que si l'alcaldessa se sentia molesta pel que deia, podia firmar un decret de cessament.

Va ser en una part posterior del ple, quan l'oposició va portar la moció perquè es retiri la placa on figura el nom de Trucharte, col·locada el dia de la festa de presentació de la nova cara de les piscines vilanovines. Dia, per cert, on Cividanes va atacar ja amb duresa l'alcaldessa. El debat, si els canvis que s'han fet mereixen una placa nova i perquè hi apareix en solitari l'alcaldessa i no pas un càrrec superior (la diputada Maite Fandos hi va ser). 


1 Comentaris

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

11 de juliol 2018.09:16h

Respondre

Diu l’article, “El republicà Marcel·lí Nieto va titllar de ”vergonyós” el fet que l’equip de govern se les tingués d’aquesta manera”.

Home, els d’ERC de Vilanova no... Llegir més s’haurien d’estranyar tant que els socis de govern votin diferent que l’alcalde.

A Òdena els d’ERC, socis de Govern, van votar en contra del projecte executiu tirat endavant per tot el govren, per arreglar el pas de la carretera de Manresa per dins d’Òdena, que hauria adecentat la travessia i ara no s’estarien malgastant els diners per arreglar la plaça Major que nos serveix per res i és la despesa més inútil que mai s’ha fet a Òdena. Els d’ERC són així. Se’n diu ADN.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.