TORNAR

El govern igualadí pacta les ordenances del 2017 amb PSC i PP

El gravamen de l’IBI passa de 0,96 a 0,92 i es congelarà la recaptació

politica
Dimarts, 11 octubre 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les taxes i impostos municipals d'Igualada passaran la setmana que ve pel ple amb l'aval dels 11 representants del govern, junt als tres regidors socialistes i l'edil del PP. Totes tres forces admeten que aquesta entesa es pot fer extensiva als pressupostos.

L'equip de govern d'Igualada, de CiU, ha tornat a pactar les ordenances fiscals amb el grup dels Socialistes d'Igualada i, ha més, ha cuinat l'acord amb un nou ingredient que no hi era fa un any, el del PP. Aquest dilluns a la tarda es presentaven les línies mestres dels impostos i taxes municipals per al 2017, amb la presència de l'alcalde Marc Castells, la regidora responsable d'Hisenda, Montserrat Duch, el portaveu socialista Jordi Riba i la inesperada presència del popular Joan Agramunt. Les ordenances "recullen aportacions tant dels socialistes com dels populars", segons l'alcalde, que agraïa la disposició de les dues forces per a l'acord. De les taxes, la que suposa més ingressos per les arques municipals, l'IBI, se'n rebaixa el gravamen de 0,96% a 0,92. Aquesta aminoració significarà que el total recaptat dels contribuents d'Igualada no creixerà.

Duch, Riba, Castells i Agramunt, ahirL'alcalde avançava que "se seguiran bonificant a aquells que tenen dificultats per pagar l'IBI" i que "volem seguir negociant acords amb aquestes dues forces", cosa que obre les portes a un pacte pels pressupostos. En canvi, Castells va tenir paraules dures pels altres tres partits, "les esquerres" i després que Jordi Riba matisés "algunes", va puntualitzar "les esquerres radicals". Assenyala que han volgut negociar els pressupostos en un front comú i que "han donat proves de deslleialtat i no s'hi pot confiar". El batlle afirma que el portaveu republicà Josep Maria Palau va rebutjar una negociació a dues bandes sobre les ordenances.

Per la seva part, Jordi Riba mostra la seva satisfacció "per la congelació de l'IBI" i que s'han establert mecanismes compensatoris "perquè la recaptació no pugi. Baixarà fins i tot en alguns casos lleugerament". Els tres firmants destaquen la progressivitat fiscal aplicada a les taxes d'escombraries, on els comerços de menys de 75 metres quadrats pagaran un 10% menys i "els de més de 1.000 passaran a pagar més". Joan Agramunt ressalta, per la seva banda, que "no hi ha cap augment de les escombraries domiciliàries".

El pacte a tres bandes inclou una rebaixa de l'impost sobre terrenys de naturalesa urbana, les Plusvàlues, que passa de 2,7% al 2,6, i cap variació en l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l'IAE i l'Impost de Construccions. L'Ajuntament també planteja reduir de 405 a 320 euros la quota mínima d'obertura d'establiments industrials i activitats.


1 Comentaris

a

alberto

Igualadi del Barri Montserrat

11 d'octubre 2016.17:04h

Respondre

Sr Castells, trobo molt be, tota aquesta parafernalia , però, quan es ”dignara” a donar una explicació, dels fets passats fa poques setmanes al Hospital, on voste es Responsable polític... Llegir més ?
Cada cop, que vengui fum, li farem recordatori!!

(Srs del PSC, i PP, crec que el Castells, no es mereixes, cap consideració, TENIM MEMORIA, aquest noi, no es de fiar!)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.