TORNAR

Un grup de masquefins presenta 1.734 firmes contra la pujada de l'IBI amb el suport d'ERC i PSC

Argumenten que l’impost ha crescut un 57% des de fa vuit anys

politica
Dimecres, 5 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dues principals forces de l'oposició de Masquefa, ERC i PSC, han fet públic el seu suport a una recollida de firmes que s'ha elevat fins a les 1.734. La plataforma que ha impulsat la iniciativa demana que el govern de la ciutat, de CiU, que rebaixi el gravamen de l'IBI de cara al 2017.

Aquest dilluns la plataforma 'Veïns per un IBI Just a Masquefa' va entregar a l'Ajuntament 1.734 signatures recollides amb el suport de diferents botigues i comerços. Tant les seccions locals d'ERC com la del PSC s'han sumat també a donar suport a aquesta iniciativa. La campanya es va iniciar el mes de maig per tal de reclamar a l'Ajuntament de Masquefa "un impost de la contribució sostenible, equilibrat i d'acord amb la realitat econòmica dels habitatges i les famílies de Masquefa". Segons els impulsors "ha esdevingut la recollida de signatures més gran que s'ha fet a Masquefa".

Xavi Pérez (ERC), a l'esquerra, i Dani Gutiérrez (PSC), a la dreta, en el moment de la presentació de les firmesPer part d'Esquerra es manifesta que l'objectiu "és fer reflexionar al govern de CiU+PP (sic) de l'abusiva política fiscal practicada els darrers anys a Masquefa. Els veïns, empreses i comerços s'han mobilitzat recollint signatures com a protesta pels constants augments de l'IBI dels darrers anys". Manifesten que "el valor dels habitatges dels masquefins s'ha devaluat sensiblement durant els darrers anys de crisi, en canvi l'impost de l'IBI no parat de créixer". Les dades que aporten és que entre els anys 2007 i 2014 l'IBI ha augmentat un 57% i el 2016 un 10%.

En el cas del 2016, el govern "ho atribueix a l'actualització anual del Ministeri d'Hisenda del 10%, però la realitat és que l'any 2015 el ministeri va donar a triar fins el 31 de juliol als ens locals si volien o no aplicar-la, finalment va ser una decisió de l'equip de govern aplicar-lo". En un comunicat, ERC manifesta que "esperem que el govern de Masquefa s'escolti al poble i reflexioni, rebaixant per l'any 2017 el tipus de gravamen municipal aplicat a l'Impost de Bens Immobles (IBI), i sol·liciti a la Generalitat de Catalunya que modifiqui els coeficients correctors de l'actualització de Masquefa, ja que la seva aplicació implica valoracions impositives per sobre del valor del mercat".

El PSC puja el to

Els socialistes denuncien, a més, "la insensibilitat del govern, que ha aprovat aquests grans increments en la pressió fiscal en el pitjor moment econòmic de les famílies masquefines". La pujada de l'IBI "ha coincidit amb un augment de l'atur del 100% al municipi". El portaveu socialista, Daniel Gutiérrez, acusa al govern de "fer una deficient gestió econòmica". En contra de la gestió del govern enumeren també "el preu de l'aigua, més cara que a Mataró i Barcelona" i "el PIB per càpita, un dels més baixos en viles de més de 5.000 habitants".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.