TORNAR

La capitalitat de la vegueria Penedès quedarà pendent després de la seva creació

Marc Castells assegura que Igualada no perdrà la unitat de trànsit dels Mossos

politica
Dimarts, 4 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El procés per la constitució de la vegueria Penedès arriba als seus darrers compassos. Aquesta tardor es definirà oficialment, però resta per saber una capitalitat de la qual encara no hi ha una fórmula clara.

Aquest dilluns finalitzava la presentació de les esmenes a l'articulat de la modificació de llei per donar cabuda a la vuitena vegueria, la del Penedès, que inclou 25 municipis de l'Anoia. En unes poques setmanes es redactarà el dictamen definitiu. L'aprovació definitiva podria ser abans del mes de desembre. Amb tot, la decisió sobre la capitalitat i, així, el paper d'Igualada, quedarà per més endavant.

La diputada Senserrich, en un acte amb Jordi TurullAquest octubre tindran lloc les ponències sobre la llei, amb intervenció de diversos dels agents econòmics, socials i polítics de la comarca. Segons la diputada Maria Senserrich "a partir d'aquí el Parlament tractarà els arguments per enllestir la proposta". Com a molt, a finals d'any, la vegueria serà aprovada. "La capitalitat no es podrà definir en el període actual. Les vegueries xoquen amb la divisió provincial i no es podrà resoldre cap capital fins que tinguem un estat propi" puntualitza.

Pel que fa a un altre tema candent, el desplegament de les seus de l'àmbit penedesenc, Senserrich apunta que depèn del Govern. En tot cas "cal veure si el sistema actual de delegacions es manté, perquè es podria estudiar un model diferent per Igualada i el Penedès".

Es buscarà el consens

Segons Marc Castells, alcalde d'Igualada, "estem arribant a acords amb l'alcalde de Vilafranca del Penedès i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú" per un repartiment equitatiu de les seus territorials. I que Igualada en tindrà. Castells remarca que "no quedarem orfes de seus com va passar amb la Catalunya Central fa una dècada", quan les delegacions es van repartir entre Vic i Manresa. El batlle igualadí, però, matisa que el repartiment de seus no es farà en base a la competència sinó entre el consens. 

Sobre la possible supressió de la unitat de Trànsit de Mossos d'Igualada, Castells responia aquesta setmana que "es tracta d'una proposta com n'hi ha d'altres" i " a deu anys vista". L'alcalde afirma que va parlar amb el conseller d'Interior, Joan Janè, que li va transmetre la seguretat que el pla no s'executarà en detriment dels interessos d'Igualada.

 


2 Comentaris

D

David

Igualada

4 d'octubre 2016.13:08h

Respondre

Algú ha preguntat si l’Anoia vol ser part de la Vegueria Penedès??? Perquè molta població no volem ser-ne de cap de les maneres. Ni ens sentim Penedès ni hi pintarem res.

L’Anoia com a... Llegir més comarca té els dies comptats. Serà trossejada i repartida entre comarques i vegueries i, Igualada serà un municipi residual, sense cap força ni influència ni capitalitat. I mentrestant ens anem creient que som capital europea de la bla, bla,bla...

e

el sr ramon

rambles del Castells, (Igualada)

4 d'octubre 2016.12:42h

Respondre

”Senserrich”.
Les vegueries xoquen amb la divisió provincial i no es podrà resoldre cap capital fins que tinguem un estat propi”
Menys mal, que la cosa va per llarg!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.