TORNAR

Igualada Som-hi demana "explicacions" al govern per la parada de Vox a Fàtima

Continua la polèmica sobre la presència de l’extrema dreta el passat dissabte al barri igualadí

politica
Dimarts, 9 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de l'episodi de tensió del passat dissabte, quan els Mossos van evitar que els manifestants antifeixistes s'atansessin a la parada de Vox en un espai de Fàtima, a Igualada, es van produint reaccions. Ara, la de la formació Igualada Som-hi.

En relació a l'episodi del passat dissabte a Fàtima, la candidatura d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) demana "explicacions" al govern "sobre el permís que ha donat a l'extrema dreta de muntar una parada al Centre Cívic de Fàtima durant la celebració del 24è aniversari de l'equipament". La llista que lidera Jordi Cuadras assegura que "aquest partit ja havia explicat que havia demanat ubicar parades informatives a la ciutat i l'Ajuntament no els havia respost. Justament després d'aquestes declaracions, el govern de la ciutat els ha donat permís per ubicar-la al barri de Fàtima, concretament a la plaça del Centre Cívic. I ho ha fet el dia de l'aniversari d'aquest equipament quan hi havia tot d'activitats infantils programades durant el matí que no s'han pogut desenvolupar amb normalitat".

Els candidats Jordi Cuadras i Irene Gil, en una reunió el dissabteIgualada Som-hi pregunta "si aquest partit d'extrema dreta havia demanat permís per ubicar la parada en altres punts de la ciutat en els quals no se'ls va donar autorització". En aquest punt, qüestionen "si és així, per què sí que ha permès ubicar-la a Fàtima i que aclareixi si hi ha ha barris d'Igualada on l'extrema dreta sí que pot anar-hi i altres on no pot anar-hi". La coalició demana al govern de la ciutat que expliqui "per què ha donat permís d'instal·lar la parada de l'extrema dreta en un lloc en el qual hi havia programades diferents activitats infantils".

Finalment, parlen de "poca pevisió del govern de Marc Castells i el fet que un dia que havia de ser de celebració i festa al barri de Fàtima ha acabat sent un dia amb el barri tancat per un cordó policial dels Mossos d'Esquadra, de conflicte i de temor entre diversos veïns i veïnes". Igualada Som-hi afirma que "treballem per una societat on l'extrema dreta no hi trobi espai. Defensem els valors del respecte, la convivència i la diversitat amb dones i homes nascuts aquí i nascuts a fora, que estimen de maneres diverses i que mereixen que tots els barris de la ciutat siguin tractats de primera". El comunicat de premsa d'Igualada Som-hi ha estat consensuat amb diferents veïns i veïnes del barri amb els quals el candidat Jordi Cuadras i altres membres del seu equip s'han reunit al llarg del dissabte per tractar l'assumpte.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.