TORNAR

Josep Maria Palau confirma que serà alcaldable a Igualada

L’assemblea d’Esquerra del 22 de desembre l’ha de ratificar

politica
Divendres, 5 desembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El que era un secret a veus s'ha confirmat. Josep Maria Palau, l'home fort d'Esquerra a l'Anoia i fins ara alcalde de Jorba, serà alcaldable a la capital anoienca. Prendrà el relleu a Joan Torras

Ja és oficial. Josep Maria Palau serà el número u de les llistes d'ERC a Igualada, una vegada que la militància ho confirmi en l'assemblea que tindrà lloc aquest mes, el dia 22. El fins ara batlle de Jorba, on ha governat els tres darrers mandats, és President d'Esquerra a la Regió Central. Palau, de 46 anys, relleva a Joan Torras. Ha confirmat a Anoiadiari i Canal Taronja que en qüestió d'un mes presentarà l'equip que l'acompanyarà en aquesta cita electoral, "aquest serà el moment més important per a mi". 

Josep Maria Palau, amb l'actual alcalde, Marc CastellsL'executiva local d'Esquerra ha estat la que s'ha decidit per Palau, jorbenc, però que des de fa més d'una dècada viu a Igualada. Amb el recolzament del nucli de la militància, se sent "il·lusionat". Acudirà a la cita electoral amb tota seguretat com a número u, si no hi hagués una sorpresa majúscula el dia 22 i es presentés un altre candidat que el superés. En tot cas, és un dels homes forts del partit al territori. I coneix bé l'Ajuntament igualadí: és tècnic de control i gestió de l'àmbit d'hisenda.

El propi Palau ha pilotat la creació de diverses sectorials d'Esquerra a Igualada per confeccionar un programa de cara a les municipals del 2015 amb persones de la societat civil igualadina. La idea ha estat que d'aquestes trobades en surtin persones professionals qualificades de diversos sectors que es vinculin amb el projecte. Alguns d'ells figuraran a la llista dels republicans, tota vegada que els números u i dos el 2011, Joan Torras i Joan Requesens han declinat seguir.

El candidat va sondejar personalitats de prestigi en l'àmbit universitari i polític pròximes a Esquerra per encapçalar la llista o integrar-la. Finalment, a petició dels militants i encoratjat per l'executiva del partit, Josep Maria Palau ha decidit liderar la proposta. Està enllestint un equip "potent" amb perfils de persones externes al partit que puguin oferir un alt grau de dedicació al projecte.

Torras avala el candidat

Joan Torras, cap de llista d'Esquerra el 2003, el 2007 i el 2007 abandonarà l'Ajuntament com ja va avançar a l'inici del mandat. Torras manifesta que Josep Maria Palau "tindrà tot el meu suport i estic a la seva disposició en tot allò que el pugui ajudar". "El propi Josep Maria em va animar el 2003 a ser candidat i em va recolzar" en aquella cursa electoral. L'actual Tercer Tinent d'Alcalde igualadí fa notar que a "és un treballador de la casa, de l'Ajuntament d'Igualada i això és un plus, un gran valor afegit". Torras creu que la trajectòria de Palau a Jorba -reafirmat amb majories absolutes cada cop més àmplies- i la seva experiència com a tècnic en l'administració són "un reconeixement a la seva capacitat".

Torras no seguirà com a regidor després de ser durant 12 anys la cara d'ERC a l'Ajuntament. "Vaig entrar a l'Ajuntament amb 48 anys i dos fills adolescents i ara ja sóc avi. Han passat moltes coses" explica. "Els 8 anys que vaig estar a l'oposició em van permetre conèixer la ciutat. I he estat un privilegiat els darrers 4 anys, en una regidoria on he conegut  grans professionals als quals he volgut ajudar com a polític" afegeix.

Una conjuntura de crisi en què "hem governat en una ciutat a la qual calia treure de l'endeutament. Hem reduït 5 milions d' euros cada any el deute sense afectar la qualitat dels serveis socials i hem dotat a la ciutat de recursos per afrontar situacions molt difícils". Ara "calen els millors en cada parcel·la i segur que ERC trobarà gent que es dedicarà com jo o potser ho farà millor, per treure  molts igualadins d'una situació difícil com la que vivim. Seria perfecte que la regidoria d'Acció Social no fes falta".


12 Comentaris

P

Pere

igualada

13 de desembre 2014.22:31h

Respondre

Crec que pot ser molt bon alcalde, però en Castells ho ha fet inmillorablement, deprès del ”pastel”que li va deixar l’anterior jo votaré a en Castells perqué feia molts anys que no teniem... Llegir més un tan bonn alcalde i ademés te la ventatge que estima Igualada i això es lo que ens interesa als ciutadans i no pas els partits.

S

Sílvia P.

Igualada

9 de desembre 2014.12:46h

Respondre

Ja era hora que hi hagués un candidat entre els grups polítics igualadins preparat per ser alcalde de la ciutat. N’estem farts de tertulians populistes!

D

Daniel

Igualada

8 de desembre 2014.12:51h

Respondre

Ben segur que amb aquest candidat i un grup cohesionat , ERC per primera vegada, pot aspirar a la Alcaldia. Sort i endavant. Molts creiem en una Igualada Republicana

p

pep

Igda.

5 de desembre 2014.18:58h

Respondre

Joan, sense comentaris.

Marc Castells:

Partit judicial:
Igualada
Partit polític:
Convergència i Unió (CiU)
Càrrec municipal:
alcalde d’Igualada
Càrrecs a la Diputació de... Llegir més Barcelona:
membre de la Junta de Govern
diputat delegat d’Intraestructures, Urbanisme i Habitatge
president suplent de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat
vocal de la Comissió Informativa d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies
vocal de la Comissió Especial de Comptes

Formació i activitat professional
Estudis d’econòmiques a la Universitat de Barcelona.

j

joan

08700

5 de desembre 2014.18:39h

Respondre

De entrada, dir que no soc ni penso votar a ERC, pro dit aixo, i veient la seva formació, el Castell, no li arriba ni a la sola de la sabata.

Formació i trajectòria personal del Josep M... Llegir més Palau
Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgrau en Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra, màster en Desenvolupament Local i Regional per la Universitat de Barcelona, diploma d’Expert en Desenvolupament Local per la Organització Internacional del Treball, ha realitzat una part dels cursos del doctorat en Creació, Estratègia i Gestió d’Empreses a la Universitat Autònoma de Barcelona i un postgrau en Hisenda Autonòmica i Local: Pressupost, Comptabilitat i Control a la Universitat de Barcelona. Recentment ha iniciat els estudis del Grau en Dret a la Universitat Oberta de Catalunya.

Res que el aprenent de economista, sols li queda una possibilitat, xarrameca de firaire a tot drap, i creuar els dits.

j

josep maria

igualada

5 de desembre 2014.12:06h

Respondre

no em sembla bé, apart de treballar sempre al mateix lloc no se li coneix res més. hagués preferit algú com la marina llansana, deuen voler ficar-li fácil a ciu...

N

Núria O.

Igualada

5 de desembre 2014.12:04h

Respondre

Molt bona decisió per part d’ERC de presentar un candidat com en Josep M. Palau! Un gran professional. Molta sort i encerts!

G

Guillem R.

Igualada

5 de desembre 2014.10:46h

Respondre

Molt bona elecció! Ens calen més professionals polítics i preparats i menys polítics professionals i xerraires!

A

Arnau

Igualada

5 de desembre 2014.10:21h

Respondre

Ole! Molt content. He parlat poc amb ell, però em consta que és una persona que escolta.
Ben lluny del happy flowers d’aquest Ajuntament cec i sord.

j

josep mª verges prat

Igualada

5 de desembre 2014.09:27h

Respondre

Decisió molt positiva, bona i encoratjadora. La meva enhorabona...i a treballar Josep Mª!

P

Pau

5 de desembre 2014.07:51h

Respondre

Ho tindras ”pelut” am un Castells que va com una moto fen demagogia arreu perque sap que no ha fet res. Pero com una moto tractan els igialadins com nens petits que els vol compra am festes... Llegir més buides de contingut. ,i i ara el ultim coillet del sombrero ina pista de gel?

E

Eduard

igualada

5 de desembre 2014.16:45h

Bona notícia. El sr. Palau és una persona preparada a nivell tècnic i amb experiència a l’administració pública.
En quin idioma escrius Pau ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.