TORNAR

Marc Castells arrenca la seva etapa com a president de la Diputació

Promet el càrrec per imperatiu legal, amb un record per als presos polítics i els exiliats

politica
Dijous, 28 juny 2018. 10:20. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous, sobre les 10 del matí, Marc Castells -alcalde d'Igualada- era investit president de la Diputació de Barcelona. Nombroses personalitats de la comarca acudien a l'acte d'investidura, a l'edifici de l'ens provincial.

Castells, amb la seva predecessora FOTO: ANOIADIARIL'igualadí Marc Castells ha engegat la seva etapa com a president de la Diputació prometen el càrrec "per imperatiu legal, per l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats". La cerimònia d'investidura la feia acompanyat de la seva esposa i els seus dos fills, i una notable expedició anoienca, amb el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete; la conselleria igualadina, Àngels Chacón; el president de la Unió Empresarial, Blai Paco; i el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech o el que va ser president igualadí de la Diputació, Antoni Dalmau. També l'acompanyava Mercè Conesa, l'anterior presidenta, que va ostentar el càrrec fins el dilluns passat.

Diversos alcaldes de la comarca assistien a l'acte també, amb una votació que s'ha saldat amb 33 vots a favor, tres nuls i set en blanc. L'igualadí era l'únic candidat que s'ha presentat. Els diferents grups presents al ple li desitjaven bona sort. Per part del PSC, prometien "una oposició responsable i constructiva" per bé que han lamentat la fórmula per prometre el càrrec (amb el record a exiliats i presos). Esquerra, per boca d'un altre alcalde, Jordi Fàbrega, ha promès "lleialtat" i remarcava que cal "atendre les necessitats en funció de l'equilibri territorial".

"Continuarem amb la línia de treball"

Ja com a president, l'alcalde d'Igualada feia una declaració d'intencions també: "continuarem amb la línia de treball d'aquests tres anys. El pla de mandat està molt enfocat i aquest és l'objectiu. Vull fer més visible la Diputació. Hi som per ajudar els ajuntaments, grans o petits. Cap alcalde o regidor parla malament de la Diputació. Dediquem la nostra potència a donar suport als municipis". 

Com a batlle, en el discurs s'esmentava la feina dels ajuntaments: "no hi ha cap institució de més proximitat. Volem ser transparents com a diputació i treure'ns de sobre la capa d'invisibilitat". Sobre el govern i el pacte que hi ha amb ERC n'assegurava la continuïtat i agraïa el suport també del grup socialista.

El flamant president es trobava només començar amb feina sobre la taula. Se li preguntava pel cas Puigcorbé, ja que l'actor i regidor de Barcelona és acusat de "maltractament laboral" per alguns treballadors de la Diputació. L'igualadí prometia seguir el cas d'a prop. També afirmava que s'escoltarà als treballadors de l'ens, que en el moment de la presa de possessió es manifestaven a l'exterior reclamant millores en la condició laboral.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.