TORNAR

Marc Castells afirma que "posaré Igualada primer" com a president de la Diputació

Tercer igualadí que presideix l’ens, després de Dalmau i el decimonònic Pere Dalmases

politica
Dijous, 28 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous al matí, l'alcalde d'Igualada assumirà el càrrec de president de la Diputació. Marc Castells agafa les regnes de l'ens provincial després que el dilluns Mercè Conesa oficiés la seva renúncia.

A partir de 2/4 de 10, començarà aquest dijous la investidura de Marc Castells i Berzosa (ara vice-president), de 45 anys, com a president de la Diputació. Castells, alcalde d'Igualada des de 2011, accedeix al càrrec com a relleu de Mercè Conesa, que passa al capdavant del port de Barcelona. A poques hores per ocupar la presidència de la Diputació, l'igualadí manifestava que "és un honor i una responsabilitat. És la diputació més gran de l'Estat espanyol, amb 4.000 treballadors i un pressupost de 1.000 milions d'euros. Suposarà més notícies positives per Igualada i comarca. M'il·lusiona i vull treballar a fons per tots els municipis provincials, però estaré pensant en la ciutat en cada gestió que faci com a president de la Diputació. En això no hi ha cap canvi, Igualada és primordial per a mi". 

El batlle igualadí, fa dos anysÉs el tercer igualadí i anoienc que ocupa aquesta magistratura. El segon en un període de representativitat democràtica, després d'Antoni Dalmau, que ho feia fa 35 anys, en el mandat 1983-1987. El 'pioner' va ser Pere Dalmases, durant el període previ a la I República espanyola, en l'any i mig anterior a la revolució de setembre de 1868, quan va ser substituït per l'historiador Víctor Balaguer. Dalmases, que té un carrer dedicat a Igualada, era advocat i pertanyia al Partit Moderat, vinculat a la monarquia borbònica.

Afegia que "espero no ser el darrer igualadí en aquest càrrec. És una altíssima responsabilitat i penso aplicar tota la meva tenacitat i constància per a que la comarca se senti atesa. Cap anoienc n'estarà descontent. El 2007 vaig presentar-me amb la consigna d''Igualada primer' i la vull complir des dels càrrecs de la Diputació o del PDeCAT".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.