TORNAR

Decidim es mostra en contra el projecte de residència perquè "de fet, és una privatització"

Demanen ”menys residències i més habitatge assequible”

politica
Dijous, 28 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El punt de la residència universitària va ser aprovat per tot el ple, excepte Darío Castañé, regidor de Decidim Igualada. Considera que "a efectes pràctics, és una privatització".

Decidim Igualada ataca a l'Ajuntament davant l'aprovació de la concessió de la nova residència universitària. Va ser l'únic grup que no va votar a favor i el regidor Castañé retreia al govern que "vostès fan polítiques a veure si funcionen mínimament, i així dir que alguna cosa fan". La plataforma ciutadana d'esquerres assegura que la nova residència que es vol construir "ni farà ciutat universitària, ni resol problema de lloguers per a tots els i les estudiants d'Igualada". A més a més de valorar que una residència "amb una concessió demanial, com és aquesta cas, és a efectes pràctics, una privatització".

El projecte prosperava en el ple de dimarts, amb la concessió demanial d'un terreny de domini públic per a la construcció i posterior explotació, sense cànons, d'una residència universitària amb 58 habitacions al carrer de Sant Carles, xamfrà amb el del Cardenal Vives. Castañé va justificar el vot en contra "perquè amb una residència en una ciutat que no ha resolt el seu problema d'habitatge, amb milers de pisos buits, és generar un greuge comparatiu pels estudiants igualadins". En el torn de rèplica, Castañé va afegir que hi votaven en contra però "sense posar en dubte l'impacte positiu del projecte universitari en conjunt, però que no podien compartir aquesta proposta sense acompanyar-la de mesures efectives per solucionar el problema de lloguer a Igualada".

El darrer ple, amb la presa de possessió de la nova regidora Mireia DuranEl regidor lamenta que "tots els beneficis directes se'ls endurà la concessionària, que no haurà de pagar cap cànon, i perquè els beneficis "indirectes" es concentraran en la zona, sense repercutir a la resta de la ciutat". Per Castañé, "és obvi que amb la residència volen oferir una solució habitacional per a les persones que no viuen a Igualada, però en el fons, vostès opten per dir 'si vens de fora, prova sort a aconseguir una habitació a la residència o busca't la vida'". Decidim respon que no tots els i les estudiants volen viure en una residència. Per la plataforma, els que no vulguin o no puguin accedir en aquesta es trobaran amb "lloguers prohibitius o pisos en males condicions o que simplement no estan disponibles perquè és més rendible mantenir-los fora del mercat de lloguer". Demana "menys residències i més habitatge assequible, així hi ha haurà més opcions i més beneficis per a tota la ciutat, no només per a una empresa".

Pisos buits

Des de la confluència apunten que "hi ha un miler de pisos buits i que els preus del lloguer mitjà és massa alt. En aquest context, ens diran que han fet ajuts per a la rehabilitació amb una reducció important de l'IBI al centre de la ciutat, jo els dic que si tenen el mateix resultat que les subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges buits per a destinar-se a lloguer amb preu assequible, anem venuts com a ciutat". Com a contrapartida, el regidor de la plataforma va fer dues propostes, prenent com a exemple l'Ajuntament de Barcelona, que obligarà a destinar el 30% dels nous pisos a habitatge social en els solars de més de 600 metres quadrats; o d'Olot, on també governa el PDeCAT, i on a tot propietari o propietària que rehabilita un habitatge de lloguer per a estudiants rep entre 800 i 1.000 euros. Un cop ocupat per estudiants, havent-ho demostrat de manera fefaent, rep 100 euros mensuals que ha de deduir de la quota de lloguer".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.