TORNAR

Decidim ataca al govern per la "discriminació geogràfica" de les llars d'infants

Castañé creu que la distribució de les escoles bressol perjudica als infants del centre i est d’Igualada

politica
Dijous, 31 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el darrer ple igualadí es van tractar diverses qüestions relacionades amb les infraestructures educatives de la ciutat. En concret, les ajudes als llibres de text i la situació de les escoles bressol. Decidim, una de les forces de l'oposició, ha emès una nota on ataca les polítiques de l'administració en aquests aspectes.

El sistema d'ajuts per a l'escolarització de l'Ajuntament d'Igualada va ser criticat amb força per les formacions de l'esquerra, en especial CUP i Decidim, en el transcurs del darrer ple municipal. Ara, la confluència d'esquerres que lidera Darío Castañé a l'Ajuntament ha emès un comunicat on assenyala la política del govern del PDeCAT en matèria d'ajuts escolars i en la compra de llibres de text, però també incideix en les tres llars d'infants públiques del municipi i on estan situades. Castañé manifesta que, "amb el tancament de la Ginesta -el 2014- van generar una segona discriminació, a banda de l'econòmica, la geogràfica". El regidor explica que totes les llars d'infants estan a l'oest d'Igualada. Decidim assegura que això fa que "moltes famílies residents al centre urbà i a l'est, on precisament les dades de l'informe Igualada en Xifres 2016 indiquen que es concentra més gent en risc d'exclusió" no es plantegin o no puguin accedir al servei d'una llar d'infants.

L'entorn de l'Espígol, a l'Av. Emili VallèsEn matèria de les ajudes i l'accés a llibres de text escolar, Castañé afirma que "les famílies que es beneficien del programa de reutilització de llibres de text no poden optar fàcilment a cap altre ajut per afrontar el pagament dels llibres nous que igualment han de comprar". Per Decidim Igualada "és un nyap. I ja no parlem dels ajuts per a les famílies d'infants de 0-3 anys més necessitades, que ja ni demanen ajuts, segons la plataforma de confluència perquè directament ja no matriculen els seus fills".

Decidim Igualada critica al govern i demana "que no s'amagui més darrera del pretext que els ajuts que s'atorguen van d'acord amb el nombre de sol·licituds. Considera que les polítiques d'ajuts que duu a terme per a escoles i llars són del tot insuficients per integrar tots els infants de la ciutat, per evitar el risc d'exclusió social". Castañé insta a l'administració "a mirar més a llarg termini i pel progrés de tots els ciutadans i ciutadanes, basats en dades de necessitats i problemàtiques objectives, en informes reals. Les bases que s'acaben d'aprovar en el darrer ple de maig perpetuen el mateix model de sempre per a la concessió d'ajuts per a llibres de text i material escolar per una banda, i d'ajuts per a les matriculacions d'escoles bressol, és el seu model, sense cap modificació ni introducció de cap model de tarifació social".


1 Comentaris

M

Montse

Igualada

31 de maig 2018.09:17h

Respondre

A vegades cal tenir memòria per criticar. Si en lloc de fer una nova llar com l’Espigol, s’hagués optat per millorar la Ginesta, les coses serien d’una altra manera.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.