Divendres, 14/9/2018
1683 lectures

Entorn de Sant Martí de Tous

Sant Martí de Tous ofereix als caminaires i/o excursionistes un ventall molt ampli, conegudes o desconegudes són unes ofertes de rutes molt variades de senderisme i natura. Si ens desplacem vers la Fou trobarem un espai natural excepcional i si, en canvi, ens dirigim cap els seus boscos i muntanyes que estan prou separats de qualsevol zona urbana obtindrem dilatats panorames. I si a més a més ens acompanya algú del “país” que coneix el terreny pam a pam, trobarem gairebé desconeguts racons, camins, corriols i senders prou engrescadors per gaudir d’una bona matinal.

Us proposem un recorregut d’aquells per “sucar-hi pa”. Si bé els panorames albirats seren prou coneguts, no així ho fou la forma d’accedir-hi, obviant gairebé totes les pistes, amb el 90% de petits corriols pel mig del bosc amb ombrívoles, frescals i humides obagues que ens alleugeriren la calor del migdia. No em feu dir amb exactitud els noms de per quins llocs passàrem, els emboscats senders minvaven la visió i en alguna ocasió perdies l’orientació.  Si que de tan en quan albiràvem en una propera distància llocs com l’ermita de la Roqueta, el poble de Fillol, la capella neogòtica de la Sagrada Família a prop del mas de l’Eucaria,  o les masies de Cal Pastor. Cal Massip, Cal Rodó, Cal Marricó, Cal Menjapalla, Cal Perdut i Cal Quec, Cal Torres....

 

El plànol annex us donarà la idea exacte d’allà on passàrem, on cal destacar el Coll, Torrent i Serra de Ca l’Erota (636 m), descendint seguint pel costat del Torrent de Cal Marquet fins a l’embassament de Tous que recull les aigües del torrent de l’Infern i de la riera de la Goda i que fou tot una sorpresa. Feia anys que no el vèiem amb aigua. Tot i que el projecte va rebre crítiques, en dies com avui que el nivell d’aigua es notori, ha demostrat que a més de ser una reserva d’aigua per usos agrícoles. compleix funcions d’espai de lleure.

Distància recorreguda: 13,2 km.

Ascens acumulat: 375 m 

Temps net esmerçat aproximadament: 3,20 hores 

 

Veterans del Club Excursionista UECANOIA
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.