Divendres, 12/4/2019
2419 lectures

Per Montserrat: De Can Maçana a Santa Cecilia pel GR 17-2

Prèviament, deixem els cotxes a l’aparcament de Santa Cecília de Montserrat i en un tercer retornen a Can Maçana. El camí que farem fa algun temps tenia alguna dificultat. Alguns passos amb ensulsiades i embrossats, petits graus amb clavilles, desnivells amb força rocam... Avui està més arranjat i en els passos difícils s’hi han fet esglaons de ciment amb baranes i cadenes de ferro. Tot i així, hi ha trams que encara tenen molt que desitjar.

Situats a Can Maçana (710 m), pujada forta fins al Coll de Guirló (800 m). Al costat mateix del gran trau de la Roca Foradada passem per sota l’impressionant Cadireta d’Agulles. A partir d’aquí, ja en la zona dels Frares Encantats, el camí òbviament té la seva dificultat, amb desnivells curts però a vegades forts, moltes ziga-zagues i sobretot molt pedregam desfermat de mala petja que posen a prova la nostra capacitat d’adaptació i equilibri. La marxa quasi sempre en filera, esdevé més lenta i més fatigosa que si es tractés d’un camí ample i ben obert. Dificultats, no obstant compensades per la possibilitat d’assaborir la bellesa salvatge de Montserrat i la contemplació d’un paisatge de magnífics panorames. Sovintegen les petites esplanades de terra ennegrida a causa de les antigues carboneres d’alzina.

En arribar a una carenera ben prominent, esmorzem. Enfrontem –no hi ha altre pas- en forta baixada i terreny relliscós al grau, canal pétria del Miracle, torrent acanalat i descarnat amb oportunes escales de ciment i baranatge i cadenat de ferro. Després es traspassa el llit del torrent del Malany, s’entra al de la canal de la Font de la Llum i unes continues llaçades descendents ja fan visible l’antic monestir de Santa Cecília.

Fem una ràpida visita per l’exterior del monestir. És una antiga abadia benedictina amb església de tres naus, important monument de l’arquitectura romànica catalana (segles X-XI) molt ben restaurada durant el 2014-2015. Fa uns anys el monestir havia estat una hostatgeria annexa a Montserrat dedicada a grups per a convivències, sobretot de joves. Al costat hi ha el refugi Bartomeu Puiggrós.

 
Veterans del Club Excursionista UECANOIA
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.