//Plugins sense CDN ?>
Durant la nit es produeixen els processos de neteja de l'organisme. En llevar-nos i ingerir un aliment aquests processos es trenquen i depenent del que mengem la toxina que hàgim alliberat pot ser reabsorbida. Per evitar que això passi una bona pràctica és prendre un got d'aigua en dejú amb el suc de mitja o una llimona o un suc vegetal per ajudar a eliminar els residus generats. El més convenient seria no menjar res més fins l'hora de dinar (que hauria de ser d'hora) i mantenir-se prenent infusions o sucs vegetals. Ara bé, si dinem tard o sentim sensació de gana podem recórrer a un esmorzar lleuger, que ens nodreixi, ens doni energia i no ens "embruti".
Aquestes són algunes idees pràctiques i senzilles d'esmorzars saludables:
1. Crema de plàtan amb panses i nous. Prendrem dos plàtans madurs i els triturarem amb un polsim de canyella fins que quedi una crema. Traslladarem la crema a un bol, afegirem una cullerada de panses rehidratades durant uns 15 minuts i una cullerada de nous remullades durant 8 hores i esbandides.
2. Llesques de poma amb melmelada de maduixes. Un cop rentada la poma la tallarem a llesques més o menys fines. Les untarem amb una melmelada que farem triturant 200g de maduixes rentades amb 6 o 7 orellanes d'albercoc fins a obtenir una mena de confitura.
3. Crema de taronja amb mores i gerds. Triturarem dues taronges pelades amb una poma ben rentada fins a obtenir una crema. La posarem a un bol i afegirem una cullerada de gerds liofilitzats i una cullerada de mora blanca deshidratada.
4. Llet d'ametlles amb plàtan, pera i xocolata. Omplirem un bol amb llet d'ametlles. Afegirem un plàtan tallat a rodanxes fines i una pera picada petita. Decorarem amb unes xips de xocolata negra.
5. Pa dextrinat amb enciam, tomàquet i paté vegetal. Picarem l'enciam rentat i uns tomàquets xerri ben madurs i els col·locarem a un bol. Afegirem una cullerada generosa del paté vegetal que més ens agradi (olivada, de carxofes, tomàquet deshidratat,...) i amb l'ajuda d'una forquilla integrarem bé el paté amb els vegetals. Un cop ben barrejat l'untarem sobre 1 o 2 llesques de pa dextrinat.
6. Iogurt de coco amb fruites del bosc. Abocarem un iogurt de coco a un bol. Afegirem una cullerada de nabius, una de gerds i una poma rentada i picada. Remenarem bé i decorarem amb uns encenalls de coco deshidratat.
7. Torrades de sègol amb rúcola i alvocat. Torrarem una llesca de pa integral de sègol 100%. Mentrestant triturarem al morter 1/2 alvocat amb 1/2 gra d'all, un pessic de sal natural i un rajolí d'oli d'oliva d'extracció en fred. Untarem la crema d'alvocat al pa torrat. Decorarem amb uns germinats d'alfals.
Hi ha moltes possibilitats, així que només caldrà que adaptem aquestes idees als nostres gustos, amb productes que ens agradin i amb la convicció de cuidar-nos durant la resta del dia.
JB
26 de gener 2016.21:49h
O sigui que després d’anys d’ametrallar-nos amb que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, ara resulta que no cal ni esmorzar??
Ah.. i el dinar lleugeret, eh! Una tassa de sopa i... Llegir més una amanida, i de sopar res, un iogurtet, que sinó no hi ha temps de digerir-lo i anem al llit amb la panxa pesada...
Sandra Galvé
Igualada
1 de febrer 2016.10:04h
Efectivament JB, no caldria esmorzar si poguéssim respectar els horaris naturals de l’organisme.
Des de temps antics i molt abans que t’aconsellessin fer de l’esmorzar l’àpat més... Llegir més fort del dia es coneix que menjar poc és una de les claus per a garantir un estat òptim de salut i un màxim aprofitament energètic.
Els interessos que pugui tenir la indústria en que mengis molt més del que necessites (cosa que no ha passat mai al llarg de tota la història de la humanitat) no es corresponen en absolut amb els teus requeriments reals.
En fi, cadascú té el seu procés...
Anna
Igualada
11 de març 2016.08:18h
Sí, JB...quan algú ”ens ametralli” amb alguna cosa, desconfiem!!!!!!! Vol dir que darrera hi ha interessos ”per a algú” que no som ni nosaltres ni la nostra salut.