Teràpia de confinament: Bonítol encebat

Fa un parell de dies vaig anar a veure en Jordi Vila a la seva peixateria familiar de la plaça dels Porcs. Volia parlar amb ell d'una recepta que em volta pel cap i que vull fer per explicar-vos, per donar-vos una idea per aquests dies que vénen, dies d'àpats de retrobament familiar. No tenia cap altre objectiu.

Però, a l'entrar a la botiga, vaig veure un bonítol magnífic i a bon preu. No me'n vaig saber estar i el vaig acabar comprant. Tot i que no anava amb la intenció de fer cap compra, sabia que acabaria tenint un caprici i sortiria més carregat del que havia entrat. Són els riscos que comporta que el menjar, més que una necessitat, sigui un plaer.

I com que estem en temporada de pesca del bonítol, ha acabat sent una bona idea per proposar-vos una recepta. Bé, a casa el vaig fer de dues maneres diferents. Un amb els lloms fets a la planxa amb unes verdures saltades i l'altra, amb les ventresques i el llom inferior cuites al forn amb força ceba. Una recepta barata, senzilla i ràpida.

Aquí us la deixo.

A part de la ventresca i els lloms inferiors us faran falta 4 cebes de figueres tallades a juliana, 3 o 4 grans d'all laminats, pebre vermell, vi ranci i unes branquetes d'alfàbrega. I si voleu una mica de julivert picat.

L'únic que heu de tenir en compte, com en tot el peix blau, és de no passar-vos de cocció perquè us quedarà eixut de seguida. Val més un pèl cru que completament cuit.



Poseu a escalfar el forn a uns 200 graus. Mentre s'escalfa, poseu una cassola que pugui anar al forn al foc. A foc mitjà.

Quan comenci a estar calenta, afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva i hi tireu els alls laminats. Abans que es daurin, ja hi podreu abocar tota la ceba i un polsim de sal. Remeneu-la de tant en tant perquè no es cremi. Si veieu que queda seca i agafa color afegiu-hi una mica d'aigua per hidratar-la.

Quan la ceba sigui ben cuita afegiu-hi una cullerada de postres de pebre vermell dolç i abans que es cremi una copa de vi ranci.

Un cop s'hagi evaporat l'alcohol del vi, però encara quedi líquid, ja podreu posar els talls de bonítol ben salpebrats sobre la ceba. Un raig d'oli per sobre i cap al forn.

Amb uns 10 minuts ha d'estar cuit al punt. Traieu la cassola del forn, i si en teniu, tireu per sobre de cada tall una mica de julivert picat.

Tingueu unes llesques d'un bon pa a punt per sucar, xalareu.

Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.