El Campus Universitari d'Igualada camina imparable cap als 1000 estudiants

El nou edifici de Ciències de la Salut a punt per acollir els estudiants d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició.

Aquest curs 2023/24 el Campus Universitari d’Igualada ha superat ja els 750 alumnes i d’aquí un parell de cursos, un cop hagi finalitzat la implementació del nou Grau en Informàtica i el nou grup del Grau en Infermeria, el Campus assolirà els 1000 estudiants universitaris.

El Campus d’Igualada, en els darrers anys ha anat consolidant els cinc graus, els dos dobles graus i el màster que la Universitat de Lleida hi imparteix. I això ho demostra el fet que els dos darrers cursos s’hagin omplert totes les places ofertades. Això també implica l’increment de les notes de tall per accedir a les titulacions del Campus i això fa que el Campus d’Igualada tingui millors estudiants. I, no oblidem que les millors universitats són aquelles que tenen els millors estudiants.

Un altre fet que cal destacar és que el curs actual 20 estudiants del sisè curs del Grau en Medicina de la UdL faran el seu rotatori a l’Hospital Universitari d’Igualada. Aquest és un fet, segurament poc significatiu des del punt de vista quantitatiu, però molt rellevant tant per a l’Hospital d’Igualada com per als estudis universitaris de Ciències de la Salut a la capital de l’Anoia.

Amb tot però, la notícia més rellevant per al Campus Universitari d’Igualada aquest curs acadèmic serà l’entrada en funcionament del nou edifici de Ciències de la Salut,  construït al cor de la ciutat, sota la direcció extraordinària de l’arquitecte municipal “emèrit”, Carles Crespo. Finalment a partir del mes d’abril els estudiants del Grau en Infermeria i del Doble Grau en Nutrició Humana i Dietètica i en Fisioteràpia estrenaran el nou i esplèndid edifici al Passeig Verdaguer.

Aquest edifici, necessari per poder desenvolupar amb la màxima qualitat els estudis de Ciències de la Salut que la UdL imparteix al Campus d’Igualada, va ser un dels objectius que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, es va fixar quan la Universitat de Lleida va decidir apostar pel Campus Universitari d’Igualada. El projecte era ambiciós, però va aconseguir el compromís tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat de Catalunya per tal que, juntament amb l’Ajuntament de la ciutat, s’impliquessin, a parts iguals, en el finançament de l’obra.

També cal destacar la ubicació estratègica del nou edifici, tant per estar situat al Passeig Verdaguer, al bell mig de la ciutat, com al costat del 4D-Health, un centre de simulació clínica capdavanter al nostre país, que permetrà als estudiants d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició desenvolupar les seves activitats pràctiques amb la màxima comoditat i qualitat, pràcticament sense sortir d’un mateix espai, donat que el nou edifici està connectat físicament al  4D-Health.

Amb tot això la UdL camina amb pas ferm cap a la consolidació del Campus d’Igualada.

Els igualadins i tots els anoiencs podem estar orgullosos del nostre Campus Universitari  que, de la mà de la Universitat de Lleida, camina amb pas ferm cap a un futur prometedor per al territori i ple de nous reptes que van configurant Igualada com una autèntica ciutat universitària.

Carles Capdevila Marqués

Delegat del rector pel Campus Universitari Igualada-UdL

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.