Continuant la passió tecnològica: La First Lego League al Campus Universitari d'Igualada impulsa les vocacions a la Conca d'Òdena

L'entusiasme torna al Campus Universitari Igualada-UdL amb una nova edició de la First Lego League (FLL), marcant el setè any consecutiu a la ciutat d'Igualada. Sota la temporada MASTERPIECE℠, els joves continuen donant vida als seus somnis creatius amb la fusió de tecnologia i art. Aquesta competició, que va arrencar l'any 2018 a Igualada, ha crescut amb força, fomentant les vocacions tecnològiques i projectant la universitat a la societat.

La FIRST LEGO League presenta en cada edició un nou Desafiament relacionat amb la ciència i la tecnologia i el món real. Partint del ja conegut STEM, aquest any es passa a l'STEAM Science (ciència), Technology (tecnologia), Engineering (enginyeria), Art (art) i Mathematics (matemàtiques). Així doncs, s'introdueix el nou vector de l'art per a resoldre reptes divertits tot construint models amb peces LEGO i aplicar habilitats i pensament crític per treballar en equip, desenvolupar un projecte científic, construir un robot i competir en un emocionant joc de robòtica basat en missions.

L'edició anterior de la FLL, que es va celebrar l'any passat, va ser un èxit rotund, amb la participació de prop de 200 estudiants de primària i secundària distribuïts en setze equips a la categoria CHALLENGE (10-16 anys) i 6 equips a l'EXPLORE (6-9 anys). La diversitat dels participants procedents de la comarca de l'Anoia, l'àrea metropolitana de Barcelona i el Principat d'Andorra va reflectir el compromís de la comunitat amb aquest esdeveniment tecnològic.

Enguany, amb la setena edició a la vista, 16 equips de la categoria CHALLENGE i 5 equips de la categoria EXPLORE ja han confirmat la seva participació, amb la data fixada per al 2 de març de 2024. L'edició d'enguany tindrà 5 equips d'Igualada, 2 d'Òdena, 1 Abrera, 1 Vilanova i la Geltrú, 1 Sant Feliu de Llobregat, 3 Rubí, 1 Barcelona, 2 Sant Sadurní d'Anoia, 3 Olesa de Montserrat, 2 Badalona. Aquesta resposta positiva subratlla la continuïtat i l'entusiasme creixent per la FLL Igualada, consolidant-la com una part integral de l'agenda local.

Per garantir que aquesta edició sigui un èxit, és essencial la col·laboració d'entitats locals i empreses que puguin implicar-se i patrocinar la FLL Igualada. Les opcions de patrocini varien des de la publicitat de marca a les xarxes socials fins a col·laboracions més tangibles, com l'entrega de premis amb el nom de l'entitat o empresa patrocinadora. Aquest suport no només promou les vocacions tecnològiques, sinó que també contribueix a consolidar Igualada com a centre d'innovació i educació tecnològica. En aquesta edició comptem amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, l'associació TICAnoia, Kids&Us Igualada, Codelearn Igualada, Stikets, La Gaspar i Cal Valls, així com voluntaris del Campus Universitari Igualada-UdL, instituts i empreses. En cap altra edició hem tingut el suport i col·laboració de tantes entitats. Els hi agraïm a totes l'esforç i implicació que reafirmen el creixement en positiu de la FLL Igualada.

Amb els preparatius ja en marxa per a la setena edició de la FLL Igualada, la ciutat es consolida com a catalitzador de la revolució tecnològica i creativa a la regió. Les expectatives són altes, amb la convicció que aquesta competició continuarà fomentant les vocacions tecnològiques, aproparà la universitat als instituts i escoles a través dels estudiants i continuarà sent un far d'inspiració per als joves amb somnis d'innovació i tecnologia. La FLL Igualada no només és una competició, sinó un impulsor de futures generacions cap a l'èxit en un món cada vegada més impulsat per la tecnologia. Hi esteu tots convidats!

         

Director de la FLL Igualada, Sergio Sayago                              

Sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior al Campus d’Igualada-UdL, Grau Baquero  

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.