Estratègies innovadores de PIMES a l'era digital al Campus d'Igualada-UdL

El dia 18 d'abril ha tingut lloc al Campus d'Igualada-UdL, amb molt d'èxit, la segona edició de les Jornades Universitat-Empresa, amb el títol: "Estratègies innovadores de PIMES a l'era digital".

Durant aquesta segona edició d'aquestes jornades, hem posat un fort èmfasi en la importància de connectar el coneixement acadèmic amb la pràctica empresarial. Hem tingut l'oportunitat d'escoltar històries inspiradores de casos d'èxit empresarial de petites empreses locals.

A través d'aquestes experiències, els estudiants han pogut veure, de primera mà, com es poden aplicar els principis de gestió en el món real a través de les conferències de 3 CEOs, que han explicat les seves experiències i reptes professionals.

El primer conferenciant ha estat Philippe Eberlé, director general de l'empresa Primeras Marcas -empresa que l'any 2023 va ser nomenada millor distribuïdora de vins d'Espanya-. Ens ha explicat en què consisteix el negoci dels vins "en primer", que significa comprar els vins quan encara estan en procés de criança. Entre els vins que Primeras Marcas utilitza, hi ha Petrus, Lafite-Rotschils o Cheval Blanc, entre altres. Amb aquest mètode aconsegueixen tenir un millor preu i assegurar-se l'obtenció d'un gran vi. Alhora, els permet obtenir una major rendibilitat des del moment de la compra i a fins a la venda al client.

El segon conferenciant, Ramon Vendrell, director general de l'empresa Cohitech, ens ha explicat la seva experiència sobre com va detectar la necessitat no coberta en el mercat d'higiene femenina, saludable i sostenible, a través de la innovació, i sobre com, després, va llançar un nou producte per a les dones que fos rendible. Ha parlat de la innovació, de com les petites empreses han de tenir un valor diferencial i han d'innovar cada dia, i també de la importància de protegir la propietat intel·lectual a través de les patents.

Per tancar la roda de conferències, Carles Carol, director general de Uauu Events, ens ha explicat la seva trajectòria professional i les seves experiències en el món de l'hostaleria i de la restauració, ha donat consells als estudiants sobre com traçar un rumb cap a la transformació i el creixement personal i, finalment, ha explicat com a Uauu Events estan aplicant les noves tecnologies -com ara Chat GPT, suite crm, email i whatsapp marketing i altres eines- per automatitzar processos i així permetre que les persones que hi treballen es dediquin a tasques d'un valor afegit superior.

Com a conclusió, les II Jornades Universitat-Empresa al Campus d'Igualada han estat un èxit rotund, han permès als estudiants enriquir la seva formació acadèmica amb experiència pràctica del món laboral. Estem convençuts que el testimoni d'aquests tres grans professionals contribuiran al creixement personal i professional dels estudiants d'Administració i Direcció d'Empreses del Campus Universitari Igualada-UdL.

 

Xavier Sabi
Professor de Finances a la Universitat de Lleida
0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.