Dijous, 8/10/2015
1965 lectures

Defecacions, sancions

L’Ajuntament d’Igualada acaba d’anunciar que actuarà amb contundència per acabar amb les defecacions dels gossos a la via pública. La veritat és que espero que aquesta sigui la vençuda. Massa vegades hem vist com començaven campanyes per evitar el que és una realitat: hi ha certs llocs de la via pública que fan fàstic. El que està clar és que el comportament incívic de pocs propietaris de gossos fan que aquest sigui un problema que ens afecta a tots. Cal posar-hi remei. Em sembla correcte que els agents cívics actuïn conscienciant i informant sobre les conseqüències que suposen a la ciutat determinats comportaments. Ara bé, si hi ha sancions, s’han d’aplicar. Cal començar a sancionar. És trist dir-ho, però les sancions, en la majoria de casos, s’erigeixen com l’única manera per aturar aquest incivisme. Quan les campanyes de civisme no funcionen, cal actuar. Entenc que és difícil que un policia local pugui enxampar “infraganti” un propietari sense recollir la defecació del seu gos en un parc públic. S’ha de fer aquest esforç, i que els incívics comencin a veure que les seves males accions els tocaran la butxaca. Molts ciutadans ja s’han trobat en massa ocasions que recriminen a alguns propietaris de gossos les seves accions, i han acabat per sortir-ne escaldats o engegats a dida.

Tema a part serien l’import d’aquestes sancions. Segurament desproporcionades. Una sanció que pot arribar als 1.500 euros per enxampar un propietari de gos que no recull la defecació trobo que és massa. Hi ha multes de trànsit que són molt més suaus i que poden comportar conseqüències molt més greus. Penso que potser estaria bé relativitzar les coses. Sancions més baixes poden ser igual d’efectives. Diferent seria la reincidència... aquesta sí que veuria amb bons ulls un increment important de la sanció.

Dit això, aquest problema, el de la neteja dels carrers, és la història de sempre; pocs que embruten, per pocs que siguin embruten molt, l’Ajuntament es veu desbordat per actuar, i els ciutadans en paguem les conseqüències.

Altres articles de Xavi Dàvila Solé

3 Comentaris

M

Magdalena

Igualada

12 d'octubre 2015.07:49h

Respondre

Tiene razón Xavi en su artículo (yo tengo perro ) pero hay muchisimos dueños que no recogen nada no unos cuantos. ¿Y los pipicanes? de verguenza, ahí si que pondría unas cámaras de vigilancia... Llegir més o de hacer fotitos porque aunque no haya bolsas, todos tenemos algunas o papel de periódico o clinex para recogerlas y allí las dejan, tan tranquilos y los olores son insoportables.

u

unodepitres

Planeta Tierra

8 d'octubre 2015.12:13h

Respondre

Esperemos que ha los propietarios de perros les parezca justa esta ordenanza municipal y la cumplan, porque nuestros gobernantes dicen que no cumplirán las leyes que no consideren justas, el pueblo... Llegir més llano debe seguir el ejemplo de sus ilustres mandatarios.

p

paio

Igualada

8 d'octubre 2015.09:38h

Respondre

Té tota la raó en Xavi Dávila amb l’import de les sancions. Molts d’aquest incívcs son pràcticament insolvents i no podran pagar 1500€. Però 100 o 200 sí, i fa el mateix efecte. Altra... Llegir més cosa serien les repeticions. Tinc gos, sempre vaig amb bosses de plástic i he vist, devant meu i mentre recollia la del meu com altres gossos feien la feina amb l’acompanyant fent veure que no se n’adonava. I quan li feies notar o es feia el sord o sortia amb un estirabot. I el tipus de gent que he vist fer això no tenen l’aspecte de poder asumir una sanció de 1500€. Qué faran llavors? Embargar el que no hi ha? Emportar-se el gos?

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.