Aquest és un espai d’opinió, ho sé. Deixeu-me, però, que el converteixi en un espai de reflexió on tothom hi pugui dir la seva. La meva reflexió va sobre si la ciutat d’Igualada ha d’impulsar uns nous cinemes o no. Vagi per endavant que jo vaig signar a favor de recuperar els cinemes per a la ciutat d’Igualada en una campanya impulsada per l’Ateneu igualadí amb el suport d’Igualada Comerç. Us plantejo el tema.

Després de veure la magnitud dels cinemes de Santa Margarida de Montbui, el Mont Àgora, m’he plantejat si la ciutat ha de fer un esforç important per recuperar els cinemes que es van perdre amb el tancament del Kursal. M’estimo aquesta ciutat, i m’agradaria molt que en ple centre d’Igualada hi hagués una sala on veure bones pel.lícules. També entenc que per als comerços de la capital de l’Anoia seria beneficiós perquè això suposaria un anar i venir de gent que passejaria pels carrers, i a la vegada, convidaria a comprar i anar al cinema, o anar al cinema i posteriorment quedar-te a sopar al centre. Vaja, que els cinemes ajudarien a la revitalització d’una part de la ciutat. Ara bé, ens podem permetre aquest cost? No ho sé, per això ho pregunto. Podem impulsar aquest projecte si al costat d’Igualada hi ha unes sales de primera com les del Mont Àgora? Passaria alguna cosa si els cinemes d’Igualada fossin els de Santa Margarida de Montbui? A Tortosa, els cinemes, per exemple, estan a Roquetes, a tocar de la capital.

Em faig aquestes preguntes perquè massa vegades hem sentit a parlar de la Conca d’Òdena i de les virtuts que tindria envers la ciutadania planificar conjuntament el territori i a la vegada mancomunar serveis. Una de les crítiques que s’ha fet als municipis en els darrers anys és que tots han volgut tenir el seu “súper pavelló”, el seu “mega complex esportiu amb piscines”, el seu, el seu i el seu... i sense mirar que, potser, no calien tants equipaments distribuïts pel país que després poden tenir un ús molt inferior a l’inicialment previst.  A més, moltes vegades, la construcció de pavellons, piscines o el que sigui, s’han fet en resposta a la construcció d’un equipament similar a pocs metres de distància. Igualada ho sap prou bé perquè en algunes ocasions decidia impulsar un projecte concret, i.... patapam !!! a pocs metres en sorgia un altre d’igual. És per això que em pregunto: cal fer els nostres cinemes? Si o no? I vosaltres, què en penseu?

4 Comentaris

j

josep maria

igualada

4 de desembre 2015.18:14h

Respondre

Tal i com està pensat el cinema a l’ateneu no cal, massa complicat tot plegat.

El que potser es podria aprofitar seria el teatre de l’aurora quan no hi programen teatre? el de montbui està... Llegir més bé però tampoc és res de l’altre món, apart que dubto que els hi surtin els números, bé, segur que no els hi surten...

J

Joanma

=ada

3 de desembre 2015.18:43h

Respondre

Es podrien fer un, dos o tres cinemes a Igualada, el problema es que l’ajuntament no te que posar-hi un euro. Si es tenen que posar diners (el mes probable es que es perdin) que siguin de... Llegir més particulars o be d’una empresa privada.

B

Bea

Igualada

3 de desembre 2015.18:36h

Respondre

Cinema SÍ.Parlem de CULTURA.El meu pare me’n parla de quan a Igualada havia hagut un munt de cinemes ,i es queda parat, i el diumenge per primer cop, amb la mare van agafar el cotxe per anar a... Llegir més Abrera al cinema.El meu pare ja té 65 anys, i la veritat, em va fer pena i ràbia, i a ell, doncs també, moooolta.
No es podria fer un esforç?

M

Montse

IGualada

3 de desembre 2015.17:50h

Respondre

Be. Doncs jo crec ke la resposta es sí necessitem cinema a igualada

Hi ha dos grups a la població que no tenen cotxe. Ho dic perquè a la familia en tenim d una franja d’ edat dels 13 als 17... Llegir més que quan surten a igualada a fer el tomb entren a les botigues per passar les hores i el fred en cas de que sigui hivern

I després l altra grup que el posaria sobre els 65 que els encanta anar al cinema però han de buscar que altres els portin.

Ja només amb aquest dos grups suposen un elevat nombre de ciutadans !!!

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.