En suport de l’Enric Conill i la llista d’ERC

L’Enric Conill, el cap de la llista d’ERC a les properes eleccions municipals, m’ha proposat de tancar la seva llista. És ben cert que no tinc aspiracions de tornar a l’Ajuntament, ni milito tampoc a ERC, però li he respost que sí. És un honor que m’ho hagi demanat i és la manera més visible i més compromesa de manifestar el meu suport a ell personalment i al programa que defensa. Penso que és un excel·lent candidat, i que seria una sort per a Igualada de tenir-lo com a alcalde, ja que reuneix algunes de les millors condicions per exercir aquesta responsabilitat política: és jove i actiu, honrat, ben preparat professionalment i bon coneixedor de l’Ajuntament, d’on ja és regidor en l’actualitat. D’altra banda, ha sabut reunir al seu voltant un equip de gent que coneix bé els diversos àmbits ciutadans i que porta al darrere un bagatge personal molt positiu. Crec, doncs, que la llista presenta un bon líder i un bon equip, i tots dos elements són necessaris per a la feina de governar la ciutat.

Penso, com ell i com molts altres dels nostres conciutadans, que a l’Ajuntament li anirà bé un canvi de color polític, més que res per abordar les grans qüestions de ciutat que, ara com ara, no semblen tenir resposta. No soc tan cec com per dir que l’actual equip de govern ho ha fet tot malament, ni per creure que els problemes i les expectatives d’Igualada milloraran d’una manera radical pel sol fet que l’Enric Conill accedeixi a l’alcaldia. Les coses no són tan simples. Però sí que crec que ens fa falta un model de ciutat i un projecte de futur que fins ara no he sabut veure, i em fa tot l’efecte que, més enllà d’un activisme constant, necessitem una visió clara i un coratge imprescindibles perquè les coses vagin millor. D’altra banda, ni es pot acontentar tothom ni tots els partits tenen les mateixes receptes, sinó que cal plantar cara a les grans urgències que ens tenallen en aquests moments, com ara el planejament urbanístic de la ciutat, la millora de l’habitatge o la promoció econòmica, terrenys en els quals s’han fet molts projectes i s’han avançat moltes promeses que no s’han convertit en realitat. La crisi que hem sofert ha estat tan forta que necessitem respostes més decidides: ens cal enfocar la nostra situació amb una determinació molt més clara, que vagi al fons de les coses i que no es quedi només en el terreny de la imatge, de l’agitació o de la propaganda. I cal fer-ho amb una voluntat progressista, que afavoreixi els sectors socials i les zones urbanes més desvalguts de la nostra ciutat.

D’altra banda, Igualada no viu pas sola en el món, ni al marge dels problemes generals del país, de manera que tampoc no voldria un alcalde o un govern municipal que pretengui viure allunyat del moment crucial en què ens trobem. No es pot fugir d’estudi davant de la pèrdua de qualitat democràtica general que s’està produint, ni davant l’empresonament o l’exili dels governants que vam escollir democràticament i que són tractats d’una manera ignominiosa només per les seves idees. Per tant, no podria donar suport a grups polítics o coalicions que o bé han estat còmplices del que ha passat o bé es neguen a prendre partit i es mostren tebis o indiferents davant aquestes situacions. Estan en joc els drets individuals i col·lectius de tots els catalans, igualadins inclosos.

Crec que les notícies que anem tenint dels aspirants a entrar a l’Ajuntament ens permeten esperar una campanya i unes eleccions amb un contingent elevat de persones preparades i generoses, amb voluntat sincera de servei a la nostra ciutat. Cadascuna d’elles reuneix sens dubte qualitats per representar-nos dignament, però en el seu conjunt, en la suma de condicions més favorables per al govern municipal, trobo que l’Enric Conill i la llista d’ERC ofereixen més garanties i millors possibilitats per traçar un futur més prometedor i optimista per a la ciutat que estimem.

3 Comentaris

R

Ricard

Igualada

28 de març 2019.14:50h

Respondre

Tothom es lliure de canviar de jaqueta les vegades que vulgui, pero es perd credibilitat a cada bugada i el senyor Dalmau es posa sota el sol que mes li escalfa,,, llastima que l’interes personal... Llegir més sigui tan comu en la politica

T

Tonet

Igu ala da

8 d'abril 2019.08:14h

L’has clavat noi,, ho podies dir mes alt pero pero no mes clar

M

Martí Prat

Igualada

28 de març 2019.11:00h

Respondre

Un comentari,com sempre venint del Toni Dalmau,molt encertat i sospesat.
Com també o es la llista d’ERC- Igualada que encapsala l’Enric Conill i que te l’honor de tancarla el mateix Toni... Llegir més Dalmau.
Un molt bon principi i un bon final.
No tinc cap dubte que els Igualadins o sabran valorar.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.