//Plugins sense CDN ?>
El grup Batek, de Barcelona, amb els temes batukada i samba, van aconseguir el primer premi en la categoria de Percussió de carrer, premi que van aconseguir també en la 1ª edició, i el grup Los Llorus del Negritu, de Tarragona, es va emportar el primer lloc en la categoria de Gralles & Tabals, interpretant sambanipiu i llorumix. El segon i tercer llocs de percussió de carrer van ser, respectivament, per batBATuka, de Tàrrega, i pels tabalers dels Mal Llamp, del barri de Sta. Caterina d’Igualada, i el segon i tercer llocs de Gralles & Tabals van ser per als grups Grallers d’Igualada, en la seva primera participació al Concurs, i els grallers de la colla gegantera del Bisbalet, d’Igualada.
Segons els membres del grup organitzador, durant el Concurs van passar per la plaça un miler de persones, de les quals moltes s’hi quedaven per poder veure i escoltar el transcurs d’aquest i saber qui s’emportaria el premis corresponents.
Aquest any el grup Mal de Cap està molt satisfet pel nombre de grups que hi ha participat i pel nivell musical mostrat en les seves interpretacions i espera que, després d’aquesta Diada tan especial i vist l’èxit del Concurs, com de l’entusiasme que hi posaven tots els grup participants, poder-se retrobar tots junts de cara a l’any vinent, per Sant Joan, per poder celebrar una 4a. edició.
Podeu veure més fotografies del Concurs de Gralles i Tabals a la galeria fotogràfica.
Mal de Cap
Com a membre de Mal de Cap agraïm les mostres de suport i estem molt satisfets de com ha anat el Concurs.
Ens agrada que hi hagi suggerències perquè dimarts farem valoració del Concurs, per tal... Llegir més de millorar-lo de cara a l’any vinent.
Pel que fa a les peces que s’interpreten, et puc parlar de les gralles, i hi estic d’acord al que dius, el Concurs esperona a buscar noves cançons, adaptacions, segones i terceres veus... Hem de pensar que aquell dia no acompanyem bestiari, sinó que volem passar una bona estona i fer gaudir el públic.
Pel que fa a la percussió, només et puc dir que són ells mateixos, els grups, els que busquen els seus ritmes, i tothom fa samba o samba-reggae. És la moda del moment. És el que busca el públic, també. El jurat, de cara a l’any vinent, ens han comentat que volen fer recomanacions directes als grups per ajudar-los a progressar. Ho estudiarem.
Per últim, si dels millor grallers del país han de demanar bolos potser és que encara no hi ha prou reconeixement encara.
Abans de res, felicitar els Mal de Cap. Parir una idea, defensar-la i tirar-la endavant costa. Fer-la tres anys seguits i amb èxit, encara més.
I ara un pro i un contra.El pro, gralles i tabals.... Llegir més Em van sorprendre, i molt. Arriscar, cançons actuals i no ”de cercavila” amb un instrument que sempre associem a gegants, cercaviles, etc.
Contra; la percussió. pels noms dels participants, excepte dos, tot indicava batukada, i pel so, si fa no fa (i que els puristes em perdonin, potser era barreja de batuka i samba, o... o...)
No, no cal anar al pum pum pumpumpum tradicional, però si les gralles arrisquen, per què tots els de percussió em sonaven igual? Proposta. Potser oferir dues vies de percussió?
Nota negativa. Tots els grups esperen fer sortides i que els contractin, no cal ”lloritus” que ho dieu explícitament.
Xavi C.
Igualada
26 de juny 2009.18:10h
És la pregunta que ens fem cada any. Els amics Protons estaven avisats, com cada any, que féiem aquest Concurs. Si no hi van prendre part, en aquesta i anteriors edicions, és assumpte d’ells.... Llegir més Ens agradaria poder comptar amb tots els grups de casa, sobretot si són tan bons com ells asseguren, perquè aquest és el millor moment per lluir-se (si volen) i no quan estem tots els grups esperant a Cal Font que ells arribin, quan estem a punt de començar les cercaviles de Festa Major. Aquesta última part diguem que és més una opinió personal, però compartida per molta gent i grups.