TORNAR
PUBLICITAT

Liliana Maffiote presenta el seu llibre 'Piano Actual'

'Contes per a nens de 7 a 99 anys'

cultura
Dijous, 25 juny 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat divendres, la sala d’actes del segon pis de l’Escola de Música s’omplia d’un públic molt variat, des de professionals de la música de l’Anoia i altres comarques, amb coneguts pianistes i pedagogs, a neòfits interessats en la proposta que s’oferia. Es tractava de gaudir de la presentació, a càrrec de Liliana Maffiote, del seu llibre Piano Actual. Contes per a nens de 7 a 99 anys, editat recentment per l’editorial catalana de música, Boileau.

L’autora ens oferia una eina pedagògica pionera en el nostre país que combina la grafia contemporània amb l’ensenyament de les possibilitats expressives de l’instrument. És una mena de mètode-llibre de repertori de música contemporània per a piano, destinat a persones que l’aprenen a tocar (petits, joves, adults o grans).

Per a mostrar això Liliana Maffiotte feu participar al públic d’una manera activa, mostrant la utilitat del mètode, que conté petits contes o escenes que demanen ser recreats sonorament per efectes pianístics. Uns efectes explotats bàsicament en la música del segle XX, com els anomenats “clusters” i “glissandi”, relativament fàcils d’interpretar per un principiant.

La seva simpatia, capacitat de comunicació i versatilitat van fer que tot el públic connectés amb ella de forma entusiasta, des d’una nena de 3 anys a un avi de la residència, passant per nombrosos professors i pianistes.

Liliana Maffiotte ha estat abastament coneguda com a notable pianista al nostre país a partir dels anys setanta, tant pels concerts que oferia en les seves gires a l’estranger, donant a conèixer la música catalana i espanyola de tots els temps, com pel seu progressiu interés pels compositors contemporanis que la van convertir en una de les millors intèrprets del gènere al nostre país.

L'acte va ser organitzat conjuntament per Llegim...? Llibreria i l’Escola de Música d’Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.