TORNAR
PUBLICITAT

'Les quimeres de Balzac' a la Biblioteca Central d’Igualada

XIV Premi Ciutat d'Igualada de poesia Joan Llacuna

cultura
Dijous, 25 juny 2009. 15:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dissabte 20 de juny a les 12 del migdia es va presentar a la Biblioteca Central d’Igualada el llibre de poesia “Les quimeres de Balzac” de José Antonio Nieves, guanyador del XIV Premi Ciutat d'Igualada de poesia Joan Llacuna. Gairebé un centenar de persones van omplir la Biblioteca Central, per conèixer de primera ma l’autor i gaudir de la rapsòdia de poemes amb els membres de Poesia Viva d’Igualada. Al final de l’acte es van distribuir exemplars del llibre, que l’autor va signar.

José Antonio Nieves signant els llibres

L’autor va néixer a Santa Coloma de Gramanet, ciutat on ha viscut pràcticament tota la seva vida. Actualment resideix a Torredembarra i es mou diàriament entre ambdues poblacions. És poeta, pintor i psicòleg. Escriu poesia des de que era ben jove, però fins l’any 2008 no es va decidir a participar en diferents premis de poesia en llengua catalana i castellana. L’any 2008 va quedar finalista i va se premiat amb un accèssit en el XIV Premi de Poesia Mossèn Cinto Verdaguer de l’Ateneu de Tarragona. També ha estat inclòs en les antologies Palabras Indiscretas i Lágrimas de despedida publicades pel Centro de Estudios Poéticos de Madrid.

La presentació del poemari va anar a càrrec del poeta Jordi Valls, prologuista del llibre que el descriu com “un llibre exquisit, el d’aquest poeta que inaugura un camí que espero llarg en aquest camp àrid de la poesia, Jana (sobrenom de l’autor) entra per una porta inquietant, a estones incòmoda, ningú no ens va dir que això seria fàcil, poesia és autenticitat i Jana ens l’aporta sense subterfugis, sentimentalismes, ni vanes descripcions”.

Durant l’acte es va comptar amb les intervencions del mateix autor, la regidora de Cultura i Festes, Maria Enrich i Murt; i Lleonard del Rio, president de Poesia Viva d'Igualada.

IMC


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.